beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: Xintela inleder teckningsperiod för nyemission om 30 MSEK inför notering på First North 

Xintela inleder teckningsperiod för nyemission om 30 MSEK inför notering på First North

Idag den 3 februari inleds teckningsperioden för Xintelas nyemission av units. Vid fulltecknad nyemission tillförs Xintela initialt 30 MSEK och vid fullt nyttjande av vidhängande teckningsoptioner tillförs Bolaget ytterligare 15 MSEK före emissionskostnader. Emissionsperioden löper till och med den 17 februari, och om Bolaget godkänns av First North beräknas första handelsdag för aktien och teckningsoptionen till den 22 mars 2016. Emissionen är genom tecknings- och garantiåtaganden garanterad till 30 MSEK, motsvarande 100 procent av den initiala emissionslikviden. Bolagets värdering uppgår till 89 MSEK innan nyemissionen.

Detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, direkt eller indirekt inom eller till USA, Kanada, Japan, Australien, Hongkong, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller Nya Zeeland eller i någon annan jurisdiktion där distributionen av detta pressmeddelande skulle vara föremål för legala restriktioner.

I samband med att emissionen inleds öppnas en emissionssida med filmade intervjuer, information om Bolaget och dess verksamhet samt praktisk information om hur man går tillväga för att delta i emissionen. Adressen till denna emissionssida är www.investerarbrevet.se/xintela. Fullständigt prospekt, anmälningsblankett och teaser finns även tillgängligt via Xintelas hemsida, www.xintela.se samt emissionsinstitutet Aktieinvest FKs hemsida, www.aktieinvest.se.

Bakgrund och motiv
Xintela är ett biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på två områden där behovet av nya och bättre behandlingsmetoder är mycket stort: ledbroskskador och hjärntumörer. Motivet bakom nyemissionen är finansiering av Bolagets fortsatta utveckling av stamcellsterapi för reparation av ledbroskskador samt antikroppsbehandling av hjärntumören glioblastom.

En notering av Bolagets aktie anses skapa utökade möjligheter för marknadsföring av Bolaget och dess verksamhet. Noteringen anses även främja bibehållandet av en hög utvecklings- och expansionstakt och underlätta eventuell kapitalanskaffning i framtiden.

Xintelas vd kommenterar:
- Xintela har tagit stora steg framåt de senaste åren och vi har idag en gedigen teknologisk plattform, en stark patentportfölj samt två huvudindikationer med betydande medicinsk potential. Det gör att tiden nu är mogen för att ta nästa steg i Bolagets utveckling och bredda ägarbasen, säger Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund.

Evy Lundgren-Åkerlund vill även framhålla Bolagets samarbeten i Sverige, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och kommande kliniska studier på hästar i USA samt Bolagets kvalitetstest XACT™ för broskceller och stamceller, som viktiga faktorer för Bolagets framtida utveckling.

- Att vi redan idag har samarbetspartners för vårt kvalitetstest är värdeskapande för vår markörteknologi samtidigt som det ger bra återkoppling för vårt fortsatta utvecklingsarbete såväl för själva teknologiplattformen som för våra egna utvecklingsprojekt, berättar Evy Lundgren-Åkerlund.

Teckningsåtaganden
Xintela har erhållit tecknings- och garantiåtaganden om totalt 30 MSEK, motsvarande 100 procent av den initiala emissionslikviden.

Erbjudandet i sammandrag
- Värdering: cirka 89 MSEK (före nyemissionen)
- Teckningstid: 3-17 februari 2016
- Teckningspost: Minsta teckningspost är 500 units. Varje unit består av två aktier och en teckningsoption av serie TO 1.
- Teckningskurs: 10 SEK per unit, vilket motsvarar 5 SEK per aktie. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt. Courtage utgår ej.
- Emissionsvolym: Xintela tillförs, före avdrag för emissionskostnader, 30 MSEK vid full teckning i nyemissionen och ytterligare 15 MSEK vid fullt nyttjande av teckningsoptionerna.
- Teckningsförbindelser och garantiteckning: Xintela har erhållit tecknings- och garantiåtaganden om totalt 30 MSEK, motsvarande 100 procent av den initiala emissionslikviden.
- Övertilldelningsoption: Vid överteckning kan en övertilldelningsoption användas om upp till 5 MSEK och ytterligare 2,5 MSEK vid fullt nyttjande av teckningsoptionerna.
- Marknadsplats: Xintela avser att ansöka om upptagande av Bolagets aktier och teckningsoptioner till handel på First North. Förutsatt marknadsplatsens godkännande beräknas första dag för handel på First North bli den 22 mars 2016.

Rådgivare
Aktieinvest FK AB agerar emissionsinstitut med anledning av nyemissionen. Fredersen Advokatbyrå AB har agerat legal rådgivare. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North kommer att vara Concensus Asset Management AB. Corpura AB är projektledare i samband med nyemissionen.

2016-02-03

Kontakt
Xintela AB (publ)
Evy Lundgren-Åkerlund, VD.
Tel: 070-329 18 71
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

För frågor om anmälan och teckning av units:
Aktieinvest FK AB
113 89 Stockholm
Tel: 08 - 5065 1795
Fax: 08 - 5065 1701
E-post: [email protected]
www.aktieinvest.se

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Adam Lindblom, Laika Consulting
Tel: 073-062 20 13
E-post: [email protected]
www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2016-02-03.pdf

Om Xintela
Xintela AB (publ) är ett svenskt biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på ledbroskskador och hjärntumörer. Bolaget grundades 2009, men forsknings- och utvecklingsverksamheten startade 2013. Nyckeln i Xintelas verksamhet är Bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK™. Xintelas markörer är specifika proteiner som sitter som igenkänningsflaggor på vissa cellers yta. Markörerna gör det möjligt att identifiera och selektera en viss typ av stamceller som kan utvecklas till broskceller. På så vis kan Xintela på ett unikt sätt kvalitetssäkra stamceller för reparation av skadat ledbrosk. XINMARK™-teknologin gör det också möjligt att rikta en behandling till cellerna i hjärntumören glioblastom för att bromsa tumörens tillväxt. Xintela har upprättat ett prospekt avseende nyemission av units inför upptagande av handel på Nasdaq First North. Beräknad första handelsdag är 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North kommer att vara Concensus Asset Management AB.

Viktig information
Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med units eller andra värdepapper i Xintela. Inbjudan till berörda personer att teckna units i Xintela kommer endast att ske genom det prospekt som Xintela offentliggjort. Ingen åtgärd har vidtagits, eller kommer att vidtas, av Xintela för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i andra jurisdiktioner än Sverige.

Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, reproduceras eller distribueras i eller till USA, Kanada, Japan, Australien, Hongkong, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller Nya Zeeland eller annat land eller annan jurisdiktion där sådan åtgärd inte är tillåten, eller där sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Inga betalda tecknade units eller units har registrerats, och kommer inte att registreras, enligt United States Securities Act från 1933 ("Securities Act") och får inte erbjudas, tecknas, säljas eller överföras, direkt eller indirekt, inom USA, förutom efter skriftligt godkännande från Xintela och enligt ett tillämpligt undantag från registreringskraven i Securities Act och i enlighet med värdepapperslagstiftningen i relevant delstat eller annan jurisdiktion i USA.

Xintela AB (publ) är skyldigt att offentliggöra informationen i detta pressmeddelande enligt lagen om värdepappersmarknaden eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 3 februari 2016, kl. 11.45. CET.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.