beQpress
Pressmeddelanden
Xintela: Xintela offentliggör prospekt avseende nyemission av units inför planerad notering på Nasdaq First North 

Xintela offentliggör prospekt avseende nyemission av units inför planerad notering på Nasdaq First North

Styrelsen i Xintela AB (publ) ("Xintela" eller "Bolaget") har beslutat att genomföra en nyemission av units riktad till allmänheten i Sverige och institutionella investerare. Xintela har upprättat ett prospekt avseende nyemission av units inför planerad notering av Bolagets aktier och teckningsoptioner på Nasdaq First North. Beräknad första handelsdag på First North är den 22 mars 2016. Prospektet har i dag, den 29 januari 2016, godkänts och registrerats av Finansinspektionen i enlighet med lagen (1991:980) om handel med finansiella instrument och prospektet finns tillgängligt på Bolagets webbplats, www.xintela.se, och kommer att finnas tillgängligt på Finansinspektionens webbplats. Xintela har erhållit tecknings- och garantiåtaganden om totalt 30 MSEK, motsvarande 100 procent av den initiala emissionslikviden.

Detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, direkt eller indirekt inom eller till USA, Kanada, Japan, Australien, Hongkong, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller Nya Zeeland eller i någon annan jurisdiktion där distributionen av detta pressmeddelande skulle vara föremål för legala restriktioner.

Bakgrund och motiv
Xintela är ett biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på två områden där behovet av nya och bättre behandlingsmetoder är mycket stort: ledbroskskador och hjärntumörer. Motivet bakom nyemissionen är finansiering av Bolagets fortsatta utveckling av stamcellsterapi för reparation av ledbroskskador samt antikroppsbehandling av hjärntumören glioblastom.

En notering av Bolagets aktie anses skapa utökade möjligheter för marknadsföring av Bolaget och dess verksamhet. Noteringen anses även främja bibehållandet av en hög utvecklings- och expansionstakt och underlätta eventuell kapitalanskaffning i framtiden.

Xintelas erbjudande i korthet
Rätt att teckna units ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkomma allmänheten i Sverige och institutionella investerare. En unit består av två aktier och en vederlagsfri teckningsoption av serie TO 1 som berättigar till teckning av en ny aktie i Bolaget. Teckningskursen är 10 SEK per unit, d.v.s. 5 SEK per aktie. Teckningsoptionerna emitteras vederlagsfritt. Courtage utgår ej. En teckningsoption av serie TO 1 berättigar till teckning av en ny aktie för 5 SEK under perioden 30 januari 2017 - 10 februari 2017.

Nyemissionen omfattar högst 3 000 000 units, vilket innebär att högst 6 000 000 aktier samt högst 3 000 000 teckningsoptioner av serie TO 1 emitteras. Fulltecknas nyemissionen tillförs Xintela initialt 30 MSEK. I det fall nyemissionen blir fulltecknad och samtliga vidhängande teckningsoptioner av serie TO 1 nyttjas tillförs Bolaget ytterligare 15 MSEK. Det totala emissionsbeloppet uppgår till högst 45 MSEK före emissionskostnader, vilka beräknas uppgå till cirka 3,9 MSEK. Lägsta nivå för att genomföra nyemissionen är 17 MSEK.

Om nyemissionen övertecknas kan styrelsen välja att utnyttja en övertilldelningsoption och ge ut ytterligare högst 500 000 units, innebärande högst 1 000 000 aktier och högst 500 000 teckningsoptioner av serie TO 1. Teckningskurs och teckningstid för teckning av units med anledning av övertilldelningsoptionen är desamma som i nyemissionen. Den initiala emissionslikviden är 5 MSEK och vid fullt nyttjande av teckningsoptioner tillförs Xintela ytterligare 2,5 MSEK före avdrag för emissionskostnader.

Prospekt, anmälningssedel och teaser
Prospektet finns tillgängligt på Xintelas webbplats, www.xintela.se, och kommer att finnas tillgängligt på Finansinspektionens webbplats http://www.finansinspektionen.se/Register/Prospektregistret. Anmälningssedel kommer att finnas tillgänglig via Aktieinvests hemsida, www.aktieinvest.se samt på Bolagets ovan nämnda hemsida. Tillsammans med anmälningssedeln kommer även en 8-sidig teaser att publiceras som innefattar sammanställd information om nyemissionen, Bolaget och dess verksamhet. 

Rådgivare
Aktieinvest FK AB agerar emissionsinstitut med anledning av nyemissionen. Fredersen Advokatbyrå AB har agerat legal rådgivare. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North kommer att vara Concensus Asset Management AB. Corpura AB är projektledare i samband med nyemissionen.

Mer information
För ytterligare information hänvisas till det prospekt som har godkänts och registrerats av Finansinspektionen med anledning av nyemissionen inför den planerade noteringen på First North.

2016-01-29

Kontakt
Xintela AB (publ)
Evy Lundgren-Åkerlund, VD.
Tel: 070-329 18 71
E-post: [email protected]
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se

För frågor om anmälan och teckning av units:
Aktieinvest FK AB
113 89 Stockholm
Tel: 08 - 5065 1795
Fax: 08 - 5065 1701
E-post: [email protected]
www.aktieinvest.se

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Adam Lindblom, Laika Consulting
Tel: 073-062 20 13
E-post: [email protected]
www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2016-01-29.pdf

Om Xintela
Xintela AB (publ) är ett svenskt biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på ledbroskskador och hjärntumörer. Bolaget grundades 2009, men forsknings- och utvecklingsverksamheten startade 2013. Nyckeln i Xintelas verksamhet är Bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK™. Xintelas markörer är specifika proteiner som sitter som igenkänningsflaggor på vissa cellers yta. Markörerna gör det möjligt att identifiera och selektera en viss typ av stamceller som kan utvecklas till broskceller. På så vis kan Xintela på ett unikt sätt kvalitetssäkra stamceller för reparation av skadat ledbrosk. XINMARK™-teknologin gör det också möjligt att rikta en behandling till cellerna i hjärntumören glioblastom för att bromsa tumörens tillväxt. Xintela har upprättat ett prospekt avseende nyemission av units inför upptagande av handel på Nasdaq First North. Beräknad första handelsdag är 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North kommer att vara Concensus Asset Management AB.

Viktig information
Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med units eller andra värdepapper i Xintela. Inbjudan till berörda personer att teckna units i Xintela kommer endast att ske genom det prospekt som Xintela offentliggjort. Ingen åtgärd har vidtagits, eller kommer att vidtas, av Xintela för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i andra jurisdiktioner än Sverige.

Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, reproduceras eller distribueras i eller till USA, Kanada, Japan, Australien, Hongkong, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller Nya Zeeland eller annat land eller annan jurisdiktion där sådan åtgärd inte är tillåten, eller där sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning. 

Inga betalda tecknade units eller units har registrerats, och kommer inte att registreras, enligt United States Securities Act från 1933 ("Securities Act") och får inte erbjudas, tecknas, säljas eller överföras, direkt eller indirekt, inom USA, förutom efter skriftligt godkännande från Xintela och enligt ett tillämpligt undantag från registreringskraven i Securities Act och i enlighet med värdepapperslagstiftningen i relevant delstat eller annan jurisdiktion i USA.

Xintela AB (publ) är skyldigt att offentliggöra informationen i detta pressmeddelande enligt lagen om värdepappersmarknaden eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 29 januari 2016, kl. 18.00. CET.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.