beQpress
Pressmeddelanden
AdCityMedia: AdCityMedia offentliggör nyemission av aktier och teckningsoptioner, ansökan om listning på Nasdaq First North samt offentliggör informationsmemorandum 

AdCityMedia offentliggör nyemission av aktier och teckningsoptioner, ansökan om listning på Nasdaq First North samt offentliggör informationsmemorandum

Styrelsen i A City Media AB (publ) ("AdCityMedia" eller "Bolaget") har den 5 november 2015 beslutat, med stöd av bemyndigande från extra bolagsstämma den 23 oktober 2015, att genomföra en nyemission av aktier ("Erbjudandet") riktat till allmänheten. Emissionen omfattar maximalt 172 414 aktier som erbjuds till kursen 58 SEK per aktie. Sammantaget väntas Erbjudandet inbringa cirka 10 MSEK före transaktionskostnader vid full teckning. Bolaget har även beslutat om en emission av ytterligare 172 414 aktier till ett värde om ytterligare cirka 10 MSEK att, i samråd med Mangold Fondkommission AB och Bolagets styrelse, utnyttjas vid överteckning av Erbjudandet ("Övertilldelningsoptionen"). För varje två tecknade och tilldelade aktier i Erbjudandet och Övertilldelningsoptionen erhålls en teckningsoption vederlagsfritt, varvid en teckningsoption ger rätt till teckning av en nya aktie cirka 18 månader efter Erbjudandet ("Teckningsoptionerna"). Bolagets aktier samt Teckningsoptionerna avses att listas på Nasdaq First North ("First North"). Planerad första handelsdag för aktierna är den 2 december 2015. 

Sammanfattning

  • AdCityMedia är ett mediabolag som huvudsakligen fokuserar på digital utomhusreklam i storformat.
  • I dagsläget finns Bolagets digitala skärmar och vepor fördelade på attraktiva nyckelpositioner i över 260 städer runt om i Sverige och Bolaget har i huvudsak stora multinationella koncerner som kunder.
  • Under 2015 har viktiga steg i AdCityMedias förvärvsbaserade tillväxtstrategi tagits då Bolaget förvärvat återstående aktier i Digital ADTV AB i januari, Brck Dgtl AB i augusti samt genom ett övertagande av Wallstreet Media ABs storbildsskärmar i september.
  • Erhållen likvid i samband med Erbjudandet ska lägga grunden för en fortsatt förvärvsresa. Vidare avser rest kapital stärka Bolagets teknik, innovation och konkurrenskraft ytterligare.
  • Anmälningsperioden för teckning av aktier sker mellan den 9 november och 20 november 2015.
  • Teckningskursen är 58 SEK per aktie.
  • Erbjudandet kommer vid full teckning att inbringa cirka 10 MSEK till Bolaget före transaktionskostnader.
  • Förväntad första dag för handel på First North är den 2 december 2015, Bolagets ISIN-kod är SE0001920760 och Bolagets kortnamn kommer att vara ACM.

Anders Axelsson, VD på AdCityMedia:
- Redan för femton år sedan såg jag den unika potential som utomhusreklam bidrar med till mediamarknaden. Ända sedan dess har jag väntat på att marknaden ska omvärdera segmentet och nu börjar det äntligen ske. Traditionella medier som TV, radio och tryckta medier tappar mottagare och studier visar istället att utomhusreklam är det medium som kan leverera högst påverkan på människor. AdCityMedia har idag digitala storbildsskärmar uppsatta på de mest attraktiva platserna i Sverige, varvid reklamytorna tillhör premiumsegmentet och är en naturlig del av större multinationella bolags reklamkampanjer. Samtidigt ser vi stor potential att befästa vår ledande position på marknaden framgent och ser en notering som ett viktigt verktyg för att realisera detta. Mitt löfte till alla i och runt Bolaget är således att vi med hjälp av våra värdeord; mod, passion, professionalism och innovation ska fortsätta ligga i framkant med vårt erbjudande.

Bakgrund och motiv
AdCityMedia är verksamt inom reklambranschen och fokuserar huvudsakligen på att förmedla reklam på Bolagets digitala skärmar och vepor. Under Bolagets 15 verksamhetsår har erbjudandet utvecklats och AdCityMedia innehar nu en ledande position inom den växande nischen digital utomhusreklam i storformat. Denna position har erhållits till stor del genom att Bolaget ligger i framkant avseende teknik och digital innovation.

I dagsläget finns Bolagets reklamytor fördelade i över 260 städer runt om i Sverige och AdCityMedias breda utbud har medfört att bland annat multinationella koncerner använder sig av Bolagets reklamytor. Idag har Bolagets erbjudande utvidgats till ett omfattande utbud av reklamlösningar som skräddarsys efter respektive kunds behov. Bolagets reklamskärmar och vepor finns på de mest attraktiva platserna i Sverige, exempelvis på Sergels torg i Stockholm och på Avenyn i Göteborg.

En del av AdCityMedias strategi är att genomföra kompletterande förvärv. Som ett led i strategin har ett antal konkurrenter på marknaden förvärvats in i verksamheten och bara under 2015 har två nyckelförvärv genomförts som förväntas stärka AdCityMedias erbjudande och position ytterligare. Marknaden för utomhusreklam är idag fragmenterad och består av ett stort antal privata bolag. AdCityMedia ser därför en potential att skapa värde för aktieägarna genom att framöver fortsätta genomföra strategiska förvärv. Erhållen likvid från Erbjudandet, Övertilldelningsoptionen och Teckningsoptionerna avser därmed lägga grunden för dessa förvärv. Erhållen likvid skapar även goda förutsättningar för att stärka Bolagets teknik, innovation och konkurrenskraft ytterligare.

AdCityMedias huvudsyfte är att generera god avkastning till aktieägarna och i den mån en internationell expansion kan understödja skapandet av aktieägarvärde så är det aktuellt.

Sammantaget har Bolaget ett antal attraktiva möjligheter att utveckla verksamheten. AdCityMedia anser att Bolagets tillväxtambitioner driver produkterbjudandet framåt och bedömer att en notering med tillhörande Erbjudande av aktier och Teckningsoptioner är rätt väg att gå för att ta Bolaget till nästa steg i sin utveckling.

Erbjudandet
Erbjudandet riktas till institutionella investerare, allmänheten samt befintliga aktieägare i Bolaget. Erbjudandet omfattar högst 172 414 nya aktier och vid full teckning kommer Bolaget att tillföras högst cirka 10 MSEK före emissionskostnader.

Teckningskursen uppgår till 58 SEK per aktie. Courtage utgår inte. Teckningskursen är fastställd av styrelsen utifrån bedömt marknadspris på aktien, rådande marknadsläge samt verksamhetens historiska utveckling. Pre-money värderingen uppgår till cirka 79,9 MSEK.

Utöver aktierna i Erbjudandet har Bolagets styrelse, med stöd av bemyndigandet från extra bolagsstämma 23 oktober 2015 och med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, beslutat om emission av ytterligare högst 172 414 aktier motsvarande högst cirka 10 MSEK för det fall Erbjudandet övertecknas, det vill säga Övertilldelningsoptionen. Syftet med Övertilldelningsoptionen är att få en större ägarspridning, bättre likviditet i Bolagets aktie, tillgodose visat intresse från nya investerare samt tillvarata möjligheten för Bolaget att tillföras ytterligare emissionslikvid. Teckningskursen uppgår till 58 SEK och grunden för teckningskursens bestämmande är den emissionskurs som gäller för Erbjudandet. Övertilldelningsoptionen kan komma att genomföras, helt eller delvis, för det fall att överteckning i Erbjudandet sker i sådan omfattning att styrelsen bedömer det lämpligt.

I enlighet med bemyndigandet från extra bolagsstämman i Bolaget den 23 oktober 2015 har Bolagets styrelse också beslutat om emission av högst 172 414 Teckningsoptioner vilka vederlagsfritt ska erbjudas de som tilldelats aktier i Erbjudandet och Övertilldelningsoptionen. För två (2) nytecknade, betalda och tilldelade aktier i Erbjudandet och Övertilldelningsoptionen erhålls en (1) teckningsoption vederlagsfritt. Varje teckningsoption berättigar till teckning av en ny aktie i Bolaget till en kurs om 70 SEK. Teckning kan endast avse hel aktie under tiden från 29 maj 2017 till 16 juni 2017. AdCityMedia avser att ansöka om upptagande till handel med Teckningsoptionerna på i första hand First North och i andra hand på annan marknadsplats.

Anmälan om teckning av aktier i Erbjudandet och Övertilldelningsoptionen ska ske under perioden från och med den 9 november 2015 till och med den 20 november 2015. Styrelsen för Bolaget äger rätt att förlänga anmälningsperioden. För det fall beslut om förlängning av anmälningsperioden fattas, kommer Bolaget informera marknaden om detta senast den 20 november 2015 genom pressmeddelande. Tilldelning av aktier är inte beroende av när under anmälningsperioden anmälan inges.

De befintliga aktieägare i Bolaget som inte tecknar aktier i Erbjudandet kommer under aktuella förutsättningar få vidkännas en utspädning av sitt aktieinnehav. Erbjudandet medför en ökning av antalet aktier i Bolaget från 1 376 914 aktier till 1 549 328 aktier, motsvarande en utspädning om cirka 11,1 procent. Vid fullt utnyttjande av Övertilldelningsoptionen ökar antalet aktier från 1 549 328 aktier till 1 721 742 aktier, motsvarande en utspädning om ytterligare cirka 10,0 procent. Vidare uppstår en ökning av antalet aktier från 1 721 742 till 1 894 155 aktier motsvarande en utspädningseffekt om 9,1 procent vid fullt utnyttjande av Teckningsoptionerna.

Styrelsen för AdCityMedia inbjuder härmed investerare att, i enlighet med villkoren informationsmemorandumet daterat till den 6 november 2015, teckna nya aktier i Bolaget.

Informationsmemorandum
AdCityMedia har upprättat ett informationsmemorandum i samband med Erbjudandet. Informationsmemorandumet finns från och med idag tillgängligt på AdCityMedias hemsida (investor.adcitymedia.com) och Mangolds hemsida (www.mangold.se).

Preliminär tidplan för Erbjudandet

9 november - 20 november 2015, Anmälningsperiod för Erbjudandet

24 november 2015, Beräknad dag för offentliggörandet av preliminärt utfall

24 november 2015, Beräknad dag för utskick av avräkningsnotor

27 november 2015, Beräknad likviddag för avräkningsnotor

2 december 2015, Planerad första dag för handel på Nasdaq First North

Rådgivare
Mangold Fondkommission AB agerar finansiell rådgivare och Advokatfirman Glimstedt Stockholm KB agerar legal rådgivare till Bolaget i Erbjudandet. Mangold Fondkommission AB kommer även vara Bolagets Certified Adviser på First North.

Stockholm 2015-11-06

För mer information:
Anders Axelsson, Verkställande Direktör
[email protected]
+46 (0)709 66 00 86

Mangold Fondkommission AB
[email protected]
+46 (0)8 5030 1550 

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
AdCityMedia Pressrelease 2015-11-06.pdf

Kort om Bolaget:
AdCityMedia är verksamt inom mediabranschen och är idag ledande i Sverige inom segmentet digital utomhusreklam. Bolagets reklamytor finns fördelade på över 260 platser i Sverige och erbjuder bolag en möjlighet att få en bred exponering av sina marknadsföringskampanjer. AdCityMedias breda utbud har medfört att Bolaget förmedlat reklamytor åt ett stort antal multinationella koncerner. För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida www.adcitymedia.com.

Bolagets Certified Adviser kommer att vara Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550.

Viktig information
Detta pressmeddelande eller informationen häri får inte distribueras, direkt eller indirekt, i Australien, Kanada, Hong Kong, Japan, Nya Zeeland, Sydafrika, Singapore eller USA. Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande eller inbjudan att förvärva några värdepapper i något område där erbjudande, anskaffning eller försäljning av sådana värdepapper skulle vara i strid med lag, utan registrering eller undantag från registrering eller annat godkännande som krävs enligt värdepappersregleringen i sådant område. Detta pressmeddelande är inte ett erbjudande om försäljning av värdepapper i USA. Värdepapper får inte erbjudas eller säljas i USA utan registrering eller undantag från registrering enligt U.S. Securities Act från 1933 i gällande lydelse, samt de regler och förordningar som har utfärdats med stöd av den. AdCityMedia har inte registrerat, och har inte för avsikt att registrera, något erbjudande av värdepapper i USA. Inga åtgärder har vidtagits för att registrera aktierna eller Erbjudandet någon annanstans än i Sverige.

Informationen häri utgör inte ett erbjudande eller inbjudan att förvärva några värdepapper i någon jurisdiktion. Detta pressmeddelande är inte ett prospekt eller informationsmemorandum och utgör inte något erbjudande, någon inbjudan eller investeringsrådgivning om att teckna sig för eller förvärva värdepapper. Investerare bör inte teckna sig för eller förvärva några värdepapper eller fatta några sådana investeringsbeslut som avses häri, utom de som baseras på information i ett informationsmemorandum som ges ut av AdCityMedia.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.