beQuoted nyhetsbrev: Bill Gates förebild för nya Confidence
beQuoted nyhetsbrev
4 april 2006
Hej,
Idag är sista dag för handel i uniträtter i Confidence. Om Du har 10 uniträtter har Du rätt att teckna en ny aktie för 1,40 kronor. Du får dessutom option på ytterligare en aktie för 1,60 kronor om ett år.
Confidence anammar samma strategi som när Bill Gates och Paul Allen grundade Microsoft. De lyssnar på kunderna, tar vara på teknikens möjligheter och levererar snabbare än de traditionella branschgiganterna. beQuoted har läst emissionsprospektet.
Säkerhetsteknik samma utveckling som datorindustrin Det som nu händer i den säkerhetstekniska branschen är exakt det samma som hände i datorindustrin i slutet av 80-talet bedömer Confidence.
Framgångssagan Microsoft har genom åren följts av många nya företag. Gemensamt för de som lyckats är att de har responderat snabbt och med innovativa metoder skapat sin egen plats i det marknadsfönster som stått öppet under en kortare tid.
Ökat säkerhetstänkande i världen De senaste årens omfattande terrordåd och hot samt kraven på att säkra materiella och immateriella värden har satt mer fokus på säkerhetsfrågorna än någonsin tidigare.
Kunderna ställer ökade krav på att säkerhetsprodukterna är flexibla, framtidssäkra och skalbara. Dessutom att de finns med redan från början när en byggnad eller anläggning konstrueras.
I rak motsats till kundernas nya krav består traditionella (läs befintliga) säkerhetsprodukter ofta av disparata proprietära system som inte har någon integration med verksamheten i övrigt. Detta påminner om den situation som IT-branschen befann sig i för 15-20 år sedan.
Två skilda världar går ihop - Confidence vill ta en ledande position Två skilda världar håller för närvarande på att genomgå ett paradigmskifte. Det är den säkerhetstekniska branschen och IT/IP-industrin som tillsammans struktureras om.
Confidence är verksam i båda branscherna. Tack vare en egen design- och konstruktionsavdelning kan bolaget skapa den bästa totallösningen för kunden. "Vi bygger in vår egen samlade erfarenhet i de helhetslösningar vi levererar" skriver Confidence i prospektet.
"Konkurrensfördelarna står inte att finna i de enskilda produkterna var för sig - utan i den funktionalitet, skalbarhet och flexibilitet den samlade lösningen innebär för kunden".
Confidence vill ta en ledande position i gränslandet mellan säkerhetsteknik och IT/IP. Och samgåendet med ILS och Entry är ett steg i den riktningen.
Marginalutvecklingen liknar datorindustrins En effekt av att den säkerhetstekniska branschen och IT/IP-industrin struktureras om är att säkerhetstekniken standardiseras. Detta medför att hårdvaran genomgår samma erodering av vinstmarginalerna som datorindustrin under de senaste 10 åren.
Och precis som inom datorindustrin kommer värdekedjan att förskjutas mot områden som Confidence prioriterar, nämligen kundanpassningar, tjänster och serviceåtaganden.
Ett antal speciella satsningar anledningen till nyemissionen Confidence tänker fortsatta expandera genom en kombination av organisk tillväxt, förvärv och partnerskap. Expansionen ska ske inom den befintliga verksamheten för integration, installation och service.
Företaget anser att det dessutom behöver göras ett antal speciella satsningar inom områden som "bör utvecklas för att stödja koncernens långsiktiga tillväxtambition".
Dessa är det huvudsakliga motivet till nyemissionen:
Expansion av verksamheterna från ILS och Entry
Expansion av säkerhetskonsultorganisationen från ILS
Distribution av säkerhetsanalyssystemet RiskWatch
Utveckla värdet på erhållna patent (RFID-applikationer där transpondern är laminerad i papper)
Utveckling av verksamhet för IT-säkerhet och kommunikation
Geografiskt är målet att etablera en stark position i Norden och Baltikum med Sverige som bas. Dotterbolagen i England och Irland ska växa genom strategiska förvärv. Vid utgången av 2007 ska Confidence dessutom ha en närvaro i Tyskland, Polen, Belgien och Holland.
Sista dag för handel i uniträtter är tisdagen den 4 april
Teckningstid 24 mars - 7 april 2006
För varje aktie har aktieägarna erhållit en uniträtt.
10 uniträtter ger rätt att teckna en unit.
En unit består av en ny B-aktie och en teckningsoption.
Teckningskurs 1,40 kronor.
Nyemissionen tillför 19,8 miljoner kronor före emissionskostnader.
Hela emissionen är garanterad.
Efter nyemissionen, men före utnyttjandet av utestående teckningsoptioner, motsvarar de nya aktierna 9,1 procent av företaget.
Teckningstid 24 mars - 7 april 2007
Varje teckningsoption ger rätt att teckna en ny B-aktie.
Teckningskurs 1,60 kronor
Handel med teckningsoptioner avses att inledas under maj 2006
Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna kommer företaget att tillföras ytterligare 22,7 miljoner kronor före emissionskostnader.
De nya aktierna motsvarar maximalt 8,3 procent av företaget.
Accelerator utökar sin projektportfölj med ytterligare ett projekt inom nanoteknik. MicroToNano är arbetsnamnet för det nya projektet. Tidigare finns AutoClean i portföljen, även det baserat på nanoteknik.
Nanoteknik hett forskningsområde Nanoteknologi handlar om att utveckla och tillverka material och objekt på nanoskalan, det vill säga från 0,1 till 100 nanometer. Med nanoteknik är man nere på atom- och molekylnivå.
Nanoteknik har länge varit ”hett” i forskarkretsar. Idén är att kunna utveckla helt nya material och processer, med funktioner och egenskaper som inte kan skapas genom några andra metoder.
Enligt Accelerators vd Andreas Bunge har dock övergången mellan mikronivå och nanonivå varit ett svårlöst problem. Det är svårt att koppla samman strukturer i storleken 10 - 1000 nanometer med strukturer på den mer lätthanterliga mikrometerskalan.
MicroToNano kan öppna vägen till volymapplikationer MicroToNano möjliggör dock volymtillverkning av ”kopplingsdon” från nanostrukturer till mikrostrukturer erfar beQuoted. MicroToNano kan därför öppna vägen till volymapplikationer baserade på nanoteknik.
Praktiska tillämpningar är tillverkning av strukturer för nano- och mikrofluidik, där precis och billig skalöverbryggning, så kallad industriell uppskalning, är viktig.
– Jag är oerhört nöjd över att kunna lägga till ett så intressant forskningsprojekt från ett så betydelsefullt teknikområde till Accelerators portfölj, säger Andreas Bunge.
Impact Europes bokslutskommuniké för 2005 var helt fri från överraskningar. Det kanske många tycker är positivt. Den största nyheten är att bolaget ska rekrytera en ny vd och koncernchef, en post som hittills innehafts av huvudägaren Lars Staff.
Minskad försäljning men även minskad förlust 2005 Försäljningen minskade med 76 Mkr eller 18 %. För helåret uppgick den till 334,5 Mkr (410,5). Strukturella förändringar i den norska verksamheten låg bakom 2/3 av tappet.
Valutakurseffekter har dock påverkat försäljningen positivt jämfört med föregående år och skillnaden uppgår till 3,6 Mkr.
Tack vare en bättre bruttomarginal och minskade omkostnader blev förlusten, trots försäljningsminskningen, mindre än fjolårets. Resultatet efter finansnetto hamnade på -5,1 Mkr (-12,7 Mkr).
Nettovinsten blev emellertid positiv och uppgick till 3,0 Mkr (-15,3). Att nettovinsten blev positiv beror på att det förra norska dotterbolaget efter strukturändringen inte längre drar ned koncernens egna kapital.
Dessutom har sannolikheten ökat att Impact Europe ska kunna utnyttja de skattemässiga underskott som finns varför man återvunnit en del av de underskott som finns i den svenska verksamheten.
Kassaflödet från verksamheten blev positivt med 6,3 Mkr (3,3). Totalt blev kassaflödet 0,2 Mkr (-0,6). Soliditeten stärktes markant efter aktiekapitaltillskottet på 18,5 Mkr vid årsskiftet. Soliditeten uppgick till 17 % (3).
Nysatsning i Norge Av försäljningsminskningen berodde 54 Mkr miljoner kronor på de strukturella förändringar som skett i den norska verksamheten.
I början av 2005 upphörde det förra norska dotterbolaget från att ingå i koncernräkenskaperna. Detta har påverkat resultaträkningen på två sätt. Dels har den konsoliderade försäljningen minskat, dels har nettovinsten ökat.
Ekonomichef Torbjörn Samuelsson berättar för beQuoted:
– Att minskningen blev så stor i Norge beror bland annat på att vi fick ett hack på fyra månader. Försäljningen i början av året syns inte i våra helårssiffror eftersom det förra norska dotterbolaget inte konsolideras längre.
– Det nya dotterbolaget kom igång i april. Men som alltid med nya bolag finns det en viss startsträcka. Vi fick helt enkelt inte in alla affärer som vi annars borde ha fått.
– I år 2006 börjar vi med ett rent bord och ett norskt dotterbolag som fungerar. Dessutom har vi nyligen förvärvat AVnor. Det är ett ytterligare steg för att på nytt få upp volymen i Norge.
Positivt resultat väntas för 2006 Impact Europe fokuserar nu på att koncernen ska växa med lönsamhet och positivt kassaflöde. Styrelsen bedömer att detta kommer att märkas redan i år med såväl ökad försäljning som vinst.
beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.
beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.
Målgruppen är investerare i mindre och medelstora företag.