beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Fortsatt positiv utveckling för Midsona - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 25 juli 2013

Fortsatt positiv utveckling

- Analys från EP Access

MIDSONA Midsonas omsättning uppgick till 220 MSEK (210) för Q2 2013, vilket var en ökning med 5 procent i förhållande till samma period i fjol. Periodens resultat före skatt förbättrades till 9 MSEK (- 2). Detta var dock lägre än vårt estimat på 242 MSEK respektive 13 MSEK. Bruttomarginalen uppgick till 47 procent vilket sekventiellt var en ökning med 1 procent jämfört med Q113. Under kvartalet gjordes flera framgångsrika lanseringar av nya produkter.

Försäljningstillväxt i Sverige och Norge

Affärsområdet Sverige visade på en ökad omsättning på 109 MSEK (96) samt en lönsamhetsförbättring drivet av nylanseringar och butikskampanjer. Norge ökade sin omsättning till 92 MSEK (84) men var resultatmässigt svagare till följd av kortsiktiga integrationskostnader i samband med förvärvet av Supernature AS. Finland visade på en lägre omsättning på 25 MSEK (35) till följ av ett avslutat licensuppdrag samt en generellt svagare marknad. Bruttomarginalen uppgick till 47 procent vilket sekventiellt var en ökning med 1 procent jämfört med Q113.

Nylanseringar under 2013

Under andra kvartalet så slutfördes förvärvet av Supernature AS i Norge som gav tillgång till det nya segmentet ”supermat”. Bolaget förväntas succesivt att visa på en resultatförbättring i takt med integrationsarbetet. Flera nya produkter lanserades framgångsrikt i Norge under varumärket Biopharma. I Sverige visade försäljningen under varumärket Dalblads på en stark försäljning till följd av butikskampanjer och reklam i media. Naturdiet, har efter en svagare försäljningsperiod under början av året, visat på en återhämtning. Främst drivet av lanseringen av LCHP (Low Carb High Protein) - produkter som skett med hjälp av framgångsrika butikskampanjer. En ny medlem i MyggA familjen, Fästing, lanserades i den svenska apotekshandeln. Insektsmedlet MyggA är sedan tidigare en stor försäljningsframgång.

Justering av försäljningsestimaten

Efter rapporten så justerar vi försiktigt ner vår försäljningsprognos för helåret 2013E samt för 2014E med 3 respektive 2 procent. EPS estimaten justeras ner för 2013E och 2014E med 19 respektive 3 procent.

Rabattvärdering mot sektorn

Med ett P/E på 12,5x för 2013 så värderas aktien fortsatt till en rabatt om cirka 26 procent mot dess jämförelsebolag som handlas till ett genomsnittligt P/E-tal på 16,9x på 2013 års konsensusprognoser

Källa: Fortsatt positiv utveckling


EP Access

Bolag

Midsona

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Personliga varor och hushållsvaror

Midsonas varumärke Dalblads visar på en stark försäljning.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Följ EP Access på Twitter

Aktien

Kurs

24,50 kr

Utveckling 12 mån

109%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

Nya långsiktiga finansiella mål

På frammarsch efter diet


 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren