beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Partner i USA på plats för Orexo - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 16 juli 2013

Partner i USA på plats

- Analys från EP Access

OREXO I och med partnerskapet med Touchpoint och FDA-godkännandet av Zubsolv tar nu Orexos kommersialiseringsstrategi form. Aktien har utvecklats starkt i år, drivet av positiva event-annonseringar. Framöver kommer emellertid fokus ligga på försäljningsutvecklingen för Zubsolv i USA.

Zubsolv godkänt och högre kostnader än väntat i Q213

Med FDA-godkännandet i USA av Orexos läkemedel Zubsolv togs ett viktigt steg för Orexo att förbereda inför en marknadslansering i september 2013. Kostnaderna i det andra kvartalet var högre än vi räknat med, främst drivet av kostnader i samband med lanseringsförberedelserna med Zubsolv samt utvecklingen av produkten genom nya studier. Försäljningen föll jämfört med samma kvartal i fjol till SEKm 69, vilket är helt relaterat till engångsersättningar under Q212. Kostnaderna i bolaget steg med cirka SEKm 40 jämfört med i fjol, exklusive en engångsnedskrivning i Q213. Vi gör marginella förändringar till våra prognoser.

Partnerskap med Touchpoint i USA

Efter en relativt lång period av utvärdering av olika kommersialiseringsalternativ för Zubsolv i USA slöt Orexo nyligen ett partnerskapsavtal med försäljningsspecialisten Publicis Touchpoint Solutions i USA.  Orexo kommer att dela investeringarna för lansering och försäljningsresurser med Touchpoint och även dela vinsten fram till dess att de har nått en avtalat avkastning på sin investering. Efter det utgår en ensiffrig andel av vinsten till Touchpoint. Orexo behåller de fulla rättigheterna till produkten och avtalet utgör i vår bedömning inget hinder för eventuella strukturaffärer för Orexos del.

Ytterligare utveckling av Zubsolv pågår

För att förbättra Zubsolvs långsiktiga position på den amerikanska markanden startar Orexo tre nya studier avsedda att dokumentera läkemedelsprofilen, bredda indikationen samt att påvisa hur Zubsolv är differentierad mot befintliga preparat på marknaden. Dessutom avser Orexo att ta fram nya doser och smaker på Zubsolv.

Försäljning snarare än events viktigt för aktien framöver

Orexo aktien har stigit med cirka 40% under 2013 drivet framförallt av positivt nyhetsflöde kring Zubsolv och delvis en god försäljningsutveckling för Abstral. Från och med nu kommer dock upprampningen av försäljningen av Zubsolv på den amerikanska marknaden bli den enskilt främsta värdedrivaren. Baserat på vår prognos om en Zubsolv-försäljning 2015E på SEKb 1.4 handlas aktien till ett P/E-tal till drygt 3x. Orexo bedömer själva att en marknadspotentialen för Zubsolv är cirka dubbelt så mycket som vi har i våra prognoser.

Källa: Partner i USA på plats


EP Access

Bolag

Orexo

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Sjukvård

Orexos läkemedel Zubsolv har godkänts i USA.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Följ EP Access på Twitter

Aktien

Kurs

70,00 kr

Utveckling 12 mån

108%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

Stark utveckling för Abstral i Europa

Säljer rättigheter till Abstral i USA


 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren