beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Klarare besked om framtiden för Sensys - EP Access 
Rubriken
beQuoted

Nyhetsbrev, 10 juli 2013

Klarare besked om framtiden

- Analys från EP Access

SENSYS Sensys Traffic är en ledande aktör inom trafiksystem för automatisk rödljus- och hastighetsövervakning, med en marknadsledande position i Norden och Mellanöstern. Vid sidan om den omfattande ATK-ordern från svenska Trafikverket får aktien stöd av en god tillväxt i den internationella expansionen i kombination med en successiv ökning av andelen återkommande intäkter.

Kontrakt med Trafikverket nu påskrivet

Tidigare i år vann Sensys upphandligen av mätskåp och mätsystem för Trafikverkets trafiksäkerhetskameror. Upphandlingen överklagades men efter dom i förvaltningsrätten har Sensys och Trafikverket nu skrivit på kontrakt för både mätsystem och mätskåp.  Serieleveranser beräknas starta 2014.

Kontraktsvärde på 110 SEKm med rejäl potential

Trafikverket ska under kontraktens första tre år ersätta 700 befintliga trafiksäkerhetskameror och har åtagit sig att köpa kameror för minst 110 SEKm. Dessutom kommer ytterligare 400 befintliga kameror nå sin tekniska livslängd under perioden. Utöver de kontrakterade tre åren finns möjlighet till förlängning i upp till ytterligare sex år, och för service och underhåll kan kontraktet förlängas med ytterligare fem år efter de sex optionsåren. Sensys bedömer det nu som sannolikt att man under kontraktstiden kommer erhålla order på upp till 140 SEKm utöver specificerade 110 SEKm, och om Trafikverket förlänger kontrakten kan ordervärdena stiga med ytterligare 300 SEKm. I det totala potentiella ordervärdet på 550 SEKm ingår även service och underhåll.

Höjer prognosen efter bolagets sannolika bedömning

Vi har justerat våra estimat något då bolaget nu bedömer det som sannolikt att under kontraktstiden erhålla order på samtliga 400 kameror vars tekniska livslängd kommer nås under kontraktstidens längd. Vi har ökat vår försäljningsprognos för 2015 med 3 procent, och vinstprognos för samma år med 7 procent.

Fokusera på utlandsexpansion framåt

Värderingen på aktien är högre än för börsen i stort, men med en kraftig återhämtning av lönsamheten framöver så anser vi att aktien förtjänar en premie. Aktien har dock gått mycket starkt i år, vilket dämpar kurspotentialen i närtid. Operationellt har Sensys ökat stocken av prospekt i utlandet markant senaste åren. Det positiva utfallet i den svenska upphandlingen skapar utrymme att bygga ytterligare bredd i affären med en fortsatt stark utlandsexpansion, en ökad andel återkommande intäkter genom operatörskontrakt och service, och en höglönsam tillväxt inom strömavtagarövervakning. Vi behåller därför vår positiva syn på den långsiktiga potentialen i aktien.

Källa: Klarare besked om framtiden


EP Access

Bolag

Sensys

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Industrivaror och -tjänster

Sensys kontrakt med Trafikverket är nu påskrivet.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Följ EP Access på Twitter

Aktien

Kurs

1,28 kr

Utveckling 12 mån

433%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

Slog precis om till grönt

Slår snart om till grönt


 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren