beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Botnia Exploration mot ny borrkampanj 
beQuoted

Nyhetsbrev, 27 juni 2013

Botnia Exploration mot ny borrkampanj

BOTNIA EXPLORATION Botnia Exploration genomför två nyemissioner för att finansiera den fortsatta utvecklingen av bolagets guldfyndigheter i Vindelgransele. Med Vargbäcken färdigprospekterad ligger fokus på Fäbodliden C som bolaget menar har potential att utvecklas till en betydande fyndighet.

Händelserikt halvår med första guldproduktion

Det senaste halvåret har Botnia Exploration tagit flera viktiga steg i utvecklingen av sina projekt i västerbottniska Vindelgransele. I början av december genomfördes en provbrytning om 8.000 ton i bearbetningskoncessionen Vargbäcken.

Den efterföljande provanrikningen i närliggande Björkdalsgruvans anrikningsverk visade att Vargbäckenmineraliseringen kan anrikas till högt utbyte, över 92 procent, med traditionella metoder. Resultatet blev 5,5 kg producerat guld.

I och med provanrikningen satte Botnia Exploration punkt för prospekteringsarbetena i Vargbäcken. För den vidare utvecklingen av koncessionen söker bolaget en industriell partner, alternativt köpare.

Det handlar om en fyndighet som klassificerats enligt NI 43-101 med en indikerad mineraltillgång på 1,37 miljoner ton med 1,44 gram guld per ton samt antagen mineraltillgång på 0,65 miljoner ton med 1,70 gram guld per ton. Kategorierna sammanräknade rör det sig om 100.000 oz guld i marken.

Nytt projekt växer fram parallellt med Vargbäcken

Stärkt av utfallet från de två senaste vintrarnas borrkampanjer som genomförts i det till Vargbäcken närliggande undersökningstillståndet Stenberget 3 lägger nu bolaget fokus på guldfyndigheten Fäbodliden C.

Till dags dato har bolaget borrat 1.776 meter fördelat på åtta hål i fyndigheten. Synligt guld har identifierats i sju hål. Analyser från borrdata visar att flera hål innehåller guldhalter på över 10 gram per ton.

Kombinationen halter och form talar för fyndigheten

En annan observation från borrkampanjerna är att fyndigheten är mycket regelbunden och efter de senaste borrningarna känd till en längd av uppskattningsvis 300 meter i stupningsriktningen.

Botnia Exploration menar att regelbundenheten i kombination med påvisade guldhalter gör att Fäbodliden C har potential att utvecklas till en betydande fyndighet.

Ytterligare borrningar planeras under året

För att beräkna mineraltillgång enligt NI 43-101 (liksom tidigare gjorts för Vargbäcken) behöver bolaget borra ytterligare förtätande hål i Fäbodliden C.

Fyndigheten är öppen på djupet och i strykningsriktningen varför bolaget i ett första steg fokuserar på att kartlägga dess fortsatta utsträckning. För detta planeras en borrkampanj om 3.600 meter under innevarande år.

Säkerställer finansiering genom två nyemissioner

Den planerade borrkampanjen beräknas kosta cirka 3,6 miljoner kronor. För att finansiera den och en fortsatt utveckling av andra fyndigheter i Vindelgranseleområdet genomförs två nyemissioner om sammanlagt 13 miljoner kronor.

Den ena nyemissionen är ett riktat erbjudande om 6,2 miljoner kronor till riskkapitalbolaget Partner Invest Norr och Ramab Iggesund som bland annat investerar i tillväxtbolag. Det andra erbjudandet sker i form av en företrädesemission om 6,8 miljoner kronor.

Företrädesemissionen är säkerställd via teckningsförbindelser och emissionsgaranti. beQuoted noterar att vd Bengt Ljung tecknar 12 procent av företrädesemissionen liksom att tidigare ordförande Maria Lilja samt nyvalde ordförande Per-Erik Lindvall har lämnat teckningsförbindelser för sina respektive andelar.

Teckningskursen i företrädesemissionen är satt till 0,55 kronor per aktie och görs därmed på en värdering om 27 miljoner kronor före emissionspengarna. Teckningstiden löper till och med måndagen den 1 juli.

Johan Nygren

[email protected]

Källa: Botnia Exploration mot ny borrkampanj


Bolag

Botnia Exploration

Lista

AktieTorget

Bransch

Basresurser

Botnia Exploration är ett prospekteringsbolag med fokus på att utveckla och öka mineraltillgångar i undersökningstillstånd för att sedan avyttra dessa till andra aktörer inom gruvindustrin.

Projekten i Vindelgranseleområdet omfattar bearbetnings-koncessionen Vargbäcken och ett flertal undersökningstillstånd, däribland Fäbodliden C.

Botnia Exploration genomför en nyemission.
 
Fakta om nyemissionen

Aktien

Kurs

0,56 kr

Utveckling 12 mån

-33%

Relaterat

Nyhetsrum

Lyckat anrikningsförsök tar Botnia Explorations Vargbäckenfyndighet ett steg vidare

”Vi kan redan idag ana en framtida brytbar mineralisering”


 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren