beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyhetsbrev: Prognoser för Björn Borg inför bokslutet 
beQuoted nyhetsbrev 14 februari 2006
Hej,

WBM's aktiekurs har stigit med 20 procent sedan förra analysen. Vi granskar marknadens prognoser inför rapporten den 16 februari. Vidare är vinsterna på väg upp i The Empire och Nordic Holding.

Trevlig läsning!

Thomas Lindgren - signatur

Thomas Lindgren

 

Prognoser för Björn Borg inför bokslutet
» WBM, bolaget som har rätten till varumärket Björn Borg, släpper sina helårssiffror på torsdag. Aktiekursen har stigit med 20 procent sedan förra analysen. Det är helt i linje med vår bedömning. Vi har granskat marknadens förväntningar inför rapporten den 16 februari.
   
Fler starka varumärken till The Empire
» The Empire breddar sitt sortiment med flera starka varumärken genom att förvärva snabbväxande Gerby Produkter. Omsättningen stiger från cirka 55 miljoner kronor 2005 till över 200 miljoner kronor 2006.
   
Uthållig vinstnivå i Nordic Holding
» I beQuoteds decemberanalys berättade vd Lars Ågren om Nordic Holdings framtidsstrategi. Vi följer upp med en ny analys efter bokslutet. Vinsten blev några miljoner kronor bättre än väntat. Ännu högre vinster förutspås, något som ledningen anser som bestående.
   
Nyemission planeras i Confidence
» En nyemission ska tillföra 20 miljoner kronor till Confidence. Ytterligare 23 miljoner kronor kan flyta in om 12 månader. En stark balansräkning är minst lika viktig som produkterna för kunderna.
Confidence
Ecovisions helårsrapport 2005
» Ecovision har inkommit med bokslutet för 2005. Försäljningen faller på grund av hård konkurrens och prispress, medan resultatet klarar sig hyfsat. Under året har en rad viktiga order tagits.
Ecovision
Kapital och statliga ramavtal till Impact Europe
» Impact Europe Group har fått in 18,3 miljoner kronor via teckningsoptioner. Kapitalet är en värdefull förstärkning av bolagets kassa och balansräkning. I Sverige och Storbritannien har statliga ramavtal ingåtts som beräknas ge 35-45 miljoner kronor i årlig affärsvolym.
Impact Europe
Godkännandeprocessen i USA fortsätter
» Amerikanska Food and Drug administration (FDA) håller på med en godkännandeprocess för Glycosorb-ABO. FDA har begärt in ytterligare information avseende de kliniska resultaten. Marknadspotentialen i Europa bedöms emellertid vara mer än tillräcklig.
Glycorex

  

Prognoser för Björn Borg inför bokslutet

WBM, bolaget som har rätten till varumärket Björn Borg, släpper sina helårssiffror på torsdag. Aktiekursen har stigit med 20 procent sedan förra analysen. Det är helt i linje med vår bedömning. Vi har granskat marknadens förväntningar inför rapporten den 16 februari.

Konfektionsbranschen går bra på börsen
WBM’s aktiekurs närmar sig vår riktkurs på 220 kr. Vad är det som driver på kursuppgången? Vi har frågat Nils Vinberg, vd på WBM, Mats Hyttinge, analytiker på Erik Penser Fondkommission och Fredrik Larsson, analytiker på Stockpicker.

Nils Vinberg pekar på det positiva sentimentet för branschen som en av orsakerna till kursuppgången. Flera riskkapitalbolag investerar i branschen och intresset är stort. Planerna på att börsintroducera stora företag som KappAhl och Gant bidrar också till intresset. Dessutom för det med sig att det cirkulerar en hel del analyser i marknaden.

Mats Hyttinge är inne på samma linje. Konfektionsbranschen känns helt rätt på börsen just nu. Utsikterna för branschen är goda, åtminstone för Sverige. Sektorn verkar komma in med bra siffror, till exempel kom RNB Retail and Brands nyligen med en bra rapport.

Fredrik Larsson tror att det är spekulationer inför bokslutet som driver upp WBM’s aktiekurs. Förväntningarna är att WBM ska redovisa ett starkt fjärde kvartal, precis som under det tredje.

Mycket talar för att det fjärde kvartalet blev starkt
Det stämmer att tredje kvartalet var starkt. Vi tror att WBM kommer att infria förväntningarna på det sista kvartalet. WBM befinner sig i ett bra momentum och sådant brukar hålla i sig.

Överlag blev julhandeln bra i Sverige mätt över alla branscher. Det innebär att det sannolikt även har gått bra för varumärket Björn Borg. Om inte annat brukar ju herrunderkläder alltid gå bra vid jul.

Det fjärde kvartalet är också det bästa för Björn Borg-butikerna, i synnerhet december. WBM äger 4 konceptbutiker i Sverige och två factory outlet-butiker.

Marginalerna är goda i slutet av året eftersom man inte behöver genomföra några reor under oktober till december. För andra året i rad har WBM lyckats skjuta upp mellandagsrean till januari.

Detta är också något som Fredrik Larsson på Stockpicker tar fasta på. Han tror inte att det har skett några prissänkningar under det fjärde kvartalet, eftersom varulagret endast uppgick till 8,4 procent av den rullande helårsomsättningen vid förra rapporten.

Marginalerna brukar dessutom produktmässigt vara bättre under det fjärde kvartalet eftersom det säljs mer underkläder (högre marginal) och färre skor (lägre marginal).

WBM har som policy att inte lämna resultatprognoser och Nils Vinberg kan av naturliga skäl inte ge någon indikation på utvecklingen så här nära bokslutet.

Själva tror vi att försäljningen når 180,4 miljoner kronor och att vinsten per aktie blir 11,85 kr kronor. Under 2004 uppgick försäljningen till 121,6 miljoner kronor och vinsten per aktie 7,36 kronor (proformasiffror).

Mats Hyttinge på Erik Penser ligger aningen lägre i sina prognoser. Han förutspår att försäljningen når 175,2 miljoner kronor samt att vinsten per aktie uppgår till 11,38 kronor.

Mest optimistisk är Fredrik Larsson på Stockpicker:

– Vi tror att försäljningen för helåret 2005 kommer upp till 185,0 miljoner kronor, vilket är konservativt. Vinsten per aktie tror vi hamnar på 12,20 kronor.

Utvecklingen 2006 och framåt
WBM’s framtida tillväxt kommer att vara framdriven av etablering i nya länder i Europa och breddat produktunderlag i befintliga länder.

Länderna som varumärket Björn Borg säljs i är små, men ändå lönsamma. Som vi har berättat i tidigare artiklar, och som förtjänar att upprepas, är den fortsatta marknadspotentialen mycket stor. Enskilda länder som Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Italien är var för sig lika stora som WBM’s befintliga marknader tillsammans.

Holland är ett bra exempel. Varumärket står på egna meriter eftersom Björn Borg som person inte är lika känd i Holland som i Sverige. Trots det står Holland för en fjärdedel av WBM’s totala försäljning i butik. Det visar att det går att etablera varumärket utanför Skandinavien.

Målet är att etablera Björn Borg i ytterligare 3-5 länder (eller delar av länder) under den kommande tvåårsperioden. Eller rättare sagt, WBM uttalade målsättningen för ett års sedan och hade då en horisont på tre år. Men hittills har inget hänt, därför återstår två år.

– Vi träffar folk hela tiden. Det viktigaste är att det blir rätt, inte att det sker snabbt, uppgav Nils Vinberg förra året. Nästa avtal behöver faktiskt inte bli en ny marknad, det kan lika väl bli ett nytt förvärv.

Ett annat mål för WBM är att ligga på en omsättningstillväxt om 15 procent per år mot slutet av den kommande tvåårsperioden. Det kommer man inte att klara utan förvärv.

Den underliggande marknaden växer med några procent om året. Sko- och Textilhandlarnas (Stil) Blixindex visade på en tillväxt på 3,1 procent under 2005. Handelns Utredningsinstituts (HUI) långtidsprognos för dagligvaruhandeln ligger på 1,8 procent.

Vad som talar för att det kommer att hända något på etableringsfronten är att WBM har rekryterat en exportchef och en ytterligare person för att arbeta med expansionen av Björn Borg.

Mats Hyttinge hos Erik Penser anser att WBM har goda förutsättningar att genomföra sin uttalade tillväxtstrategi. Han tror att Björn Borg etableras på minst en ny marknad under 2006. Möjligtvis på fler marknader, men det beror på tillgången på bra samarbetspartners.

Mats Hyttinge tror vidare att 3-5 konceptbutiker kan komma att öppnas under 2006. Han utesluter inte att ytterligare produktgrupper som exempelvis Hem & Bad dyker upp framöver. Flera produktgrupper kan även marknadsföras bredare på befintliga marknader där skor är ett tydligt exempel, som än så länge bara säljs i mindre omfattning utanför Sverige.

Värdering och estimat för 2006
WMB’s kostnader kommer att öka framöver på grund av ökade marknadssatsningar i nya länder, rekrytering av nyckelpersoner och fler butiksöppningar bedömer Mats Hyttinge på Erik Penser. Detta medför att rörelsemarginalen kommer att gå ned något. Samtidigt har risken gått ned i takt med att bolaget har rapporterat goda ekonomiska resultat.

Positiva faktorer som Mats Hyttinge framhåller är den förhållandevis låga moderisken i företagets sortiment och den låga finansiella risken. Tillväxtmöjligheterna framstår också som goda jämfört med konfektionssektorn som helhet, likaså utsikterna för vinstmarginalen. Den goda resultatutvecklingen gör att Mats Hyttinge bedömer att det finns en klar möjlighet att WBM börjar dela ut pengar redan för 2005.

Under 2006 tror Mats Hyttinge att tillväxten blir 10 procent. Det innebär att försäljningen når 192,8 miljoner kronor. Vinsten per aktie bedöms öka med 14 procent till 13,03 kronor.

Riktkursen sätts till 205 kronor på 12 månaders sikt. Det är i nivå med en nyligen genomförd kassaflödesvärdering och innebär p/e 16 på den antagna vinsten för 2006.

– Med den stabilitet som Björn Borg uppvisar ska bolaget inte värderas under branschgenomsnittet, säger Mats Hyttinge. Så länge som aktien värderas lägre än genomsnittet är vi positiva till aktien.

– För att höja vår riktkurs vill jag se att Björn Borg går in på en ny marknad, avslutar Mats Hyttinge.

Fredrik Larsson på Stockpicker anser även han att WBM’s affärsmodell har lägre risk än andra noterade branschkollegor. Dels består Björn Borg av en hög andel icke-modekänsliga produkter i form av herrunderkläder. Dels är distributionen delvis utlagd på samarbetspartners. På plussidan finns även tillväxten, varumärket och de goda finanserna. På minussidan nämner Fredrik Larsson den tunna handeln i aktien.

Sammantaget ska WBM värderas i nivå med andra konfektionsföretag anser Fredrik Larsson. Prognosen är att försäljningen ökar med 9 procent till 202,0 miljoner kronor under 2006, exklusive eventuella förvärv. Vinsten per aktie bedöms hamna på 12,23 kronor, men vinsten kommer att bero på hur snabbt bolaget väljer att expandera. Riktkursen är tills vidare 220 kronor.

THOMAS LINDGREN
[email protected]



Marknadsplats
Nya Marknaden


Över 3 miljarder kronor har investerats i modebranschen de senaste åren.


Heta företag är till exempel MQ, Lindex, Flash, JC, KappAhl, Gant, We och WBM.


 


Nils Vinberg
VD WBM




beQuoted tror att WBM kommer att infria förväntningarna på det sista kvartalet.



Modebranschen har tydliga säsongsvariationer. Första och tredje kvartalet är generellt sett starkast eftersom huvuddelen av kollektionerna levereras då.


Förvärvet av produktområdet skor har ytterligare accentuerat detta mönster för Björn Borg.


För Björn Borg är även det fjärde kvartalet starkt till följd av julhandeln för främst underkläder.
 
 



WBM äger och driver 4 konceptbutiker på den svenska marknaden. I Holland finns 10 konceptbutiker och i Belgien samt Norge finns en konceptbutik i vardera land som samtliga är franchisebutiker.


Dessutom äger koncernen två så kallade factory outlet-butiker i Sverige och en på franchisebasis i Holland.


Det är ofrånkomligt att WBM på sikt kommer att växa i takt med Björn Borg-nätverket, åtminstone så länge som vi pratar om organisk tillväxt.


Holland är ett bra exempel på att det går att etablera sig utanför Skandinavien med lönsamhet.


Björns Borg-produkterna marknadsförs för närvarande på sju marknader i Europa.


Länderna är Sverige, Norge, Danmark, Finland, Holland, Belgien, Ungern och England.


Sverige och Holland är de viktigaste marknaderna.



WMB’s långsikta utdelningsmål är att en tredjedel av vinsten ska delas ut. I år skulle det kunna innebära 3,40 kronor bedömer Mats Hyttinge på Erik Penser Fondkommission. Personligen tror han att en utdelning om 1,50 kronor är möjlig.



Nästa händelse
2006-02-16
Bokslutskommuniké 2005

Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Fler starka varumärken till The Empire
- Förvärvar gasellföretag med hög tillväxt

The Empire breddar sitt sortiment med flera starka varumärken genom att förvärva snabbväxande Gerby Produkter. Omsättningen stiger från cirka 55 miljoner kronor 2005 till över 200 miljoner kronor 2006.

Förvärvet finansieras genom en kombination av riktad emission och kontantersättning till grundarna bakom det skånska familjeföretaget.

C3 och Saga egna varumärken inom köksprodukter
Gerby har ett brett sortiment av egna varumärken och agenturprodukter. De egna heter C3 och Saga.

C3 utgörs av elektroniska köksprodukter med skandinavisk design. Förutom Sverige finns produkterna i vissa europeiska och asiatiska länder. Bland produkterna märks:

  • Vattenrenaren Purity
  • Vattenkokare
  • Brödrostar
  • Espressomaskiner (C3 Coffee Center)

Varumärket Saga är en serie köksprodukter där 10 kronor för varje såld produkt går till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Här märks produkter som:

  • Elvispar
  • Smörgåsgrillar
  • Våffeljärn
  • Citruspressar

Agenturer inom köksprodukter och hårvårdsprodukter
Gerby har även agenturer för ett antal externa varumärken:

  • Daalderop - perkolatorbryggare för restaurang och kafé
  • Cuisinart - stilrena köksprodukter
  • Kenwood - köksmaskiner
  • La Pavoni - espressomaskiner
  • Meyer - aluminiumpannor
  • BaByliss - hårvårdsprodukter för skandinavisk hårkvalitet

Flera av dessa företag har gamla anor. Holländska Daalderop grundade sin verksamhet år 1880. Kenwood har funnits sedan år 1947 och Meyer sedan år 1951.

Förvärvet av Gerby rejält lyft för The Empire
The Empires hemläsk SodaStream och Gerbys köksprodukter bör komplettera varandra väl. Marknadskanalerna blir de samma: butiker som saluför högkvalitetsprodukter för köket och övriga hemmet.

Enligt Johan Kalling, VD i The Empire, är målet att omsätta 500 miljoner kronor inom fem år. Via förvärvet av Gerby når The Empire en omsättning över 200 miljoner kronor.

Med en fortsatt tillväxt för SodaStream i takt med att hemläsk når ökad acceptans och penetration i de nordiska hemmen kan The Empire väldigt snart vara halvvägs mot sitt omsättningsmål.

Rimligt pris för kvalitetsföretaget Gerby Produkter
Fina företag som Gerby Produkter är sällan billiga att förvärva. Men Johan Kalling känner ändå att man kommit rätt:

– För The Empire är förvärvet perfekt. Detta är det andra steget i uppbygganden av The Empire som ett ledande företag inom konsumentvarusektorn.

– Utspädningen för The Empires aktieägare blir inte så farlig. Köpeskillingen består till 50 procent av en kontantersättning och till 50 procent av en riktad emission till familjen Christensen.

– Efter emissionen kommer familjen Christensen att inneha cirka 30 procent av aktierna i The Empire.

Grundarfamiljen bakom Gerby kommer att få viktiga positioner inom The Empire. Pappa Ulf Christensen blir styrelseledamot och sonen Michael Christensen blir vice VD.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 

C3 står för "Creative Concept Company". Detta ska vara ett signum för Gerby Produkter.
  

För varje såld Saga-produkt går 10 kronor till Astrid Lindgrens Barnsjukhus. 
 
  


Brödrost från C3

 
 


Elvisp från Saga




Gerby Produkter växer snabbt. Företaget utsågs till gasellföretag av Dagens Industri 2003.


Gerby Produkter gjorde ett resultat på 10 miljoner kronor före skatt 2005.


Gerbys hemsida


Nästa händelse
2006-02-24
Bokslutskommuniké 2005

Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Uthållig vinstnivå i Nordic Holding

I beQuoteds decemberanalys berättade vd Lars Ågren om Nordic Holdings framtidsstrategi. Vi följer upp med en ny analys efter bokslutet. Vinsten blev några miljoner kronor bättre än väntat. Ännu högre vinster förutspås, något som ledningen anser som bestående.

Nordic Holdings affärsidé och bokslutet 2005
Nordic Holdings affärsidé kan delas in i två delar:

1. Förvärv av privatägda bolag i syfte att nå en högre värdering via sammanslagningar och marknadsnotering

2. Direktinvesteringar i företag eller projekt, med befintlig lönsamhet

Bokslutskommunikén antyder att fokus hittills legat på del två av affärsidén. Här märks fastighetsprojektet Skokloster i Håbo kommun i Uppland, som kommer att realiseras under 2006.

Skokloster innebär tomtexploatering och nybyggnation av småhus. Totalt kommer 18 småhus att byggas, med ett försäljningsvärde på cirka 2,5 miljoner kronor per hus.

Vinstpotentialen är god
Nordic Holding bedömer att vinsten från Skokloster kommer att bli i storleksordningen 13-16 miljoner kronor. Likviditeten kommer att överstiga 20 miljoner kronor.

Lars Ågren ser möjlighet till fler fastighetsprojekt:

– Vi tittar på ett tjugotal fastigheter (tomter) i Stockholmstrakten. Det rör sig om förvärv av villatomter i kranskommuner och byggnation av småhus, kanske 4-5 småhus på ett ställe.

– Tomtpriserna ligger högt i flera kommuner. Men vi bedömer att det ännu går att bygga småhus med goda marginaler, även om det naturligtvis inte kan bli lika bra som i Skokloster.

– När konjunkturen vänder ned kommer småhusmarknaden att försämras. Vi kommer inte att investera något långsiktigt kapital i fastighetsverksamheten.

Nordic Holding har ytterligare exploateringsprojekt inom fastigheter. De ligger inom kommanditbolagen KB1, KB2 och KB3. I balansräkningen är de värderade till 12,9 miljoner kronor. Här finns dock ett övervärde.

Lars Ågren:

– Det finns ett betydande övervärde i dessa projekt, men vi föredrar att vara konservativa i våra värderingar.

– Vår policy är att i balansräkningen ta upp värdet till högst 50 procent av det som vi bedömer är ett korrekt marknadsvärde.

Konvertering av lån har gett utökad aktieportfölj
Från och med februari har det sista konvertibellånet i Nordic Holding bytts ut mot aktier. Därmed är bolaget skuldfritt.

Aktieägare som konverterat har tillfört aktier i onoterade bolag, som en del av konverteringen. I balansräkningen är ett av bolagen upptaget till ett värde på 5 miljoner kronor, under "kortfristiga placeringar".

Lars Ågren:

– Ett av bolagen gör väldigt fina vinster. Vill vi stärka likviditeten kan vi sälja innehavet vidare. Vi har avyttrat en del redan och vet att vi kan få bra betalt för det.

– Alternativet är att notera bolaget och dela ut vårt innehav till aktieägarna. Som det ser ut nu lutar det åt att vi gör så.

Konverteringen av lånet har även medfört en investeringsmöjlighet i ett bolag med ett modernt koncept inom resor och rekreation.

Lars Ågren:

– Vår plan är att göra en investering i detta bolag och sedan dela ut en mindre del av Nordic Holdings innehav till våra aktieägare, i samband med en marknadsnotering av bolaget.

– Det är väldigt svårt att uppskatta vilket marknadsvärde det kan få, men vid ett positivt mottagande kan det bli betydande. I vår balansräkning finns företaget inte alls upptaget i nuläget.

Vinstnivån på 25-30 miljoner kronor bedöms vara uthållig
Nordic Holding bedömer att vinsterna från Skokloster och projekt som skall realiseras motsvarar en reell vinstnivå på 25-30 miljoner kronor för år 2006. Det blir 14-17 öre per aktie efter schablonskatt.

Den stora frågan för aktieägarna är givetvis om detta är en uthållig vinstnivå. Lars Ågren menar att så är fallet:

– Vad vi har gjort under det senaste halvåret är att kapitalisera upp Nordic Holding. Idag är vi skuldfria och har en väldigt fin likviditet.

– Vi har möjlighet att gå in med mycket pengar i nya projekt, och med kort varsel. Det gör att vi kan ta väldigt intressanta affärer.

– Min bedömning är att vi skall kunna försvara en vinstnivå på 25-30 miljoner kronor även efter år 2006.

beQuoted anser att Nordic Holding skaffat sig ett starkt utgångsläge. Kan bolaget försvara en vinstnivå på 14-17 öre per aktie efter schablonskatt känns aktien försiktigt värderad, med ett p/e-tal på 4-5. Viss återhållsamhet med alltför höga p/e-tal kan dock vara på sin plats.

CHRISTER JÖNSSON
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Nordic Holding:
» Stark rapport från Nordic Holding
» Nordic Holding ordnar exit för egna företagare

 
 
Marknadsplats
Nordic OTC





Nordic Holdings affärsidé är att genom investeringar i bolag med historisk lönsamhet och tillväxtpotential samt i projekt med kort genomförandetid skapa mervärden.






I Skokloster Villastad exploateras cirka 20 tomter med option på ytterligare cirka 25.



För realiseringen av Skokloster kommer Nordic Holding att starta ett eget entreprenadbolag.



Syftet med ett eget entreprenadbolag är få kontroll på byggprocessen, motverka slarv och säkerställa en hög kvalitet på husen.







Det sista konvertibellånet har bytts mot aktier. Nu är Nordic Holding skuldfritt.


Efter konverteringen uppgår antalet aktier i Nordic Holding till 130 miljoner.



VD Lars Ågren om ett av innehaven:

– Även om det är svårt att bedöma vilket marknadsvärde som innehavet skulle få, skulle det med säkerhet rejält överstiga beloppet som vi tagit upp i balansräkningen.




Nordic Holdings målsättningar är:

• Förvärv av lönsamma bolag i storleksordning 5-20 miljoner.

• Förvärv och exploatering av fastighetsrelaterade projekt, med ett framtida saluvärde i storleksordning 20-250 miljoner.

• Alla förvärv skall vara utvecklingsbara, förvärvade bolag skall kunna växa antingen organiskt eller genom synergieffekter med andra bolag.

• Vid förvärv skall det finnas en klart definierbar exitstrategi.




Nästa händelse
2006-03-30
Bolagsstämma

Läs mer på beQuoted

Hemsida
   
Nyemission planeras i Confidence

En nyemission ska tillföra 20 miljoner kronor till Confidence. Ytterligare 23 miljoner kronor kan flyta in om 12 månader. En stark balansräkning är minst lika viktig som produkterna för kunderna.

Nyemission tillför 20 miljoner kronor
Confidence har kallat till extra bolagsstämma den 23 februari för att klubba ett beslut om nyemission. Beslutet kommer att vara i formen av ett bemyndigande till styrelsen.

I en första vända genomförs en kontant nyemission till aktieägarna på 20,4 miljoner kronor. Beloppet är garanterat, totalt uppgår kontantemissionen till 14.600.000 B-aktier.

Före kontantemissionen skall apportemissionen till ägarna av Entry Systems genomföras (se nedan). Därmed kommer även säljarna av Entry Systems att kunna vara med och teckna aktier i kontantemissionen.

Villkoren är att tio befintliga A- eller B-aktier ger rätt att teckna en ny B-aktie till kursen 1,40 kronor per aktie. För varje tecknad aktie erhålls dessutom en teckningsoption. Teckningsoptionen ger rätt att teckna en ny aktie till kursen 1,60 kronor per aktie 12 månader senare.

Kontantemissionen medför en utspädning på 9,3 procent och 17,9 procent om samtliga teckningsoptioner utnyttjas, beräknat efter apportemissionen av Entry Systems.

Utöver kontantemissionen kan upp till 4.000.000 B-aktier komma att emitteras för att täcka arvoden som uppstår i samband med kontantemissionen. Till exempel för rådgivning, prospekt, garantier och administration.

Säljarna av Entry Systems får mellan 17-25 procent
Förvärvet av Entry Systems (se förra nyhetsbrevet) görs med nyemitterade B-aktier i Confidence. Köpeskillingen uppgår till 26.250.000 B-aktier, varav 25.000.000 stycken går till säljarna av Entry Systems och 1.250.000 stycken till Erik Penser Fondkommission. Det senare som arvode för att täcka förvärvskostnaderna. Emissionskursen är 1,40 kronor per aktie.

Ägarna till Entry Systems har lämnat en resultatgaranti för 2006. Den låsta delen av aktielikviden skall kunna justeras vid negativa avvikelser från garanterat resultat.

– En betydande andel av aktierna som nyemitteras till säljarna kommer att läggas i en låst depå. Om det förväntade resultatet inte nås eller om balansräkningen utvecklas negativt kan vi avyttra aktierna. Därmed har vi försäkrat vår egen balansräkning på koncernnivå, berättar Erik Hallberg, styrelseordförande i Confidence.

Å andra sidan finns en morot för säljarna om Entry Systems utvecklas starkt. Confidence har förbundit sig att emittera upp till 20.000.000 extra B-aktier. Nästan lika mycket som den ursprungliga köpeskillingen.

– Hur många extra aktier det kan bli frågan om beror på hur bra resultatet blir 2006. Antalet börjar från 0 aktier vid ett resultat på 2 miljoner kronor för att sedan stiga linjärt till maximalt 20.000.000 aktier om resultatet blir 10 miljoner kronor eller bättre, säger Erik Hallberg.

Apportemissionen medför en utspädning på 18,5 procent, varav 17,6 procent hamnar hos ägarna till Entry Systems och 0,9 hos Erik Penser Fondkommission.

Om säljarna av Entry Systems får maximalt utfall på tilläggsköpeskillingen, det vill säga 20.000.000 extra B-aktier, kommer deras ägarandel att uppgå till 24,9 procent, beräknat efter kontantemissionen men före eventuella teckningsoptioner.

Nya order till Entry Systems
Entry Systems har på senare tid fått ett antal intressanta order.

• Order på 700 TimeLox låsenheter av danska rederiet DFDS till det nya passagerarfartyget DFDS King Scandinavia.

• Ramavtal med Scandic i Sverige avseende 1.500 TimeLox låsenheter.

• Order på PA-systemet TimePlan Hotel från Scandic. Ordern avser en testinstallation på hotell Scandic Continental i Stockholm.

• Order på PA-systemet TimePlan från Rezidor SAS. Systemet ska installeras på 16 hotell i Norge. Först ska en koncernmodul installeras på ett av hotellen, därefter kommer de resterande 15 hotellen att anslutas.

Nya order till Confidence
Även Confidence har fått en serie intressanta order på senare tid.

• Order på digital lösning för Server Management till stort svenskt bemanningsföretag. Lösningen ger 6 operatörer samtidig access till 80 servrar oavsett geografisk placering.

• Order på analog lösning för Server Management till stort svenskt industriföretag inom inredningssektorn. Systemet installeras i kundens centrala test- och utvärderingscenter för framtida IT-applikationer. Ordern har erhållits i nära samarbete med TITE (noterade på NGM).

• Order på digital lösning för Server Management till stor teleoperatör. Installationen sker i en av teleoperatörens tio befintliga datorhallarna och ger 28 operatörer samtidig access till knappt 150 servrar.

THOMAS LINDGREN
[email protected]



Marknadsplats
NGM








Syftet med nyemissionen är att tillföra kapital för att Confidence ska kunna genomföra sin expansions- och tillväxtplan.




Teckningsoptionerna kan ge ytterligare 23,4 miljoner kronor om 12 månader.



Som högst kan arvodena ge en utspädning på ytterligare 2,5 procent, beräknat efter apportemissionen av Entry Systems men före eventuella teckningsoptioner.




Säljarna av Entry Systems har lämnat en resultatgaranti för 2006.



Erik Hallberg
Ordförande Confidence


– Till grund för köpeskillingen ligger en extern värdering. Upplägget säkerställer att vi betalar för det vi får, både uppåt och nedåt.


Efter apportemissionen kommer antalet aktier i Confidence att uppgå till 141.995.874 stycken, varav 479.350 är A-aktier.

14.600.000 B-aktier tillkommer i kontantemissionen, plus maximalt 4.000.000 B-aktier för att täcka arvoden som uppstår.








TimePlan Hotel används för personalplanering på hotell och är framtaget av Entry Systems




Andra order som Confidence erhållit: 

 • Order på brand- och utrymningslarm till First Hotel i Uppsala.

• Order på nya system för distribution av information och ljud till Stockholms Stadsteater.





Nästa händelse
2006-02-20
Bokslutskommuniké 2005

Läs mer på beQuoted

Hemsida

  

Ecovisions helårsrapport 2005

Ecovision har inkommit med bokslutet för 2005. Försäljningen faller på grund av hård konkurrens och prispress, medan resultatet klarar sig hyfsat. Under året har en rad viktiga order tagits.

Försäljning och resultat 2005
Ecovisions intäkter minskade till 60,5 Mkr under 2005 (72,0). Resultatet efter finansnetto klarade sig bättre, men sjönk likväl till 4,1 Mkr (5,7). Vinsten per aktie blev 2,20 kr (3,04). Aktieutdelningen föreslås dock bli oförändrad, 1,75 kr per aktie.

Konkurrensen och prispressen är hård. Företaget har därför vidtaget åtgärder för att förbättra resultatet, vilket syns eftersom resultatet klarat sig väsentligt bättre än försäljningen.

Ecovision anser sig vara väl positionerat för att ta tillvara på marknadens intresse för finansiell information, i synnerhet från mediasektorn och nätmäklarna där företaget har en stark ställning. Under 2006 kan vi se fram emot att besparingarna ger full effekt.

Viktiga order under 2005
• Utveckling och drift av börsskärm för N24.
• Avtal med SEB om leverans av finansiella nyheter via feed.
• Leverans av ProTrader för marknadsövervakning hos OMX.
• Leverans av ProTrader till olika enheter inom Nordea i Finland.
• Ny mobiltjänst för finansiell information till SVT.
• Avtal med Affärsvärlden för beräkning av deras Generalindex.
• Avtal med Nordic Growth Market, NGM, för beräkning av NGM Index.
• Avtal med Ikanobanken om leverans av kursfeed till bankens webb.
• Leverans av ProTrader Treasury till finansavdelningen på Västra Götalandsregionen. Tillsammans med en likadan order från Bostadsbolaget i Göteborg är detta en framgång för Ecovisions satsning på omfattande ränte- och valutainformation.

    
Marknadsplats
Nya Marknaden
   
Nästa händelse
2006-05-09
Delårsrapport Q1 2006
Bolagsstämma
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Kapital och statliga ramavtal till Impact Europe

Impact Europe Group har fått in 18,3 miljoner kronor via teckningsoptioner. Kapitalet är en värdefull förstärkning av bolagets kassa och balansräkning. I Sverige och Storbritannien har statliga ramavtal ingåtts som beräknas ge 35-45 miljoner kronor i årlig affärsvolym.

Kassan förstärkt efter nyteckning av aktier
Impact Europe Group har fått in 18,3 miljoner kronor via tidigare utställda teckningsoptioner. Kapitalet är en värdefull förstärkning av bolagets kassa och balansräkning. Det kommer att ha betydelse för företagets tillväxt och utveckling skriver styrelsen. Totalt tecknades 179.683.113 nya aktier.

Statliga ramavtal i Sverige och Storbritannien
I Sverige har dotterbolaget Impact Europe blivit utvalt som statlig ramavtalsleverantör inom systemintegration för AV och videokommunikation. Därmed kan företaget öka sina kontakter med statliga verk, landsting och kommuner. Avtalet sträcker sig över två år, med möjlighet till förlängning på ytterligare två år.

I Storbritannien har dotterbolaget Impact Marcom tecknat ett ramavtal med Ministery of Defence avseende AV/IT leveranser. Avtalet gäller under tre år.

Det totala värdet av ramavtalen beräknas till 35-45 miljoner kronor i årlig affärsvolym.

    
Marknadsplats
beQuoted inofficiella
   
Nästa händelse
2006-03-27
Bokslutskommuniké 2005
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Godkännandeprocessen i USA fortsätter

Amerikanska Food and Drug administration (FDA) håller på med en godkännandeprocess för Glycosorb-ABO. FDA har begärt in ytterligare information avseende de kliniska resultaten. Marknadspotentialen i Europa bedöms emellertid vara mer än tillräcklig.

Kompletteringar begärda från amerikanska FDA
Amerikanska Food and Drug administration (FDA) håller på med en godkännandeprocess för Glycosorb-ABO. FDA har begärt in ytterligare information kring produkten avseende de kliniska resultaten.

FDA har tidigare begärt in kompletteringar, och Glycorex lämnade in dessa i oktober 2005. De nya kompletteringarna kommer att lämnas in senast under april.

Glycosorb-ABO är redan certifierad i Europa och Australien för klinisk användning.

Ett godkännande i USA bedöms öka försäljningen och resultatet väsentligt. Men det är FDA som styr denna process och förfarandet är mer omfattande än i Europa.

Försäljningen ökade 2005
Glycorex var ett av de första bolagen att rapportera helårssiffrorna för 2005. Försäljningen steg till 8,4 Mkr (4,0). Resultatet efter finansnetto ökade ungefär lika mycket till -16,8 Mkr (-20,4). Vinsten per aktie blev -0,33 kr (-0,42).

Av försäljningen kom över 70 procent från utlandet. Kassaflödet blev positivt, 4,1 Mkr (-6,1), tack vare en nyemission på 15 Mkr. De likvida medlen uppgick till 13,5 Mkr (9,4) vid årets slut.

Glycorex räknar med att förlusterna fortsätter att minska under 2006. GlycoSorb-AB0 är färdigutvecklad och företaget bedömer att produktionen kan ökas utan större kostnadsökningar.

Marknadspotentialen i Europa bedöms vara mer än tillräcklig för att företaget skall uppnå en god lönsamhet på sikt.

Holland ny marknad för Glycosorb-ABO
Som vi berättade i förra nyhetsbrevet har Glycorex fått sin första order från Holland. Den holländska marknaden bedöms vara dubbelt så stor som den svenska.

GlycoSorb-AB0 har därmed levererat till 9 länder, Sverige, Norge, Tyskland, England, Belgien, Schweiz, Australien, Grekland och Holland.

Om GlycoSorb®-AB0
GlycoSorb®-AB0 används vid transplantationer över blodgruppsgränserna, vilket betyder att organ kan transplanteras mellan individer med skilda blodgrupper utan att avstötning sker.

Produkten används extrakorporalt, det vill säga utanför kroppen. Principen är att patientens blod före och efter transplantationen behandlas så att de ämnen som reagerar på andra blodgrupper effektivt och selektivt avlägsnas.

Detta innebär att ett ökat antal transplantationer kan genomföras och med kortare väntetider. Varje njurtransplantation i Sverige beräknas enligt bolaget spara 5 miljoner kronor i sjukvården.

    
Marknadsplats
NGM
   
Nästa händelse
2006-04-28
Delårsrapport Q1 2006
   
Mer info
Läs mer på beQuoted
   
Hemsida
Om beQuoted

beQuoted arbetar med rådgivning i samband med företagsfinansiering och med att förse aktieägare, investerare och media med information om aktiebolag och aktiekurser.

beQuoted organiserar dessutom aktiehandel tillsammans med banker och fondkommissionärer.

Målgruppen är investerare i mindre och medelstora företag.

beQuoted AB
Scheelegatan 36
112 28 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-33 19 40
[email protected]
www.beQuoted.com
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av er