beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Börsentré för afrikanskt guld (Kilimanjaro Gold) 
beQuoted

Nyhetsbrev, 31 maj 2013

Börsentré för afrikanskt guld

KILIMANJARO GOLD Igår inleddes handeln i Kilimanjaro Golds aktie på Nordic MTF. Det handlar om prospektering och gruvutveckling i vad som beskrivs som ett av Afrikas guldrikaste område, Tanzania. beQuoted har talat med vd Peter Hjorth om guldpris och tajming.

Förvärvat första gruvlicens i Tanzania

Det unga prospekterings- och gruvutvecklingsbolaget Kilimanjaro Gold fokuserar på guldprojekt i Tanzania. Målsättningen är att förvärva och utveckla fyndigheter med potential för mineraltillgångar på över 1 miljon oz guld, tillgångar som sedan kan säljas alternativ utvecklas till gruvor med partners.

Som ett första steg har bolaget förvärvat guldgruvan Mara i den milslånga skjuvzonen Mara Shear Zone i nordöstra Tanzania. Här trängs flera internationella gruvbolag, bland andra internationella storbolaget African Barrick Gold med flera gruvor och tillhörande anrikningsverk för guldproduktion.

Maragruvan var i produktion mellan 1932 och 1970. Ett borrprogram genomfördes på fyndigheten i slutet av 1990-talet. Kvarvarande mineralresurs uppskattas till ca 190.000 oz. guld.

Miljötillståndsansökan inlämnad

Så här långt har Kilimanjaro Gold investerat 2,5 miljoner kronor i en gruvlicens (ungefär motsvarande en svensk bearbetningskoncession) för Mara. Miljötillståndsansökan är inlämnad och med tillståndet på plats kan bolaget påbörja anrikning av guld som finns på licensområdet i gamla restupplag från tidigare brytning.

Samtidigt vill Kilimanjaro Gold påbörja prospekteringsarbetet för att undersöka fyndigheten under jord, berättar Peter Hjorth för beQuoted. Tidigare nämnda borrprogram sträckte sig ned till ca 60 meter men äldre gruvverksamhet gick betydligt djupare. Förhoppningen är att utvidga mineraltillgången i djupled.

Listning viktig kvalitetsstämpel

För att säkra den fortsätta utvecklingen av Mara och öppna för nya licensförvärv har bolaget tagit in ca 15 miljoner kronor i via nyemissioner. Igår listades aktien på Nordic MTF.

- Vi hoppas att det ska synliggöra bolaget för investerare, både svenska och utländska. Samtidigt ger listningen bolaget en kvalitetsstämpel i förhandlingar med partners och myndigheter, vilket i sin tur innebär att vi kan expandera verksamheten i snabbare takt, säger Peter Hjorth.

"Vi tror långsiktigt på guld"

Efter flera års uppgång vände guldpriset ned under 2011 och nedgången har fortsatt. Från en toppnotering på 1.900 dollar per uns handlas guldet idag till 1.400 dollar per uns. Peter Hjorth tar svängningarna med ro.

- Penningmängderna ökar hela tiden och guld är ett värdebeständigt investeringsobjekt. Att priset backat tror jag beror på andra faktorer som kortsiktig spekulation eller folk som legat fel i sina positioner. Vi tror långsiktigt på guld och vi tror långsiktigt på Tanzania.

Johan Nygren

[email protected]

Källa: Börsentré för afrikanskt guld


Bolag

Kilimanjaro Gold

Lista

Nordic MTF

Bransch

Råvaror

Peter Hjorth,
VD Kilimanjaro Gold.

Kilimanjaro Gold fokuserar på guldprojekt i Tanzania. Landet är Afrikas tredje största guldproducent.

Aktien

Kurs

20,10 kr

Utveckling 12 mån

-

Relaterat

Nyhetsrum

Kilimanjaro Gold siktar på listning och första anrikningsförsök under våren


 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren