beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Ett smörgåsbord av oljiga möjligheter för Tethys Oil - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 15 maj 2013

Ett smörgåsbord av oljiga möjligheter

- Analys från EP Access

TETHYS OIL Tethys Oil är ett svenskt oljebolag med inriktning på prospektering efter och produktion av olja med huvudfokus på Oman. Med ett intensivt program av aktiviteter i Oman och Litauen det kommande året ser vi en hög kurspotential i aktien, till medelhög risk.

Reserverna nu satta i produktion

Tethys Oil är ett svenskt oljebolag med inriktning på prospektering efter och produktion av olja med huvudfokus på Oman. De bevisade och sannolika reserverna på 14,3 miljoner fat är nu satta i produktion vilket ger tillräckligt kassaflöde för att stödja den fortsatta utforskningen av några av Omans största licenser. 

Lovande potential i fortsatta utforskningsaktiviteter

Produktionstesterna på prospekteringsborrningen av B4EW4 som flödade knappt 3000 fat om dagen - vilket kan jämföras med bolagets övriga produktion på cirka 4000 fat om dagen - illustrerar den dolda potential som fortfarande finns att avtäcka på licenserna i Oman. Den Omanska statens intäktsdelningssystem där Tethys tillåts kostnadsavräkna kostnader för fortsatt prospektering mot de producerande brunnarna Farha South och Saiwan East gör det dessutom mycket ekonomiskt fördelaktigt att investera i prospektering av de resterande omkring 16 fyndigheterna på Block 3 & 4.

Positivt kassaflöde med uppsida i substansberäkning 

Efter en obligationsemission på 400 SEKm förra året, en nettoskuld/EBITDA på 0,4x, långt under målet på 2x, och en vändning till positivt fritt kassaflöde i år så är bolaget väl rustat finansiellt för att fortsätta prospekteringsaktiviteterna i Oman. Vår indikativa substansberäkning visar att dagens kurs endast speglar det uppenbara värdet på reserverna och utelämnar potentialen i både de outforskade fyndigheterna och produktionstillväxt i de producerande brunnarna i Oman.

Flertal triggers 2013 med utrymme för omvärdering

Med en fortsatt produktionsökning från vatteninjektions-programmet, en fortsatt utforskning av B4EW3 och de lovande produktionstesterna av B4EW4 på Block 3 & 4, det påbörjade förberedande arbetet med att sätta JAS-1 på Block 15 i produktion, en påbörjad prospekteringsborrning på Raiseiniailicensen i Litauen och en möjlig borrstart på Rietavaslicensen under andra kvartalet, ser vi ett flertal möjligheter för goda nyheter och positiva triggers för aktien framöver. Baserat på den operationella utvecklingen, vår indikativa substansvärdesberäkning och ett kontinuerligt tryck uppåt i oljepriset anser vi att det finns utrymme för en fortsatt långsiktig uppvärdering av aktien, med en hög kurspotential. Eftersom bolaget nu har en stabil produktion i både Oman och Litauen bedömer vi att risken i aktien är begränsad till medelhög.  

Källa: Ett smörgåsbord av oljiga möjligheter


EP Access

Bolag

Tethys Oil

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Energi

Tethys Oil är ett svenskt oljebolag med fokus på Oman.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Följ EP Access på Twitter

Aktien

Kurs

63,75 kr

Utveckling 12 mån

47%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF


 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren