beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Kunglig glans över Björn Ulvaeus och Joakim Alms bostadsprojekt vid Telefonplan  
Rubriken
beQuoted

Nyhetsbrev, 7 maj 2013

Kunglig glans över Björn Ulvaeus och Joakim Alms bostadsprojekt vid Telefonplan

ALM EQUITY I helgen besökte Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia ALM Equitys och Björn Ulvaeus planprojekt The Brick på Telefonplan. Målet för projektet är att omvandla Ericssons gamla kontorsfastighet till smarta ungdomsbostäder.

Kungen uppmärksammar svensk industrihistoria i förvandling

Med anledning av sina 40 år som statschef reser Kung Carl Gustaf genom riket och gör nedslag på intressanta platser. Ett sådant nedslag skedde i helgen vid Telefonplan och ALM Equitys planprojekt The Brick.

Planprojektet handlar om en total förvandling av Ericssons kontorsfastighet i södra Stockholm. En välkänd profil utmed E4:an, uppförd några år innan miljonprogrammen tog fart på allvar och av stort arkitekturhistoriskt värde enligt Riksantikvarieämbetet.

Tomma kontor blir yteffektiva bostäder

ALM Equitys avsikt är att bygga om den högresta och massiva kontorsfastigheten till ett bostadshus. Initiativtagaren Joakim Alm, vd för ALM Equity, talar om 600 lägenheter med tillhörande shoppingarkad. Smarta planlösningar, tillbyggda balkonger och personliga designkoncept är en del av visionen. Målgruppen är förstagångsköpare och unga vuxna.

- Det är så tragiskt att läsa om ungdomar som kommer till Stockholm för att studera eller arbeta och som blir tvungna att vända om när dom inte hittar en bostad. Kanske några av dom kan stanna här i the Brick, säger Björn Ulvaeus som varit med i projektet sedan fastigheten förvärvades 2011.

Detaljplansarbete med arkitekterna bakom Hammarby Sjöstad

Omvandlingen av kvarteret förutsätter en ny detaljplan. Processen är igång och drivs av ALM Equity tillsammans med White Arkitekter, som ligger bakom bland annat Hammarby Sjöstad, och Scanprop Development, ett fastighetsutvecklingsbolag som arbetat med andra projekt på Telefonplan.

ALM Equitys andra projekt på Telefonplan

The Brick är inte heller ALM Equitys första projekt på Telefonplan. 2009 förvärvades fastigheten Tvålflingan som senare färdigställdes i ombyggnadsprojektet Insteget om 255 ungdomsbostäder, ett ambitiöst ombyggnadsprojekt som också fick kungligt besök under helgen.

Insteget byggstartades 2010 och inflyttning skedde etappvis under 2012. Projektet slutavräknades under fjolåret. ALM Equity ägarandel i det uppgår till 38,5 procent.

Tidsplanen är att bostäderna i The Brick ska stå klara inom två till fyra år. I ett första steg kräver projektet ny detaljplan, vilken alltså är under pågående arbete.

Johan Nygren

[email protected]

Källa: Kunglig glans över Björn Ulvaeus och Joakim Alms bostadsprojekt vid Telefonplan


Bolag

ALM Equity

Lista

First North

Bransch

Fastighetsbolag

Joakim Alm, vd ALM Equity, flankerad av Kung Carl Gustaf under besöket vid Telefonplan.

ALM Equity bygger om Ericssons gamla kontorsfastighet vid Telefonplan. Visionen är att skapa 600 lägenheter med smarta planlösningar, tillbyggda balkonger och personliga designkoncept.

Aktien

Kurs

42,10 kr

Utveckling 12 mån

-

Relaterat

Nyhetsrum

ALM Equity gör entré på börsen


 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren