beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Nya långsiktiga finansiella mål för Midsona - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 6 maj 2013

Nya långsiktiga finansiella mål

- Analys från EP Access

MIDSONA Midsonas omsättning uppgick till 242 MSEK för Q1 2013, drivet av främst en stark försäljningstillväxt i Norge på 36 procent för perioden. Det bidrog till en ökning totalt för hela koncernen på 10 procent i förhållande till samma period i fjol, vilket var i linje med vår prognos. Midsona har valt att sätta upp nya finansiella mål, efter att uppfyllt sina tidigare de senaste kvartalen.

Stark försäljningstillväxt

Periodens resultat före skatt förbättrades till 13 MSEK (6) vilket avvek marginellt från vårt estimat på 13,7 MSEK. Bruttomarginalen uppgick till 46 procent (44) vilket är en nivå bolaget har för avsikt att ligga kvar på. Effekterna av renodlingsprocessen som slutfördes under 2012 visar nu på resultat i marginalerna. Bolaget beslöt på stämman att dela ut 0,50 kr/aktie för 2012. Nettoskuldsättningen uppgick vid periodens slut till 144 MSEK vilket var en minskning på 34 MSEK jämfört med Q4 2012.

Strategiska förvärv

Varumärkesportföljen har förstärkts den senaste tiden via de två strategiskt viktiga förvärven av Dalblads Sport Nutrition i Sverige samt Supernature AS i Norge. Dalblads förvärvades vid årsskiftet och har under kvartalet integrerats i verksamheten samt påvisat en god försäljningstillväxt. Bolaget omsättning uppgick år 2012 till ca 50 MSEK. Nyligen godkändes samt tillträddes förvärvet av Supernature AS, inom det nya segmentet "supermat" i Norge, med en omsättning på ca 50 MNOK för 2012. Tanken är att etablera detta varumärke på fler marknader, för tillfället pågår etablering i Sverige.

Nya långsiktiga finansiella mål

Midsona har valt att sätta upp nya finansiella mål, efter att uppfyllt sina tidigare de senaste kvartalen. Målet är att kunna uppnå samtliga på några års sikt samt nå vissa relativt omgående. Målen är en årlig omsättningstillväxt på 10 procent, organiskt samt via förvärv. Dessutom skall rörelsemarginalen överstiga 10 procent. Beträffande skuldsättningen är målsättningen att den inte skall överstiga 2 gånger rörelseresultatet. Utdelning skall ej understiga 30 procent av resultatet efter skatt.

Justerar upp estimaten

Efter rapporten så justerar vi upp våra EPS-estimat för helåret 2013E samt för 2014E med 24 respektive 57 procent. Detta är främst drivet av genomförda förändringar i verksamheten, samt nya uppsatta finansiella mål.

Källa: Nya långsiktiga finansiella mål


EP Access

Bolag

Midsona

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Konsument dagligvaror

Midsona väljer nu att sätta nya finansiella mål.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Följ EP Access på Twitter

Aktien

Kurs

23,80 kr

Utveckling 12 mån

80%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

På frammarsch efter diet


 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren