beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Sensys slog precis om till grönt - EP Access 
Rubriken
beQuoted

Nyhetsbrev, 29 april 2013

Slog precis om till grönt

- Analys från EP Access

SENSYS Sensys Traffic är en ledande aktör inom trafiksystem för automatisk rödljus- och hastighetsövervakning, med en marknadsledande position i Norden och Mellanöstern. Vid sidan om den omfattande ATK-ordern från svenska Trafikverket får aktien stöd av en god tillväxt i den internationella expansionen i kombination med en successiv ökning av andelen återkommande intäkter.

Sensys går vinnande ur striden

I konkurrens med fyra andra budgivare gick Sensys Traffic vinnande ur Trafikverkets upphandling för det nya ATK-systemet. Kontraktet uppgår till minst 110 SEKm men omfattar flera optioner som innebär ett betydligt högre värde för Sensys.
a) Upphandlingen omfattar 700 kameror men “syftet är att byta ut samtliga enheter”, enligt Trafikverket själva. Det innebär en potential upp till totalt 1100 kameror.
b) Därutöver kan en utökning av systemet, som också nämns av Trafikverket, med kontraktets sex optionsår och med ledning av den utvärderade anbudssumman på 414 SEKm öka potentialen över upphandlingens livslängd till att omfatta 2590 kameror i bästa fall.
c) Kontraktet omfattar även service och underhåll som tillkommer utöver kontraktssumman. Givet tidigare kostnad för service bedömer vi att den delen kan uppgå till 30 SEKm per år för Sensys.
Totalt sett visar våra beräkningar på potentiella intäkter från Trafikverket på 684 SEKm över de kommande nio åren.

Justerar ner försäljningen och upp resultatet

Värdet per system på 157 000 SEK för de initiala 700 systemen var något lägre än vi räknat med, och vi har därför justerat ner försäljningen för 2014 och 2015. Efter mer detaljerad guidning från ledningen på kostnadssidan har vi även planat ut kostnadsprofilen för bolaget, då vi justerat ner kostnaderna för 2013 och framåt. Sammantaget räknar vi nu med en lägre förlust innevarande år och en vinst i linje med tidigare prognos 2015, som ett resultat av en lägre försäljning och en starkare rörelsemarginal.

Skapar plattform fokusera på utlandsexpansion

Sensys värdering är högre än för stockholmsbörsen i stort, men med en mer än tredubbling av omsättningen på två år, och en kraftig återhämtning av lönsamheten så anser vi att aktien förtjänar en betydande premie mot börsen i stort. Aktien har mer än dubblats i år, drivet av det svenska ATK-kontraktet, vilket dämpar kurspotentialen i närtid något. Operationellt har Sensys dock ökat stocken av prospekt i utlandet markant senaste åren. Det positiva utfallet i den svenska upphandlingen skapar utrymme att bygga ytterligare bredd i affären med en fortsatt stark utlandsexpansion, en ökad andel återkommande intäkter genom operatörskontrakt och service, och en höglönsam tillväxt inom strömavtagarövervakning. Sammantaget är vi därför fortsatt positiva till aktien. 

Källa: Slog precis om till grönt


EP Access

Bolag

Sensys

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

IT

Sensys vann Trafikverkets upphandling för det nya ATK-systemet.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Följ EP Access på Twitter

Aktien

Kurs

1,21 kr

Utveckling 12 mån

348%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

Slår snart om till grönt


 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren