beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Klarare utsikter med nya finansiella mål för Consilium - EP Access 
Rubriken
beQuoted

Nyhetsbrev, 26 april 2013

Klarare utsikter med nya finansiella mål

- Analys från EP Access

CONSILIUM Med produkter ombord på hälften av världens fartyg är Consilium rätt positionerad för att fånga en växande eftermarknad även i tider av svag nybyggnation av skepp. Med nya finansiella mål, kostnadsbesparingar, god tillväxt inom nischsegment som gas och tåg och en nylig refinansiering lämnar de senaste årens svaghet i aktien gott om utrymme för en omvärdering.

10 procents både tillväxt och marginal

Efter år av omstrukturering, svag konjunktur och fokus på effektivisering har Consilium nu den finansiella styrkan att fokusera på tillväxt. I samband med årsredovisningen för 2012 har bolaget därför valt att annonsera nya mål för 2013-2017. Dessa är

- att öka nettoomsättningen med 10 procent per år i snitt under de närmaste fem åren, genom en kombination av organisk tillväxt och förvärv (tidigare att öka omsättningen).
- nå en rörelsemarginal på minst 10 procent under femårsperioden (tidigare att successivt förbättra rörelse-marginalen).
- att genom förbättrat rörelseresultat och minskad kapitalbindning uppnå en avkastning på operativt kapital på minst 15 procent.

Nya mål realistiska

De nya finansiella målen speglar en starkare bild än våra estimat, och trots att vi bedömer dem som realistiska vill vi se lite mer av uppsidan materialiseras innan vi vågar diskontera den långsiktiga potentialen fullt ut. Vi ser målen som en uppmuntrande signal om ledningens tilltro till de långsiktiga utsikterna för bolaget.

Svag försäljningsstart men stark orderingång

Enligt bolagets månadsrapporter minskade försäljningen med 8 procent i första kvartalet, där Marine & Safety stod för hela minskningen. För Fire Safety & Automation steg omsättningen med 6 procent, men vi noterar särskilt den starka orderingången för affärsområdet som steg till 119 SEKm, upp från 15 SEKm förra året, efter storordern på brandskydd och automation för en tankterminal i Förenade Arabemiraten i februari i år. Även för Marine & Safety steg orderingången under kvartalet. Consilium släpper rapporten för första kvartalet 16 maj 2013.

Fortsatt utrymme för omvärdering

Vi har endast gjort mindre justeringar av vår prognos för att reflektera försäljningssiffrorna. Aktien handlas nu till P/E 9x 2014. Det lämnar ett attraktivt utrymme för en omvärdering av aktien, som kan drivas av fortsatt återhämtning i orderingången, stark tillväxt inom särskilt Fire safety & Automation, positiv makrostatistik inom internationell handel, en vändning för investeringsviljan inom sjöfrakt och en fortsatt stark efterfrågan på flytande naturgas. Vår positiva syn får stöd av bolagets nya finansiella mål. Vi ser därför en fortsatt hög kurspotential i aktien till en medelhög risk.

Källa: Klarare utsikter med nya finansiella mål


EP Access

Bolag

Consilium

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Industri

Consilium går mot nya finansiella mål.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Följ EP Access på Twitter

Aktien

Kurs

17,60 kr

Utveckling 12 mån

20%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

Tillbaka till utdelning efter stark start på 2013


 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren