beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Sensys slår snart om till grönt - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 18 april 2013

Slår snart om till grönt

- Analys från EP Access

SENSYS Sensys Traffic är en ledande aktör inom trafiksystem för automatisk rödljus- och hastighetsövervakning, med en marknadsledande position i Norden och Mellanöstern. Vid sidan om den omfattande ATK-upphandlingen i Sverige får aktien stöd av en god tillväxt i den internationella expansionen i kombination med en successiv ökning av andelen återkommande intäkter.

Radarteknik bolagets kärna

Sensys Traffic är ett radarteknikbolag med produkter för framförallt hastighet- och rödljusövervakning. Bolagets produkter säljs i Sverige och internationellt. Med myndigheter som huvudsakliga kunder följer försäljningen respektive kunds upphandlingscykel snarare än konjunkturen.

Trafikverkets upphandling kan dubbla försäljningen 

Stort fokus riktas nu på Trafikverkets upphandling av ATK- system, som med service och tilläggsoptioner kan innebära intäkter på 100 SEKm per år för Sensys de kommande åren. Tilldelning kan annonseras så tidigt som april månad.

Starkt momentum i USA, marknadsledare i Mellanöstern

Sensys har ökat stocken av prospekt och orders från utlandet markant senaste åren, med starkt momentum både i USA och Mellanöstern. Efter avbokningen av storordern till Saudiarabien 2009 så har bolaget dessutom dolda värden i avskriven men tekniskt kurant utrustningen på balansräkningen.

Mer återkommande intäkter och tillväxtnischer

Sensys är i startgroparna av en expansion in i operatörsledet, där bolaget ska gå in som driftpartner av trafikövervakningen på valda marknader och dela på bötesintäkterna, vilket tillsammans med satsningen på att öka serviceintäkterna kommer ge en stabil ökning i återkommande intäkter. Sensys erbjuder även strömavtagarövervakning för tåg som med 3 nya kunder förra året och ett antal pilotinstallationer världen över kan femfaldiga omsättningen på några år.

Värdering efter vinstgenereringsförmåga på sikt

Snarare än att värdera substansen i enskilda orders så väljer vi att titta på vinstgenereringsförmågan på några års sikt. Sensys har växt stocken av prospekt i utlandet markant senaste åren, och ett positivt utfall i den svenska upphandlingen skapar utrymme att bygga ytterligare bredd i affären med en fortsatt stark utlandsexpansion, en ökad andel återkommande intäkter genom operatörskontrakt och service, och en höglönsam tillväxt inom strömavtagarövervakning.

Attraktiv trots riskerna

Vår analys grundar sig i hög utsträckning på en scenarioanalys av det enskilda scenario vi bedömer ha högst sannolikhet, snarare än ett vägt snitt av möjliga utfall, men vi ser även en betydande risk för besvikelser och förseningar. Vi räknar med ett rörelseresultat nära i nivå med förra årets försäljning redan inom prognoshorisonten, vilket vi tycker ger gott stöd åt värderingen på P/E på 15x 2015, trots de höga riskerna.

Källa: Slår snart om till grönt


EP Access

Bolag

Sensys

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

IT

Sensys ökar i USA och är marknadsledande i mellanöstern.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Följ EP Access på Twitter

Aktien

Kurs

1,08 kr

Utveckling 12 mån

300%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF


 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren