beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Orexo säljer rättigheter till Abstral i USA - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 19 mars 2013

Säljer rättigheter till Abstral i USA

- Analys från EP Access

Orexo Nylanseringen av Abstral i USA kommer att ske av Galena. Engångsersättningar till Orexo stärker den finansiella positionen ytterligare i bolaget. Vi sänker dock våra vinstprognoser då konkurrensbilden för Zubsolv i USA försämrats den senaste tiden

Nytt partneravtal för Abstral i USA

Orexo meddelade under gårdagen att man säljer rättigheterna till Abstral i USA till Galena Biopharma för en fast ersättning om USDm 15 samt en låg tvåsiffrig royalty på försäljningen i USA. Vissa ytterligare delbetalningar ingår i affären. Affären är ytterligare ett bevis på Orexos förmåga att hitta kommersiella partners. Vi är dock fortsatt försiktiga i våra prognoser för Abstral i USA, där vi räknar med att produkten efter några år når en marknadsandel på 5%. Vi justerar våra prognoser för att Orexo nu får en förväntad 20%-ig royalty på försäljning istället för att driva försäljningen själva. Men en annan partner misslyckades Orexo tidigare att göra en bra lansering av Abstral i USA. Det är uppmuntrande att nye VD:n Nikolaj Sörensen ny får en lösning på plats för Astral i USA.

Två Suboxone-generika nu på marknaden

I slutet av februari meddelade det amerikanska läkemedelsverket FDA att två generiska substitut till Suboxone godkänts. Det medför i bästa fall att Zubsolv, som är den främsta värdedrivaren för aktien, blir det tredje preparatet att konkurrera med marknadsledaren i USA för behandling av opiatberoende. Tidigare låg Orexo i fas att ha den första produkten på marknaden att konkurrera med Suboxone. Denna förändring av konkurrensbilden förväntar vi oss ha en negativ effekt på den markandsandel som Suboxone väntas ta i USA.

Lägre prognoser för Zubsolv

Som en följd av den nya generika-konkurrensen på den amerikanska marknaden har vi sänkt våra prognoser för Orexo för 2014E-2015E. I nuvarande prognoser räknar vi med att Zubsolv når en markandsandel på 5% 14E och 10% 15E. Våra tidigare prognoser avspeglade marknadsandelar på 6% och 12%. Vi gör även justeringar på våra prognoser för 13E, mer som en följd av förväntad lanseringstidpunkt för Zubsolv, men även till följd av det nya partneravtalet för Abstral i USA.

Fortsatt god potential i aktien

Trots prognosförändringarna är potentialen mycket god i aktien givet att Zubsolv får marknadsgodkännande och lanseras under H213. Vilken typ av lanseringsstrategi Orexo väljer (partnerskap, egen regi, etc.) är ännu inte klart och kommer att påverka aktien under året.

Källa: Säljer rättigheter till Abstral i USA

Bolag

Orexo

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Hälsovård

Orexo säljer rättigheterna till Abstral i USA.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Följ EP Access på Twitter

Aktien

Kurs

55,25 kr

Utveckling 12 mån

108%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

Adderar en 10 miljarders marknad

Kommersialisering rycker närmare

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren