beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Tillväxten på frammarsch för Acando - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 19 mars 2013

Tillväxten på frammarsch

- Analys från EP Access

Acando Med en väldiversifierad verksamhet samt en aktieägarvänlig profil bedömer vi att Acando-aktien har god potential att fortsätta skapa aktieägarvärde via resultattillväxt, utdelningar och återköp av aktier. Det enskilt främsta förbättringsområdet är tillväxten och den väntas ta fart 14E-15E.

Huset i ordning! 

Med en väldiversifierad verksamhet, såväl erbjudandemässigt som geografiskt, har Acando haft lönsamhet och marginaler under god kontroll de senaste åren trots en cyklisk efterfrågeutveckling. En starkbalansräkning och hög andel underkonsulter bidrar dessutom till en riskprofil som i vår bedömning är något lägre än sektorkonkurrenter. En hög utdelningsandel och aktieåterköp gör att bolaget står ut som bland de mer aktieägarvänliga. Det övergripande finansiella målet om 15% vinsttillväxt per aktie signalerar också att värdetillväxt för aktieägare är prioriterat.

Organisk tillväxt största förbättringspotentialen

Det är tillväxten som fått stryka på foten under en tid då verksamheten i koncernen konsoliderats. Antalet anställda är 5% färre idag jämfört med 2008 och försäljningen är ungefär oförändrad under samma period. Nu utgör emellertid den organiska tillväxten en av hörnpelarna i strategin, och det har börjat märkas i siffrorna från Acando. 2012 blev det första året på fem år som antalet anställda växte. På grund av vikande efterfrågan bedömer vi att Acando tar det lite lugnt med tillväxten 2013, men efter det väntar vi oss att den organiska tillväxten tar fart drivet av nyrekryteringar.

Kraftig vinsttillväxt 14E-15E

2013E förväntar vi oss bli något av ett mellanår för investeringskonjunkturen i Acandos huvudmarknad, Sverige. Med merparten av försäljning i privat industrisektor bedömer vi att debiteringsgraden faller något 2013E jämfört med fjolåret. När väl efterfrågebilden stabiliserats bedömer vi emellertid att nettorekryteringen i Acando kommer ta fart och ge ett väsentligt till skott till tillväxten 2014E-2005E på 9% per år.

Premievärdering, som sig bör

Baserat på våra prognoser, som även innefattar att allt fritt kassaflöde kommande år överförs till aktieägarna via utdelningar och återköp av aktier, handlas Acando till P/E 11x (14E). Justerat för betald skatt är emellertid P/E-talet i nivå med sektorn på 9x (14E). Detta faktum tillsammans med en hög direktavkastning och potential till aktieåterköp skapar fortsatt kurspotential i aktien i vår bedömning.

Källa: Tillväxten på frammarsch

Bolag

Acando

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

IT

Acando är ett diversifierat management- och IT-konsultbolag .

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Följ EP Access på Twitter

Aktien

Kurs

16,00 kr

Utveckling 12 mån

7%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren