beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Mobile Loyalty sätter stora förhoppningar till TV4-samarbete 
beQuoted

Nyhetsbrev, 6 mars 2013

Mobile Loyalty sätter stora förhoppningar till TV4-samarbete

Mobile Loyalty Mobile Loyalty avrundade 2012 med att rulla ut annonsplattformen ADONcity, ett samarbete med TV4 som bolaget sätter stora förhoppningar till.

Ung reklamkoncern på väg att ta form

Mobile Loyalty är ett ungt förvärvsbygge som klev in på AktieTorget i början av 2012. Sedan hösten 2011 har ett flertal bolag förvärvats in i koncernen, bolag specialiserade inom bland annat sociala medier och annonslösningar för mobiltelefoner.

I centrum står ett teknikkoncept för mobilannonsering som lanserades 2011 och släpptes i en ny version under första kvartalet i år. Det handlar om en infrastruktur för att leverera innehåll och reklam till mobila enheter. Ytan mot slutanvändarna utgörs av appar som hämtas på Apples App Store och Google Play.

Affärsmodellen bygger på intäktsdelning med kunderna. Bolaget riktar sig till medieföretag och dagspress, parter som sitter på kundbaser för annonsförsäljning. Affärer med Gota Media-koncernen har presenterats och en handfull appar till koncernens tidningar har lanserats.

Samarbete med TV4 har konkretiserats

Under fjolåret meddelades även ett avtal med TV4-Gruppen. Avtalet konkretiserades i slutet av året när Mobile Loyalty lanserade annonsplattformen ADONcity, en GPS-kopplad app som ger användaren erbjudanden baserade på var han eller hon befinner sig.

Samarbetet med TV4 innebär gemensam marknadsföring av ADONcity. Under senvåren räknar man med att plattformen ska vara rikstäckande. Målsättningen är att få in landets 300 största detaljhandelskedjor på plattformen, motsvarande över 20.000 butiker enligt bolagets uppgifter.

- Med allt fler nedladdningar vecka för vecka ser den här affären mycket lovande ut, kommenterar vd Nicklas Gerhardsson utvecklingen.  

Välpositionerade lösningar

Under andra halvåret 2012 tog Mobile Loyalty in 18 miljoner kronor i en riktad emission. Anledningen var att bolaget ville utöka sina marknadssatsningar. Statistiken talar för att bolagets annonslösningar ligger väl positionerade på reklammarknaden.

Institutet för reklam- och mediestatistik, IRM:s prognos för 2013 är att tidigare års mönster, med ökade investeringar i internetreklam, som även omfattar mobilreklam, och tv-reklam består.

Svag utveckling under fjolåret

Bokslutet för 2012 visar emellertid att Mobile Loyalty tappar omsättning och resultat. De förvärvade dotterbolagen omsatte tillsammans cirka 56 miljoner kronor under 2011, där reklambyrån Scandvision enskilt stod för 40 miljoner kronor.

Koncernens omsättning för 2012 blev lägre om 3,1 miljoner euro (motsvarande 27,1 miljoner kronor). Det ska då tilläggas att fjolårsförvärvet Scandvision bara ingår med tio månader i siffrorna.

Resultatet efter skatt för 2012 blev -3,7 miljoner euro (motsvarande -31,5 miljoner kronor), att jämföra med -3,0 miljoner euro (motsvarande -25 miljoner kronor) året innan. Med nuvarande kostnadsmassa måste bolaget lyfta omsättningen med 150 procent för att nå ett positivt rörelseresultat.

Förlusterna har tvingat bolaget att söka nytt kapital vid flera tillfällen det senaste året. Sammantaget handlade det om 3,3 miljoner euro (motsvarande 28 miljoner kronor) i nytt kapital under fjolåret, medräknat de 18 miljoner kronor som nämnts tidigare.

Under första kvartalet 2013 har bolaget tagit in ytterligare 0,9 miljoner euro (motsvarande 7,4 miljoner kronor).

Förutsättningar finns för bolagets plattform

Några finansiella mål för 2013 har inte kommunicerats men ledningen vill fortsätta fokusera på Mobile Loyaltys plattform för mobilmarknadsföring.

Sett till utvecklingen på reklammarknaden bedömer beQuoted förutsättningarna som goda för företagets nya lösningar, även om de börjar från en låg försäljningsnivå. Tills vidare får marknaden vänta på att de ingångna avtalen ger avtryck i bolagets resultaträkning.

Johan Nygren

[email protected]

Källa: Mobile Loyalty sätter stora förhoppningar till TV4-samarbete

Bolag

Mobile Loyalty

Lista

Aktietorget

Bransch

Kommunikation

Mobile Loyalty erbjuder en teknisk infrastruktur för mobilmarknadsföring.

Annonsplattformen ADONcity lanseras i samarbete med TV4. Målsättningen är att få in landets 300 största detaljhandelskedjor på plattformen.

Aktien

Kurs

0,70 kr

Utveckling 12 mån

-67%

Relaterat

Nyhetsrum

Mobile Loyalty första nykomlingen på AktieTorget 2012

Med nya pengar ska Mobile Loyalty hämta in förlorad tid

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren