beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Nordic Service Partners har en fullmatad projektportfölj inför 2013 - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 26 februari 2013

Fullmatad projektportfölj inför 2013

-Analys från EP Access

Nordic Service Partners Omsättningen ökade med 18 % i kvartalet till 205 SEKm (173). Nyöppningar och förvärv var den stora tillväxtdrivaren med ett bidrag om ca 31 SEKm. De absoluta resultatavvikelserna från våra prognoser var små och vi noterar en klar förbättring av EBITDA-marginalen i kvartalet till 8,1 % (6,7).

Fullmatad projektportfölj driver tillväxt kommande år

Under 2012 har nyetableringar, förvärv och ombyggnationer drivit tillväxten till 18 % jämfört 2011. NSP har kommunicerat två ytterligare nyöppningar under första kvartalet i år följt av en tredje under andra halvåret 2013. NSP har i dagsläget en fullmatad projektportfölj med ett tjugotal potentiella projekt i Sverige och i Danmark. Ca hälften av projekten befinner sig idag under förstudie och resterande befinner sig under projektering, byggstart eller invigning. Vi bedömer NSP ha finansiell och operationell kapacitet att öppna ca sex restauranger årligen. Med en omsättning på ~15 SEKm för en genomsnittlig restaurang indikerar det en potentiell årlig tillväxt på 13 % baserat på 2012 års intäktsbas. Vi bedömer i våra prognoser en tillväxt om 20 % 2013 drivet av nyöppningar och förvärv genomförda 2012.  Givet att snabbmatsmarknaden har visat en volymtillväxt på 5,2 % under 2012 noterar vi att NSP med en tillväxt om 18 % under föregående år fortsätter ta marknadsandelar.

Efter expansion kommer kassaflöde

NSP är inne i en expansionsfas drivet av nyöppningar, förvärv och effektiviseringar vilka resulterar i växande investeringar som ökar avskrivningar och räntekostnader på kort sikt. Den fulla intjäningen noteras först 12 till 18 månader senare. I ett scenario där NSPs investeringar kan komma att avta ser vi positivt till ett starkare kassaflöde och potential till aktieägarkompensation framgent. Detta accentueras även i rapporten där VD kommenterar att NSP närmar sig en tidpunkt där utdelning till ägare kan komma att prioriteras.

Större intjäningspotential inför 2013

Vi bedömer NSP kunna fortsätta expandera med så när som bibehållen administrativ och operationell struktur. Under 2012 minskade SG&A i andel av omsättningen till 4,9 % (5,5 % 2011, 5,6 % 2010). Vi bedömer även att renoveringar och nya koncept av befintliga restauranger bör gynna intjäningen kommande kvartal. Med större intjäningspotential i nuvarande portfölj och med en attraktiv värdering på EV/EBITDA 4.8x 2013E bedömer vi kurspotentialen som hög och risken som medel i våra prognoser.

 

Källa: Fullmatad projektportfölj inför 2013

Bolag

Nordic Service Partners

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Hotell, restaurang och fritid

NSPs omsättningstillväxt drivs av nyöppningar.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Följ EP Access på Twitter

Aktien

Kurs

11,00 kr

Utveckling 12 mån

26%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

Tillbaka på tillväxt 2012

NSP förvärvar tre restauranger efter Q2-rapporten

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren