beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: AllTele avrundar händelserikt 2012 med odramatiskt bokslut 
beQuoted

Nyhetsbrev, 26 februari 2013

AllTele avrundar händelserikt 2012 med odramatiskt bokslut

AllTele Samtidigt som styrelsen arbetar med att förvärva svenska Universal Telecom har AllTele offentliggjort sitt bokslut för 2012. Det är en kommuniké över ett händelserikt år, där huvuddragen i siffrorna redan var kända.

Ventelo-förvärvet har styrt utvecklingen

För det gångna året 2012 redovisar AllTele en omsättning på 765 miljoner kronor. Den 25-procentiga omsättningsökningen är i huvudsak hänförlig till förvärvet av Ventelo som slutfördes av början av september 2011.

Samtidigt som Ventelo-förvärvet lyfte omsättningen har det omfattande integrationsarbetet med förvärvet ökat AllTeles kostnader med 27 procent.

Bruttomarginalen försvagades till 27,1 procent, en nivå som bolagets tidigare vd Ola Norberg beskrivit som alltför låg på sikt och pekat på nivåer runt 38 - 40 procent som mer önskvärda.

Marginalpressen kommer av ett utdraget arbete med att flytta förvärvade kundstockar mellan teknikplattformar men även en kraftigt ökande efterfrågan på mobilsurf. AllTeles, liksom övriga operatörers bruttomarginal pressas när abonnenterna använder mer av sin surfpott än vad operatörerna kalkylerat med.

Bokslutet 2012

Som tidigare påpekats inkom omsättningen i linje med styrelsens pressmeddelande från tredje veckan i december. Medräknat en nedskrivning om 6 miljoner kronor i fjärdekvartalet avseendes det förvärvade LandNCall låg även EBITDA i linje med det som tidigare kommunicerats.

Siffrorna för 2012 i sammandrag:

  • Omsättning: 765 Mkr (610)
  • Rörelseresultat: -24,7 Mkr (-11,2)
  • Resultat efter finansnetto: -8,1 Mkr (-18,2)
  • Vinst per aktie: -0,66 kr (-1,60)

Resultatet påverkades positivt av en uppskjuten skatteintäkt om drygt 20 miljoner kronor avseendes aktiverade underskottsavdrag.

Förvärvsjakten tog paus

De senaste sex åren har AllTele genomfört ett 20-tal förvärv av företag och kundstockar. Efter att Ventelo-förvärvet genomförts under andra halvåret 2011 tog AllTeles förvärvsjakt paus under fjolåret. Inte bara kundstocken hade då växt med rekordfart, så hade även AllTeles personalstyrka.

När AllTeles grundare och mångårige vd Ola Norberg lämnade vd-posten under hösten 2012 kom bolagets nya, interna utmaningar i dager. Därefter har styrelsen presenterat ett åtgärdsprogram, vilket beQuoted tagit upp i tidigare artiklar, samt en ny vd för att verkställa programmet.

Dags för nästa förvärv

Samtidigt som styrelsen lade fram sitt åtgärdsprogram tog AllTeles storägare Mark Hauschildt fram ett förslag om förvärv av hans svenska televerksamhet Universal Telecom. Efter förhandlingar med styrelsen blir förslaget med största sannolikhet verklighet inom kort. Kvar står ett formellt godkännande på extra bolagsstämman den 20 mars.

- Ett nytt AllTele med en starkare marknads- och finansiell ställning tar form. Ett AllTele med en omsättning norr om en miljard kronor, ett starkt kassaflöde och med fokus på nyförsäljning inom både privat- och företagsmarknaden, säger nytillträdde vdn Carlos Riera.

beQuoted kommer att återkomma med uppföljning om förvärvet av Universal Telecom så snart styrelsen redogjort detaljerna för affären.  

Johan Nygren

[email protected]

Källa: AllTele avrundar händelserikt 2012 med odramatiskt bokslut

Bolag

AllTele

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Telekommunikation

Uppstickaren AllTele fortsätter att växa i rask takt. Fjolårsomsättningen ökade 25 procent jämfört med året innan. Ökningen hänförs i huvudsak till Ventelo-förvärvet, det senaste i en lång rad förvärv av företag och kundstockar som AllTele genomfört de senaste åren.

Aktien

Kurs

18,00 kr

Utveckling 12 mån

-39%

Relaterat

Nyhetsrum

AllTele växlar upp

AllTele sätter nytt aggressivt omsättningsmål

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren