beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Orexo smakar bättre - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 4 februari 2013

Smakar bättre

- Analys från EP Access

Orexo Orexo redovisade en odramatisk Q412-rapport nära våra förväntningar. Försäljningen växte i kvartalet med 47% och nettokassan ökade trots aktieåterköp under 2012. Den förväntade marknadslanseringen av Zubsolv drar allt närmare och detta fortsätter att vara den stora värdedrivaren för aktien.

Q412 rapport nära våra förväntningar

Orexos Q412 rapport var nära våra förväntningar, både avseende intäkter och försäljning. Försäljningen ökade med 47% jämfört med i fjol till SEKm 83,6 drivet av ökade royaltyintäkter från Abstral-försäljning i Europa i enlighet med det nya avtalet med ProStrakan som gäller från 1 juni 2012. Kostnaderna i bolaget var SEKm 88, vilket var lite högre än i fjol. De effektiviseringar som genomförts i bolaget motverkades i kvartalet av ökade kostnader för tvister i USA samt kostnader i samband med förberedelsen för Zubsolv-lanseringen i USA.

Positivt kassaflöde och nettokassa

Under 2012 hade Orexo ett positivt fritt kassaflöde på SEKm 22, till stor del drivet av förbetalning av Abstral-royalties från ProStrakan tidigare under 2012. Nettokassan uppgick till SEKm 108  vid avslutningen av året (SEKm 132 Q411), trots återköp av egna aktier under 2012 för SEKm 53. Vi bedömer att Orexo har den finansiella flexibiliteten att fullfölja alla tillgängliga handlingsalternativ för en marknadslansering i USA.

Konkurrenssituationen för Zubsolv något klarare  

Orexo siktar på ett marknadsgodkännande av Zubsolv i juli 2013 och en marknadslansering i USA i september 2013. Marknadsdominanten i USA i läkemedelsklassen, Reckitt Benckiser annonserade nyligen att man kommer helt att dra tillbaka tablettversionen från den amerikanska marknaden. Det innebär en väsentlig försämring för eventuell kommande generika på tablettversionen då alla patienter inom kort kommer att ha migrerat till Suboxone film. För Orexos del är det positivt att generika hålls borta från marknaden. RBs agerande väntas emellertid också medföra en viss inträdesbarriär för omformuleringen Zubsolv. Givet de påvisade fördelarna med Zubsolv relativt Suboxone bedömer vi att Orexo relativt snabbt kommer få en hög marknadspenetration med Zubsolv (12% 2015E).

Vinst mot slutet av 2013E, kassaflödespositivt 14E

I utsikterna för kommande år bedömer Orexo att man kommer visa vinst mot slutet av 2013 och vara kassaflödespositiva 2014. Det är i vår bedömning helt enligt plan och Zubsolv-lanseringen i höst är alltjämt den faktor som är avgörande för kursutvecklingen på sikt.

Källa: Smakar bättre

Bolag

Orexo

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Hälsovård

Orexo bedömer att vinsten kommer i slutet av 2013.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Aktien

Kurs

55,75 kr

Utveckling 12 mån

126%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

Orexo - Adderar en 10 miljarders marknad

Kommersialisering rycker närmare

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren