beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Mobile Loyalty flyttar in till AktieTorget för gott 
beQuoted

Nyhetsbrev, 17 december 2012

Mobile Loyalty flyttar in till AktieTorget för gott

Mobile Loyalty Nya förvärv lyfte Mobile Loyalty-koncernens omsättning och resultat under första halvåret men i tredje kvartalet bröts den positiva utvecklingen. Bolaget pekar på säsongsvariationer och en svällande kostnadsmassa.

Ung reklamkoncern på väg att ta form

Mobile Loyalty är ett ungt förvärvsbygge som inom loppet av ett år listats på AktieTorget, genomfört ett flera nyemissioner och en serie förvärv av bolag specialiserade inom bland annat sociala medier och annonslösningar för mobiltelefoner.

I centrum står ett teknikkoncept för mobilannonsering som lanserades under andra halvåret 2011. Det handlar om en infrastruktur för att leverera innehåll och reklam till mobila enheter. Ytan mot slutanvändarna utgörs av appar som laddas hem från Apples App Store och Google Play.

Affärsmodellen bygger på intäktsdelning med kunderna. Bolaget riktar sig till medieföretag och dagspress, parter som sitter på kundbaser för annonsförsäljning.

Avtal med TV4 har kommunicerats

Affärer med Gota Media-koncernen har kommunicerats. I slutet av mars meddelades ett avtal om mobila annonstjänster med TV4-Gruppen.

Nyligen lanserades ADONcity, en GPS-kopplad app som ger användaren erbjudanden baserad på var han eller hon befinner sig.

Tapp trots god marknad

I mitten av augusti tog Mobile Loyalty in 18 miljoner kronor i en riktad emission. Anledningen var att bolaget ville utöka sina marknadssatsningar. Statistiken talar för att bolagets annonslösningar ligger väl positionerade på reklammarknaden.

Institutet för reklam- och mediestatistik, IRM, rapporterar en generellt sett svag utveckling för reklaminvesteringarna under 2012. Undantagen är internetreklam, där mobilreklam ingår, och tv-reklam, vilka fortsätter att öka. IRM:s prognos är att den här trenden består under 2013.

Mobile Loyalty ökade omsättningen och minskade förlusterna successivt under det första halvåret. I tredje kvartalet bröts emellertid den positiva utvecklingen. Omsättningen backade 25 procent mot föregående kvartal. Kvartalsresultatet efter finansnetto blev -1,2 miljoner euro (motsvarande cirka -10,3 miljoner kronor), en klar försvagning mot det andra kvartalet.

Bolaget pekar på säsongsvariationer och stigande kostnader kopplade till marknadsföring och nya produktlanseringar. Antagligen har arbetet med att integrera de många förvärven också dragit kostnader utanför ramarna.

Svagare år för viktigt Scandvision

Sett till årets tre första kvartal uppgick koncernens omsättning till 2,4 miljoner euro (motsvarande 21,1 miljoner kronor). Niomånadersresultatet efter finansnetto blev -2,5 miljoner euro (motsvarande -21,5 miljoner kronor). I siffrorna ingår samtliga förvärv förutom Scandvision som bara ingår med 7 månader.

Scandvision omsatte 40 miljoner kronor under 2011, vilket var något lägre än 2010 då omsättningen uppgick till 45 miljoner kronor. Fjolårsresultatet blev negativt om -6,5 miljoner kronor. Att vända den svaga utvecklingen i dotterbolaget torde stå högt upp på Mobile Loyaltys agenda.

Förutsättningar finns för bolagets plattform

Några finansiella mål för 2013 har inte kommunicerats men tillväxten är tänkt att komma från Mobile Loyaltys plattform för mobilmarknadsföring. Sett till utvecklingen på reklammarknaden ter sig förutsättningarna goda för företagets lösningar. Tills vidare väntar beQuoted på att de ingångna avtalen ska ge avtryck i bolagets omsättning.

Flyttar in till AktieTorget för gott

Fram till den 14 december har Mobile Loyalty-aktien handlats parallellt på Xetra-börsen i Frankfurt och på svenska  AktieTorget. Därefter avlistades aktien i Frankfurt. Handeln på AktieTorget fortsätter som tidigare. Avlistningen bör minska bolagets administrativa börda något framöver.

Johan Nygren

[email protected]

Källa: Mobile Loyalty flyttar in till AktieTorget för gott

Bolag

Mobile Loyalty

Lista

AktieTorget

Bransch

Kommunikation

Mobile Loyalty erbjuder en teknisk infrastruktur för mobilmarknadsföring.

Kristianstadsbladet var första dagstidning att använda Mobile Loyaltys teknikplattform för mobil marknadsföring. Därefter har treårskontrakt tecknats med bland annat Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda.

Aktien

Kurs

1,25 kr

Utveckling 12 mån

-

Relaterat

Nyhetsrum

Mobile Loyalty första nykomlingen på AktieTorget 2012

Med nya pengar ska Mobile Loyalty hämta in förlorad tid

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren