beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Växtvärk tvingar fram ny färdplan för AllTele 
beQuoted

Nyhetsbrev, 12 december 2012

Växtvärk tvingar fram ny färdplan för AllTele

- Vi gör en grundlig översyn av det vi håller på med, säger ordförande Thomas Nygren.

AllTele AllTeles rapport för det tredje kvartalet bjöd på en resultatmässig besvikelse men rapporten kan också ses som ett avstamp för ett nytt bolag under framväxt. beQuoted har talat med ordförande Thomas Nygren.

Ventelo-förvärvet tvingar fram ny färdplan

De senaste fem åren har AllTele genomfört ett 20-tal förvärv av företag och kundstockar. Med det stora Ventelo-förvärvet som slutförds i augusti 2011 fördubblades koncernens personalstyrka på ett bräde.

Utmaningarna som det här förvärvet medfört har inte bara manifesterats i ökad omsättning och press på bolagets lönsamhet. De har i förlängningen tvingat fram en översyn av förvärvsbygget AllTele och dess interna verksamhet.

Thomas Nygren uppger att bolaget inlett ett projekt för att se över koncernens verksamhet. Ett rationellt produktpaket ska tas fram och en organisation skapas som kan marknadsföra och sälja produkterna. Det hela ska utmynna i en reviderad affärsplan.

- Vi gör en grundlig översyn av det vi håller på med. Som vi skrev i delårsrapporten kan det inte fortsätta som det har gjort utan vi måste se över affärsplanen. Det är rimligt att man gör det när man gått från den kraftiga tillväxt som vi haft, säger Thomas Nygren som bekräftar att huvuddragen av den reviderade affärsplanen kommer att kommuniceras till marknaden.

Ventelo-förvärvet styr siffrorna

AllTeles delårsrapport för tredje kvartalet visade på fortsatt tillväxt men ett resultat som inte riktigt hängde med. Bakom resultattappet ligger främst merkostnader kopplade till integreringen av just Ventelo-förvärvet.

Kvartalsomsättningen steg 16 procent till 180 miljoner kronor. Resultatet efter finansnetto blev negativt om -11,8 miljoner kronor.

Ackumulerat för årets första nio månader visade bolaget en omsättningstillväxt på 45 procent, återigen som en konsekvens av Ventelo-förvärvet. Omsättningen hamnade på 578 miljoner kronor och resultatet efter finansnetto på -19,7 miljoner kronor.

Ola Norberg lämnar vd-posten men finns kvar i bolaget

Under det gångna kvartalet meddelades även att AllTeles mångårige vd och medgrundare Ola Norberg lämnar vd-posten. Han kommer vara fortsatt knuten till bolaget och kvarstår som ledamot i styrelsen med fokus på förvärv.

- Ola är en superentreprenör som lagt grunden till den omsättning och tillväxt som bolaget har nått. Sedan kommer vi in i ett läge där det fortfarande finns förvärv att göra men det är inte samma kaliber på de potentiella förvärven. Då måste vi titta mer på den interna verksamheten men Ola vill hellre arbeta med att hitta nya affärsmöjligheter.

Thomas Nygren berättar vidare att AllTele anlitat en rekryteringsfirma som just i denna stund arbetar med att hitta en ersättare till Ola Norberg. Under tiden axlar medgrundaren och tidigare affärsutvecklingschefen Peter Bellgran vd-uppdraget.

Troligt att de finansiella målen omformuleras

Sett till årets utveckling och beaktat att det fjärde kvartalet tenderar vara ett relativt starkt kvartal, talar mycket för att AllTele når årets prognos om en omsättning på 800 miljoner kronor.

Var resultatet för 2012 landar är mera osäkert. Föga talar för att det lämnar det röda området. Fjolårsresultatet blev -1,60 kronor per aktie.

AllTele har tidigare kommunicerat ett finansiellt mål om att öka omsättningen till 1,7 miljarder kronor år 2014, i praktiken en omsättningsfördubbling på två års sikt. AllTele har visat sådan tillväxt tidigare, tack vare en aggressiv förvärvsstrategi.

beQuoted frågar Thomas Nygren om omsättningsmålet kvarstår. Han avböjer att kommentera det med hänvisning till den översyn av koncernen som påbörjats. Med färre stora potentiella förvärv att tillgå i marknaden är emellertid beQuoted tveksamma till att omsättningsmålet kommer att vara ett lika prioriterat mål i den reviderade affärsplanen.

Johan Nygren

[email protected]

Källa: Växtvärk tvingar fram ny färdplan för AllTele

Bolag

AllTele

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Telekommunikation

Thomas Nygren,
Ordförande AllTele.

Med Ventelo-förvärvet tillfördes AllTele en årlig affärsvolym på över 300 miljoner kronor. Samtidigt fördubblades AllTeles personalstyrka på ett bräde.

Aktien

Kurs

18,80 kr

Utveckling 12 mån

-25%

Relaterat

Nyhetsrum

AllTele växlar upp

AllTele sätter nytt aggressivt omsättningsmål

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren