beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Sportamore har geografisk expansion i sikte - EP Access 
Rubriken
beQuoted

Nyhetsbrev, 29 november 2012

Med geografisk expansion i sikte

-Analys från EP Access

Sportamore Sportamore driver en butik på nätet som återförsäljer produkter inom sport- och fritidssegmentet. Bolaget grundades 2009 och hade sin första handelsdag på nätet i maj 2010. I september 2012 genomförde bolaget en nyemission om SEKm 65 och noterades samtidigt på First North. Emissionslikviden kommer användas till att expandera verksamheten till övriga nordiska länder.

Fortsatt kraftig tillväxt att vänta

Bolaget har under de nio första månaderna 2012 ökat sin försäljning med 134% jämfört med samma period föregående år. Bolaget ämnar nu att med hjälp av likviden från nyemissionen lansera konceptet i Norge, Danmark och Finland. Bolaget siktar på fortsatt stark tillväxt. Våra prognoser motsvarar en genomsnittlig årlig försäljningstillväxt (CAGR) 2012e-2016e om ca 50% resulterandes i en försäljning om SEKm 800 2016e. Vi förväntar oss ett positivt resultat på nedersta raden 2015e.

Goda marknadsförutsättningar

Vi ser goda marknadsförutsättningar för Sportamore i både Sverige och i övriga Norden. De senaste 5 åren har försäljningen i sport- och fritidshandeln ökat betydligt mer än i den totala detaljhandeln. Vi förväntar oss en ökning i de svenska hushållens disponibla inkomst om 2,2% för 2013 främst som ett resultat av ökade reallöner. Vi förväntar oss en ökning i detaljhandeln om ca 3% per år och trenden med mer än dubbelt så hög försäljningsökning inom sport- och fritidshandeln väntas fortsätta. Vi ser en hygglig utveckling av privatkonsumtionen i övriga Norden där vi ser Norge som den mest attraktiva marknaden. Vi spår en ökning av privat konsumtion i Norge 2013 om 3,4%.

En värdering som indikerar kraftig tillväxt

Unga e-handelsbolag bär generellt en hög värderingspremie relativt den övriga marknaden. Primärt är premien ett resultat av strukturella tillväxtmöjligheter och att många bolag investerar hårt för expansion vilket innebär att normaliserade marginaler överstiger dagens rapporterade nivåer. Sportamores aktie handlas på våra prognoser till en EV/försäljnings-multipel om 0,4x för 2013e, att jämföra med CDON (0,5x), nordiska retailbolag (0,6x) och internationella e-handelsbolag (0,7x ).

Källa: Med geografisk expansion i sikte

Bolag

Sportamore

Lista

First North

Bransch

Konsument sällanköp

Sportamore siktar mot utlandet.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Aktien

Kurs

26,00 kr

Utveckling 12 mån

-

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren