beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Opus Group är tillbaka på tillväxt - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 27 november 2012

Tillbaka på tillväxt

-Analys från EP Access

Opus Group Leveransstart på två nya inspektionskontrakt i USA bidrog till en stark organisk tillväxt i Q312 om 24%. Vi höjer vi marginalprognoserna för koncernen kommande år. 2013 bör bli ett mycket intressant år för USA verksamheten, då flera intressanta inspektionskontrakt på delstatsnivå kommer upp till förnyelse.

Stark organisk tillväxt i Q212

Leveransstart på två nya inspektionskontrakt i USA bidrog till en stark organisk tillväxt i Q312 om 24%. Det representerar en väsentlig förbättring jämfört med H112, då den organiska tillväxten stannade på -12%. Det är USA-verksamheten som driver försäljning i koncernen medan verksamheten i Europa och Asien var ungefär på samma nivå som i fjol. EBITDA-marginalen sjönk i kvartalet från fjolårets 17,3% till 11,8% som en följd av konsolideringen av ESP i USA. Trots det var marginalen något bättre än vi väntat oss.

Förvärvet av Bilprovningen klart

Den 5 november slutförde Opus förvärvet av 70 stationer från bilprovningen. Förvärvet blir en viktig plattform för bolaget att växa internationellt inom bilprovning. Engångskostnader associerade med Bilprovningen-förvärvet på cirka SEKm 10 kommer att belasta resultatet 2012, men Opus räknar med att 2013 skall vara rent från ytterligare strukturkostnader. Nästa år kommer fokus ligga på att förbättra erbjudandet i befintliga servicestationer för att åren efter det lägga fokus på expansion och kostnadseffektivitet. Den nyemission på SEKm 50 som var en del av förvärvet av Bilprovningen genomfördes som planerat i oktober 2012.

Höjda marginalprognoser för kommande år

Trots att utrustningsaffären utvecklas svagt för Opus, drivet av prispress och försämrad produktmix, höjer vi marginalprognoserna för koncernen kommande år. Vinstprognoserna höjer vi totalt sett med 14% och 4% för 13E och 14E. Utrustningsverksamheten representerar en mindre del av koncernens verksamhet, samt det är rimligt att tro att Opus driver upp effektiviteten under nästa år i denna del av bolaget. Det kraftiga vinstillväxten 2013 för koncernen väntas drivas till största delen av konsolideringen av Bilprovningen (SEKm ~70 Y/Y). Men avsaknaden av förvärvskostnader och leverans på de nya servicekontrakten i USA väntas också ge ett betydelsefullt tillskott till intjäningen kommande år. 2013 bör dessutom bli ett mycket intressant år för USA verksamheten, då flera intressanta inspektionskontrakt på delstatsnivå kommer upp till förnyelse.

Källa: Tillbaka på tillväxt

Bolag

Opus Group

Lista

First North

Bransch

Industri

Leveransstart på två nya inspektionskontrakt  i USA för Opus.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Aktien

Kurs

2,35 kr

Utveckling 12 mån

267%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

Förvärv av svensk bilprovning lyfter resultatet 2013

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren