beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Kopy Goldfields tar in nya pengar för att vidareutveckla prospekteringen 
beQuoted

Nyhetsbrev, 22 november 2012

Kopy Goldfields tar in nya pengar för att vidareutveckla prospekteringen

Kopy Goldfields Kopy Goldfields tar in nya pengar för att vidareutveckla prospekteringsverksamheten i sibiriska Lena Goldfields. Det handlar bland annat om nya licensförvärv och den fortsatta utvecklingen av Krasny-fyndigheten.

Analysresultat under november månad

I början av oktober slutfördes ett större borrprogram på Krasny-fyndigheten. Kampanjen, som inleddes i juni i år och kom att omfatta 7.800 meter, var en uppföljning på det borrprogram om 2.400 meter som avslutades i april.

Analysresultaten från vårens borrprogram bekräftade en guldmineralisering om 240 meter längs strukturen. Målsättningen med sommarens borrprogram var att dels göra en fortsatt estimering av guldmineraliseringens utbredning, dels att i detalj testa guldhalterna i den ytnära delen av veckstrukturen.

- Baserat på de resultat som vi erhållit hittills, kan vi bekräfta att strukturen både fortsätter västerut ytterligare cirka 700 meter och också kommer närmare ytan på den västra sidan, säger vd Mikhail Damrin.

Resultaten från sommarens borrprogram på Krasny beräknas kunna publiceras under november, uppger bolaget som samtidigt genomför en nyemission för att finansiera en vidareutveckling av fyndigheten.

Nyemission säkrar vidareutveckling av prospekteringen

Den pågående nyemissionen sker med företräde för befintliga aktieägare och kan, om den tecknas fullt ut, tillföra bolaget drygt 24 miljoner kronor i ett första steg.

Nyemissionen sker i form av en unit beståendes av två aktier och en teckningsoption som går till inlösen i slutet av 2013. Den kan då ge bolaget ytterligare 13 miljoner kronor. Teckningskursen är satt till 7,60 kronor per unit.

Merparten av emissionspengarna, cirka 19 miljoner kronor, ska användas till fortsatt prospektering, varav 10 miljoner kronor är planerade att investeras i det fortsatta prospekteringsarbetet på Krasny-fyndigheten.

Målsättningen är att kunna fortsätta med kärnborrning längs strukturen och upprätta en mineraltillgångsrapport enligt internationell standard. Bolaget tror att projektet har en god potential att utvecklas till en gruva, säger Mikhail Damrin.

Högst på bolagets prioriteringslista står emellertid ytterligare licensförvärv. Av de nya pengarna ska 2 miljoner kronor användas till nya licenser och ytterligare 3,5 miljoner kronor till prospektering i nya licenser. Tidigare i år förvärvades två nya licenser.

Storägare backar upp

Den finansiella utvecklingen för ett prospekteringsbolag präglas av utgifter under sökandet och utvärderingen av fyndigheter. Intäkterna i bolagen uppstår när kommersiell brytning inleds, eller då rättigheterna till dokumenterade fyndigheter försäljs.

Kopy Goldfields har inte påbörjat brytning eller avyttrat fyndigheter och har således varit beroende av kapitaltillskott från aktieägarna för sin verksamhet så här långt. Sedan noteringen på First North i augusti 2010 har bolaget tagit in 120 miljoner kronor i nyemissioner, varav den senaste om 27 miljoner kronor i maj 2012.

Vårens nyemission, som fulltecknades, gjordes på en värdering om 35,5 miljoner kronor före emissionspengarna. Den aktuella nyemissionen görs på en värdering om 62 miljoner kronor, drygt 25 procent över det aktuella marknadsvärdet på bolaget.

I samband med den pågående nyemissionen har flera större aktieägare lämnat förhandsbesked om teckning motsvarande en teckningsgrad på drygt 60 procent.

Teckningstiden pågår fram till den 4 december.

Johan Nygren

[email protected]

Källa: Kopy Goldfields tar in nya pengar för att vidareutveckla prospekteringen

Bolag

Kopy Goldfields

Lista

First North

Bransch

Råvaror

Kopy Goldfields är verksamt i Lena Goldfields i ryska Irkutskregionen, drygt 600 mil öster om Moskva.

Krasny och merparten av Kopy Goldfields övriga licenser ligger samlade i ett kluster en dryg mil norr om gruvstaden Bodaibo.

Kopy Goldfields genomför en företrädesemission.
 
Fakta om företrädesemissionen

Aktien

Kurs

2,95 kr

Utveckling 12 mån

-63%

Relaterat

Nyhetsrum

Positiva signaler från Kopy Goldfields borrprogram

Kopy Goldfields med nytt stort borrprogram i Krasny

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren