beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Kommersialisering rycker närmare för Orexo - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 29 oktober 2012

Kommersialisering rycker närmare

-Analys från EP Access

Orexo Orexos intäkter i det tredje kvartalet var väl i linje med våra förväntningar. Bolaget fortsätter att vara optimistiska kring potentialen för Abstral i Europa, och förväntar sig att försäljningen i Europa 2013 överstiger EURm 42.5, vilket är den första tröskeln för ytterligare royaltyintäkter från ProStrakan. Tidpunkten för kommersialiseringen av Zubsolv rycker närmare.

Intäkter enligt plan

Majoriteten av intäkterna i kvartalet utgjordes av ett fast belopp från ProStrakan, avseende Abstral försäljning i Europa. Orexo fortsätter att vara optimistiska kring potentialen för Abstral i Europa, och förväntar sig att försäljningen i Europa 2013 överstiger EURm 42.5, vilket är den första tröskeln för ytterligare royaltyintäkter från ProStrakan. Försäljningen inom Kibion var lägre än väntat i kvartalet, då marknaderna i viktiga länder i Mellanöstern präglats av osäkerhet i kvartalet. Utsikterna för Kibions försäljning på helåret sänktes från SEKm 60 till SEKm 50-55.

Högre kostnader än väntat

Kostnaderna i kvartalet uppgick till SEKm 104 vilket var cirka SEKm 20 mer än väntat. Det representerar även en ökning med SEKm 37 jämfört med i fjol. Kostnadsökningen drivs av  förberedelser inför lansering av både Zubsolv och Abstral i USA. Dessutom driver Orexo ett tvistemål om Edluar i USA, vilket bidrog till ökade administrationskostnader i kvartalet. Vi justerar upp våra förväntningar avseende kostnadsbilden framledes.

Ytterligare studier kring Zubsolv mot opiatberoende

För att ytterligare belägga fördelarna med Zubsolv kommer Orexo att genomföra två studier under 2013. Den första studien görs för att belägga patientpreferenser för Zubsolv relativt Suboxone. Den andra studien genomförs för att dokumentera patienterfarenheter vid behandling med Zubsolv. Båda studierna planeras att starta i Q113 och det är fortfarande oklart hur stora studierna blir. Dessutom arbetar Orexo på att ta fram nya doser av Zubsolv, nya smaker samt förbättra upplösningstiden av tabletten ytterligare. Allt för att förlänga livscykeln hos preparatet.

Upphör med aktieåterköp. Strategiska vägval utreds.

Orexo kommer att upphöra med återköp av egna aktier, vilket är helt rimligt givet att den strategiska översynen av vägen framåt för Orexos USA-närvaro som snart skall vara klar. Vi ser med spänning fram mot slutet av 2012 då Orexo väntas meddela hur man går framåt med kommersialiseringen i USA.  I vår bedömning är flera vägval möjliga, allt ifrån en försäljning av rättigheterna till att man bygger upp en egen försäljningsstyrka.

Källa: Kommersialisering rycker närmare

Bolag

Orexo

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Hälsovård

Orexo är optimistiska kring potentialen för Abstral i Europa.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bankaktiebolag.

Aktien

Kurs

48,90 kr

Utveckling 12 mån

72%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

Orexo - Adderar en 10 miljarders marknad

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren