beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Kändislurar nästa för Empire 
beQuoted

Nyhetsbrev, 16 oktober 2012

Kändislurar nästa för Empire

Empire Empire breddar sitt köksorienterade sortiment med hörlurar och ljudsystem från varumärket The House of Marley. Det handlar om stort ljud med miljöprofil. beQuoted har talat med Empires danske försäljningschef Kåre Jensen om lurar och lanseringen.

Reggae-kungens vision om One Love lever vidare

Empire meddelade nyligen att bolaget tecknat ett exklusivt distributionsavtal med The House of Marley, ett internationellt varumärke med produkter inom hemelektronik med fokus på hörlurar och kringutrustning till smartphones.

Gemensamt för produkterna är en tydlig miljöprofil och ett samhällsengagemang inom ramen för 1love, en stiftelse skapad av Bob Marleys efterlevande med målsättningen att stödja olika typer av utvecklingsprojekt, företrädelsevis i Afrika.

Empire tecknar skandinavisk agentur

The House of Marleys produkter säljs sedan tidigare på ett flertal marknader i EU. Det nu tecknade avtalet avser exklusiva rättigheter till distribution i Norden och Baltikum.

Lanseringen i Skandinavien sker i dagarna medan den baltiska lanseringen dröjer ett par månader, berättar Kåre Jensen. Parallellt kommer House of Marleys hörlurar att lanseras i samtliga europeiska Apple Stores inom ett par månader.

Avtalet går via HoMedics-gruppen, med vilken Empire sedan tidigare har distributionsavtal kring bland annat HoMedics produkter och varumärket Salter.

- Vi inledde våra diskussioner om eventuellt partnerskap med House of Marley för ungefär ett år sedan, fortsätter Kåre Jensen och säger att man redan från början fokuserade på livsstilsprodukterna. Det handlar om hörlurar, dockningsstationer och inom kort även väskor och accessoarer.

Sidledes steg mot livsstilsprodukter

Han menar att steget till hemelektronik är mindre för Empire än det kan se ut som. Bolaget har sedan tidigare kundrelationer med åtminstone hälften av återförsäljarna på hörlurar i Skandinavien.

Ett annat skäl till att det här avtalet kommer i det här läget förklaras av separationen från SodaStream som skedde vid årsskiftet.

- Tidpunkten kändes rätt för att titta på helt nya typer av produkter att expandera Empire med. En sådan idé var att ta ett steg närmare livsstilsprodukter och hemelektronik.

Empire ska på sikt arbeta upp en separat division inom bolaget för de nya livsstilsprodukterna.

- Att sälja en livsstilsprodukt är något helt annat än att sälja en brödrost, resonerar Kåre Jensen men trycker på att det är viktigt att nya produkter passar in i Empires profil.

Ingen exponering mot Expert-konkurs

House of Marleys produkter kommer att säljas genom specialistbutiker inom mode och telefoni, Apple Store har nämnts, men också genom Empires befintliga återförsäljarkanaler, mestadels hemelektronikskedjor.  

På hemelektroniksidan håller den svenska butikskartan på att ritas om. Antalet butiker minskar. Nyligen försattes Expert-kedjan i konkurs, en konkurs som till skillnad från fjolårskonkursen i hemelektronikkedjan OnOff inte har någon direkt påverkan på Empire.

”Betydande marknadsandel inom två år”

Hörlursmarknaden drivs av försäljningen av portabla mediaspelare. Analysföretaget Gartner pekar på försäljningsutvecklingen för smartphones som särskilt viktigt för tillbehörsmarknaderna.

Den globala tillväxten på tillbehörssidan uppskattas till 11 procent per år, kommande 3 år, enligt Gartners undersökning från februari i år.

Kåre Jensen hänvisar till konsultföretaget Gfk som uppskattar att den nordiska hörlursmarknaden omsätter någonstans runt 480 miljoner kronor i år. Han säger att Empire räknar med att kunna ta en betydande marknadsandel inom två år.

På Gartners tillväxtprognos skulle det säljas hörlurar för bortåt 600 miljoner kronor i Norden 2014. En betydande marknadsandel, låt säga fem procent, på den marknaden skulle motsvara 30 miljoner kronor. Som referens kan nämnas att Empire omsatte 47 miljoner kronor första halvåret 2012.

Johan Nygren

[email protected]

Källa: Kändislurar nästa för Empire

Bolag

Empire

Lista

First North

Bransch

Detaljhandel

Empire har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med The House of Marley, ett varumärke med produkter inom hemelektronik med fokus på hörlurar och kringutrustning till smartphones.

Rohan Marley, son till Bob Marley, var på plats vid lanseringen av House of Marleys hörlurar.

Aktien

Kurs

4,50 kr

Utveckling 12 mån

51%

Relaterat

Nyhetsrum

Positiva signaler från Empires julförsäljning

Empires vinst kommer med julförsäljningen

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren