beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: NSP förvärvar tre restauranger efter Q2-rapporten - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 14 september 2012

NSP förvärvar tre restauranger efter Q2-rapporten

-Analys från EP Access

Nordic Service Partners Försäljningen och resultatet var ungefär som förväntat för NSP under det andra kvartalet. Nyöppnade restauranger och förvärv står för den absoluta merparten av försäljningsökningen på 16%, jämförbar tillväxt stannade på 1.2% i kvartalet.

Etableringar och förvärv driver tillväxten

EBITDA ökade något från föregående år trots höga initiala kostnader för utbildning och löner efter en extensiv nyrekrytering i samband med pågående expansion. Marknaden fortsätter att utvecklas relativt starkt med en tillväxt i volym och omsättning på 4.9% under första halvåret. Samtidigt noterar vi vissa svaghetstecken under sommarmånaderna och NSP’s försäljningsutveckling i jämförbara enheter har varit slagig under Q2 med ett litet, negativt utfall (-1.2%) för juli.

Tre nya restauranger från och med Q4

NSP meddelade den 3 september att de förvärvar Swedburger som driver tre etablerade restauranger - två i Göteborg och en i Borås. Restaurangerna omsätter SEK ~63m och har 140 anställda. Enheterna, som nyligen renoverades, kompletterar den expansion som NSP genererar organsikt med tre kommande öppningar 2012/2013 (Löddeköping sep-12, Ödeshög okt-12, Nyköping jan-13). De förvärvade restaurangerna kommer att ge en betydligt snabbare, positiv resultateffekt ställt mot alternativet att etablera egna restauranger. EBITDA-marginalen ligger i dagsläget på cirka 12% i de aktuella förvärvsobjekten och det borde finnas potential att öka lönsamheten upp till de 18-20% som liknande enheter i NSP's bestånd levererar på restaurangnivå. NSP tar över driften från och med 1 oktober och köpeskillingen uppgår till SEK 23m.

NSP - Störst på Burger King i Sverige & Danmark

Med drygt 50 Burger King-restauranger (36 i Sverige, 17 i Danmark) är NSP ett av Sveriges största restaurangföretag där Burger King genererar den absoluta majoriteten av intäkterna. NSP är dessutom franchisegivare av Taco Bar med 20 restauranger i Sverige (totalt ca 1% av NSP’s omsättning). Tillväxten har historiskt hämtats från både förvärv och organisk expansion genom nyöppnade enheter. Nyöppningar är i fokus för tillväxt de kommande åren och NSP har kommunicerat en operationell och finansiell kapacitet på ca sex nya restauranger årligen. Med en omsättning på ca SEK 10m för en genomsnittlig restaurang indikerar det en potentiell årlig tillväxttakt från nyöppningar på ca 10% baserat på nuvarande intäktsbas.

Källa: NSP förvärvar tre restauranger efter Q2-rapporten

Bolag

Nordic Service Partners

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Hotell, restaurang och fritid

NSP förvärvar tre nya restauranger.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bank.

Aktien

Kurs

8,90 kr

Utveckling 12 mån

15%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

Tillbaka på tillväxt 2012

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren