beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Orexo adderar en 10 miljarders marknad - EP Access 
Rubriken
beQuoted

Nyhetsbrev, 10 september 2012

Orexo - Adderar en 10 miljarders marknad

-Analys från EP Access

Orexo Orexo är ett läkemedelsföretag med befintliga produkter på marknaden och en intressant utvecklingsportfölj. En av produkterna i forskningsportföljen, OX219, har potential att nå en miljardförsäljning på den amerikanska marknaden inom en femårsperiod.

Kommersialisering av unika omformuleringar

Fokus i bolaget flyttas successivt från att vara ett forskningsbolag till ett kommersiellt bolag som tar läkemedel till marknaden i egen regi. Bolaget har bevisat att man framgångsrikt kan lotsa både nya formuleringar genom en godkännandeprocess, samt att man kan finna intressanta samarbetspartners i den globala läkemedelsindustrin. Ett nytt ledningsteam med stor kommersiell erfarenhet står i dagsläget inför utmaningen att lansera två produkter på den amerikanska marknaden i egen regi under 2013.

OX219 - väntas nå miljardförsäljning

En av produkterna i forskningsportföljen, OX219, har potential att nå en miljardförsäljning på den amerikanska marknaden inom en femårsperiod. Orexos läkemedel mot opiatberoende förväntar vi oss bli den första omformuleringen att 2013 lanseras på den amerikanska marknaden.  Marknaden är värd cirka 1.5 miljarder dollar (12E) och domineras idag av ett läkemedel, Suboxone. Konkurrensen på denna marknad kommer att hårdna, men den växer kraftigt vilket skapar utrymme för flera spelare. För att nå en närvaro med produkten i USA kommer det att krävas en försäljningsstyrka. Orexo väntas under hösten 2012 meddela hur man väljer att gå vidare med kommersialiseringen av OX219.

Starka finanser men relativt höga operationella risker

Orexo har idag en nettokassa på cirka SEKm 300 och inledde nyligen ett återköpsprogram av aktier. Den finansiella ställningen är stark och bolaget har dessutom god visibilitet i royaltyintäkter kommande år på redan lanserade produkter. Då en stor andel av det potentiella värdet i aktien ligger i ett ännu inte godkänt läkemedel finns en regulatorisk risk i aktien. Denna risk är dock i fallet OX219 lägre än vid ett helt nytt läkemedel då det är en omformulering av en redan existerande produkt. Den marknadsandel som Orexo kommer att ta med OX219 styr i hög utsträckning värdet på aktien. Vid dagens aktiekurs på SEK 49 bedömer vi att aktiemarknaden tar höjd för en marknadsandel på cirka 5% för OX219, vilket vi bedömer vara försiktigt.

Källa: Orexo - Adderar en 10 miljarders marknad

Bolag

Orexo

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Hälsovård

Orexo tar läkemedel till marknaden.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bank.

Aktien

Kurs

51,25 kr

Utveckling 12 mån

73%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren