beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Nya kontrakt och samarbeten tecknade under sommaren för ZetaDisplay - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 29 augusti 2012

Nya kontrakt och samarbeten tecknade under sommaren

-Analys från EP Access

Zetadisplay Intäkts- och resultatmässigt var rapporten i linje med våra förväntningar med ett EBITDA-resultat runt nollstrecket. Bruttomarginalen ökade, för tredje kvartalet i rad, till 60.7%. Licensintäkterna fortsätter att växa och har ökat med 54% under den senaste 12-månadersperioden.

Resultatet som förväntat i det andra kvartalet

Försäljningen backade förvisso med 8% mot motsvarande kvartal 2011 men tenderar att vara slagig mellan de enskilda kvartalen. I likhet med vad vi konstaterade i vår initieringsanalys i juni räknar vi med en tilltagande försäljningsökning under andra halvåret 2012 samt tvåsiffrig försäljningstillväxt under 2013 och 2014. ZetaDisplay uppger att de har haft ett fortsatt bra kund-/orderinflöde såväl under kvartalet som efter periodens utgång. I början av Q3 har avtal tecknats med finländska Turva och med Royal Canin och under andra kvartalet inleddes ett samarbete med ett nordiskt detaljhandelsbolag avseende leveranser av medieplattform för Digital Signage till flygplatser i Norden. De första installationerna, som omfattar två flygplatser i Norge, är redan genomförda. Under det andra kvartalet inleddes även ett partnerskap med Fujitsu. Syftet är att tillsammans kunna erbjuda helhetslösningar för den globala butiksmarkanden. Även om potentialen och slutligen intjäningen relaterad till detta partnerskap är svårkvantifierat sätter det en kvalitetsstämpel på både ZetaDisplay som bolag samt dess produkter och tjänster.

Bruttomarginalen steg till 60.7% (55.3)

Bruttomarginalen ökade, för tredje kvartalet i rad, till 60.7%. I våra prognoser räknar vi med att bruttomarginalen kommer att uppvisa en fortsatt positiv trend på årsbasis genom prognosperioden och ligga på 63% 2014. Bruttomarginalen, och därmed lönsamheten på lägre resultatrader, varierar kraftigt mellan kvartalen och beror såväl på försäljningsvolymer som på mixen av tjänster och varor. Nya kunder och initiala projekt inkluderar en större andel försäljning av digitala system (hårdvara) med en lägre bruttomarginal vilket tenderar att hålla tillbaka marginalen under en expansionsfas. Licensintäkterna fortsätter att växa och har ökat med 54% under den senaste 12-månadersperioden vilket både höjer bruttomarginalen, , ökade de återkommande intäkter samt skapar förutsättningar för ökad försäljning av bla innehållsproduktion, broadcasting, studiodrift, övervakning, service och underhåll.

Allt närmare lönsamhet - vi räknar med vinst 2013

Vi räknar med successiva resultatförbättringar under prognosperioden och med en liten vinst redan 2013. Osäkerheten, och därmed sannolika avvikelser från prognoserna, är dock stor givet kvartalsvis och årlig fluktuation i marginaler och intäkter.

Källa: Nya kontrakt och samarbeten tecknade under sommaren

Bolag

ZetaDisplay

Lista

First North

Bransch

Mjukvara och service

ZetaDisplays bruttomarginal ökade för tredje kvartalet i rad.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bank.

Aktien

Kurs

3,36 kr

Utveckling 12 mån

-36%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

Bra kundinflöde och hög bruttomarginal i tjänsterna

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren