beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Nytt kapital ska få fart på Mobile Loyaltys affär 
beQuoted

Nyhetsbrev, 23 augusti 2012

Nytt kapital ska få fart på Mobile Loyaltys affär

Mobile Loyalty Mobile Loyalty tecknar avtal med Norges största dagstidning. Samtidigt tar reklamkoncernen in nytt kapital för att kunna öka marknadssatsningarna på mobila annonslösningar.

Nytt avtal med Schibsted-tidning

Mobile Loyaltys dotterbolag Encons Nordic (ENC) tecknar avtal med Norges största dagstidning, Schibstedsägda Aftenposten, som med sina 1,1 miljoner besökare blir bolagets enskilt största kund.

- Med sina närmare 100 tidningskunder har ENC en fantastisk kundbas på bland annat den nordiska marknaden. Det är en bra grund för att erbjuda Mobile Loyaltys övriga annonslösningar, säger Nicklas Gerhardsson, vd för Mobile Loyalty-koncernen.

ENC förvärvades i januari 2012. Syftet med förvärvet var dels att bredda Mobile Loyalty-koncernens kontaktyta mot mediehus internationellt, dels att hjälpa ENC växa snabbare genom synergier.

- Avtalet med Aftenposten är ett konkret exempel på att strategin bär frukt, fortsätter Nicklas Gerhardsson.

Synergier i förvärvsbygget

Mobile Loyalty är en ung skapelse. På kort tid har koncernen genomfört en nyemission och en serie förvärv av bolag specialiserade inom bland annat sociala medier och annonslösningar för mobiltelefoner. Tillsammans omsatte dotterbolagen närmare 50 miljoner kronor under fjolåret.

Under 2012 ska dotterbolagens kompetenser sammanstråla för att lyfta det teknikkoncept för mobilannonsering som Mobile Loyalty lanserade under fjolåret.

Teknikkonceptet kan i korta drag beskrivas som en infrastruktur för att leverera innehåll och reklam till mobila enheter. Ytan mot slutanvändarna utgörs av appar som laddas hem från Apples App Store och Google Play.

Affärsmodellen bygger på intäktsdelning med kunderna. Bolaget riktar sig till medieföretag och dagspress, parter som sitter på kundbaser för annonsförsäljning. Vid första kvartalets utgång uppgick antalet annonsörer i Mobile Loyaltys infrastruktur för mobilmarknadsföring till drygt 400 stycken.

Flera affärer med Gota Media-koncernen har kommunicerats. I början av året lanserades appar för Ystads Allehand och Trelleborgs Allehanda. I slutet av mars meddelades ett avtal om mobila annonstjänster med TV4-Gruppen.

Nya pengar till marknadssatsningar

Att bygga en koncern genom förvärv och nyutvecklade tjänster är kostsamt. Med den förlusttakt koncernen visat så här långt har kapitalbehovet varit trängande under en längre tid.  

I mitten av augusti meddelades att koncernen tagit in 18,1 miljoner kronor genom en riktad emission till nya och befintliga aktieägare. Nyemissionen gjordes på en värdering om 93,7 miljoner kronor före emissionspengarna. Av emissionsbeloppet utgjorde 1,9 miljoner kronor en kvittningsemission.

De nya pengarna ska möjliggöra tuffare marknadssatsningar. Samtidigt ska bolagets kapacitet utökas, för att kunna leverera och implementera mobila annonslösningar till TV och dagstidningsbolag, uppger Nicklas Gerhardsson.

Fördubblad omsättning väntas för andra kvartalet

Mobile Loyaltys försäljning under första kvartalet uppgick till 0,5 miljoner euro (motsv 4,5 miljoner kronor). Periodens resultat efter finansnetto blev -0,9 miljoner euro (motsv -8,1 miljoner kronor).

I kvartalssiffrorna ingår samtliga förvärv exklusive nyförvärvade Scandvision där bara en månad ingår i koncernens siffror. Scandvision omsatte 38 miljoner kronor under fjolåret, vilket var något lägre än 2010 då omsättningen uppgick till 46 miljoner kronor. Fjolårsresultatet har inte offentliggjorts.

Om inte Scandvision fortsatt tappa försäljning under 2012 torde Mobile Loyalty-koncernen gå mot en omsättning på i storleksordningen 10 - 12 miljoner kronor i det andra kvartalet.

Några finansiella mål för 2012 har inte kommunicerats men tillväxten är tänkt att komma från Mobile Loyaltys teknikkoncept för mobilmarknadsföring.

Rapporten för det andra kvartalet 2012 offentliggörs fredagen den 31 augusti.

Johan Nygren

[email protected]

Källa: Nytt kapital ska få fart på Mobile Loyaltys affär

Bolag

Mobile Loyalty

Lista

AktieTorget

Bransch

Kommunikation

Mobile Loyalty erbjuder en teknisk infrastruktur för mobilmarknadsföring.

Mobile Loyalty har utsett Mangold Fondkommission till likviditetsgarant i bolagets aktie. Syftet är att underlätta aktiehandeln genom att minska prisskillnaderna mellan köp- och säljkurs.

Aktien

Kurs

1,68 kr

Utveckling 12 mån

-

Relaterat

Nyhetsrum

Mobile Loyalty första nykomlingen på AktieTorget 2012

Med nya pengar ska Mobile Loyalty hämta in förlorad tid

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren