beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Botnia Exploration stärker tillstånden väster om Vindelälven 
Rubriken
beQuoted

Nyhetsbrev, 9 augusti 2012

Botnia Exploration stärker tillstånden väster om Vindelälven

Botnia Exploration Botnia Explorations Vindelgranselepaket handlar alltmer om en ny fyndighet som börjar ta form väster om Vindelälven. Analysresultat från vårens borrningar pekar på ett flertal sektioner med höga guldhalter, framförallt i undersökningstillståndet Fäbodliden C.

Fokus på Fäbodliden C

Under vintern och våren har Botnia Exploration borrat närmare 5.000 meter i undersökningstillståndet Stenberget 3 i västerbottniska Vindelgransele. Fokus har legat på de sedan tidigare kända guldobjekten Fäbodliden A, B och C, samtliga del av bolagets "Vindelgranselepaket".

Analysresultat från borrkampanjen bekräftar enligt bolaget teorierna om områdets geologi. Det gäller bland annat Fäbodliden C, där en väl definierad kvartsgång med lång utbredning och ett ännu okänt djup kunnat påvisas.

Synligt guld har rapporterats i ett flertal borrhål. Tidigare borrningar har indikerat att guldet följer med ned till cirka 200 meters djup. Spannet i inrapporterade halter är stort, med extremvärden på upp till 130 gram guld per ton i korta sektioner.

De bästa träffarna bland de senaste inrapporterade analysresultaten ligger på 20,6 gram per ton över 3,95 meter och 32 gram per ton över 0,90 meter.

- Genomsnittshalterna av guld är även med internationella mått mycket höga och ger oss stora förhoppningar av området, kommenterar Botnia Explorations vd Bengt Ljung bolagets senaste analysresultat från borrningarna i området.

Ytterligare borrningar för att bättre definiera halter och tonnage av mineraliseringen i anslutning till kvartsgången i Fäbodliden C planeras till kommande vinter.

Rön från Fäbodliden A och B ska följas upp

Parallellt med de omfattande insatserna i Fäbodliden C har bolaget borrat tre hål i angränsande undersökningstillstånd Fäbodliden A. Samtliga hål påvisar guldmineralisering och området ska enligt bolaget undersökas vidare i kommande borrkampanj.

Samtidigt har Botnia Exploration fått tillgång till borresultat från Boliden avseendes undersökningstillståndet Fäbodliden B, där man liksom i fallet Fäbodliden A borrat tre stycken hål under den gångna borrkampanjen.

Analysresultat från borrhålen visar på en guldmineralisering knuten till en meterbred kvartsgång som sträcker sig över cirka 750 meter. En utredning av områdets potential kommer att göras under sommaren, som underlag till en fortsatt borrkampanj.

Vindelgransele som framtida guldgruvsrområde

Botnia Explorations målsättning är att påvisa Vindelgranseleområdet som ett framtida guldgruvsområde. Bolaget har i nuläget en bearbetningskoncession i området och har tidigare kommunicerat målsättningen att Stenberget ska bli bolagets andra bearbetningskoncession i området.

Under maj genomfördes en företrädesemission som säkrade finansieringen för de fortsatta borrningar i Vindelgransele som är planerade till kommande höst och vinter. Då ligger enligt bolaget fokus på att avgränsa mineraliseringarna i Stenberget med avsikt att kunna presentera en malmberäkning.

Johan Nygren

[email protected]

Källa: Botnia Exploration stärker tillstånden väster om Vindelälven

Bolag

Botnia Exploration

Lista

AktieTorget

Bransch

Råvaror

Bengt Ljung,
VD Botnia Exploration.

Under vintern och våren har Botnia Exploration borrat närmare 5.000
meter i västerbottniska Vindelgransele. Analysresultat från borrkampanjen bekräftar enligt bolaget teorierna om områdets geologi. Det gäller bland annat Fäbodliden C, där en väl definierad  kvartsgång med lång utbredning och ett ännu okänt djup kunnat påvisas.

Synligt guld har rapporterats i ett flertal borrhål. Tidigare borrningar har indikerat att guldet följer med ned till cirka 200 meters djup.

Aktien

Kurs

0,66 kr

Utveckling 12 mån

-81%

Relaterat

Nyhetsrum

"Vindelgranselepaketet kan vara klart i slutet av 2012" (Botnia Exploration)

Botnia Explorations Vindelgranselepaket sväller med nya guldfynd

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren