beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Kopy Goldfields med nytt stort borrprogram i Krasny 
beQuoted

Nyhetsbrev, 3 juli 2012

Kopy Goldfields med nytt stort borrprogram i Krasny

Kopy Goldfields Stärkt av en nyligen slutförd företrädesemission har svensk-ryska Kopy Goldfields inlett ett nytt, omfattande borrprogram på Krasny-licensen. beQuoted har talat med vd Mikhail Damrin om målen och tidsramarna.

Finansiering för nytt borrprogram säkrad

Nyligen slutförde Kopy Goldfields en företrädesemission om 26,6 miljoner kronor som blev fulltecknad. Merparten av de nya pengarna ska användas till ett borrprogram i Krasny-fyndigheten, en uppföljning på det borrprogram om 2.400 meter som slutfördes i april i år.

Analysresultaten från det avslutade borrprogrammet bekräftade en guldmineralisering om 240 meter längs strukturen, vilket var i linje med bolagets förväntningar. Målet med det aktuella borrprogrammet om upp till 10.000 meter är att uppskatta storleken på guldmineraliseringen.

- Krasny har alla förutsättningar att bli ett guldprojekt i världsklass. Jag säger inte att det är det, men att potentialen för det finns, inleder Mikhail Damrin.

De tidigare borrningarna på Krasny har visat god överensstämmelse med historiska ryska data. Dessa har visat reserver av typen P1 om cirka 600.000 uns guld med en guldhalt på 2,67 gram per ton.

Krasny del av en större struktur

Krasny har varit föremål för intensiv prospektering under lång tid, även innan Kopy Goldfields förvärvade licensen 2010. Det stora intresset för området hänger samman med den mineralisering som löper genom det.

Det handlar enligt Mikhail Damrin om samma typ av geologi som vid Sukhoy Log, vilken anses vara ett av de största och samtidigt minst utvecklade guldfyndigheterna i världen, med uppskattade guldreserver på 60 miljoner uns, motsvarande ungefär 1.700 ton guld.

- Historiska resultat tillsammans med våra egna borrningar pekar på att mineraliseringen kan sträcka sig över 2 km längs strukturen, fortsätter Mikhail Damrin.

beQuoted: - Hur kommer ni att lägga upp borrprogrammet?

- För vissa avsnitt ska vi borra tätare med målsättningen att göra en resursuppskattning enligt JORC, men bara för ett begränsat avsnitt av strukturen. Övriga borrningar kommer att utgöra potential för resursuppskattning senare.

- Samtidigt försöker vi förstå strukturens utbredning och om den når upp till markytan. Det området där vi tror att strukturen sticker upp kommer att prioriteras. Det handlar ju ytterst om att förstå hur vi ska kunna utvinna fyndigheten i framtiden. Kan vi påvisa att strukturen når markytan kommer fyndigheten utan tvekan att utvecklas till en gruva.

beQuoted: - När bedömer du att borrningarna kommer att vara klara?

- Någon gång under hösten, förmodligen i oktober.

beQuoted: - Vad händer i övriga projekt?

- Just nu fokuserar vi på Krasny, övriga projekt har lägre prioritet.

Tidigare i år förvärvades de två licenserna Purpolskaya och Verkhnyaya Orlovka, varav den senare ligger på en berggrundsstruktur där flera andra företag prospekterar, något som kan öppna en möjlighet för Kopy Goldfields att ta del av eller vara delaktiga i ett framtida anrikningsverk i området.

beQuoted: - Kommer ni att köpa fler licenser i området? 

- Ja, vi kommer att förvärva ytterligare licenser under året men utmaningen just nu är i första hand att ordna finansiering för att undersöka de här nya områdena. Att säkra medel för den typen av tidig prospektering har varit svårt och blivit allt svårare efter finanskrisens utbrott 2008, avslutar Mikhail Damrin.

Kopy Goldfields långsiktiga mål är att utveckla fyndigheter om 5 miljoner uns guld för att stödja produktion på 200.000 uns per år.

Johan Nygren

[email protected]

Källa: Kopy Goldfields med nytt stort borrprogram i Krasny

Bolag

Kopy Goldfields

Lista

First North

Bransch

Råvaror

Mikhail Damrin,
VD Kopy Goldfields.

Kopy Goldfields är verksamt i Lena Goldfields i ryska Irkutskregionen, drygt 600 mil öster om Moskva.

Krasny och merparten av Kopy Goldfields övriga licenser ligger samlade i ett kluster en dryg mil norr om gruvstaden Bodaibo.

Aktien

Kurs

3,95 kr

Utveckling 12 mån

-36%

Relaterat

Nyhetsrum

Positiva signaler från Kopy Goldfields borrprogram

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren