beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Nordic Service Partners tillbaka på tillväxt 2012 - EP Access 
beQuoted

Nyhetsbrev, 19 juni 2012

Tillbaka på tillväxt 2012

-Analys från EP Access

Nordic Service Partners Med ett 50-tal Burger King-restauranger (33 i Sverige, 17 i Danmark) är NSP (Nordic Service Partners) ett av Sveriges största restaurangföretag där Burger King genererar den absoluta majoriteten av intäkterna. NSP är dessutom franchisegivare av Taco Bar med 20 restauranger i Sverige (totalt ca 1% av NSP’s omsättning).

NSP - Störst på Burger King i Sverige & Danmark

Tillväxten har historiskt hämtats från både förvärv och organisk expansion genom nyöppnade butiker. Nyöppningar är i fokus för tillväxt de kommande åren och NSP har kommunicerat en operationell och finansiell kapacitet på ca 6 nya restauranger årligen. Med en omsättning på ca SEK 10m för en genomsnittlig restaurang indikerar det en potentiell årlig tillväxttakt från nyöppningar på ca 10% baserat på nuvarande  intäktsbas. 

Starka kassaflöden och god EBITDA-marginal

Med en hög avskrivningstakt (5-6 år i genomsnitt) har nettoresultaten historiskt varit magra, i genomsnitt 1.2m per år eller 8.2m ackumulerat sedan 2004 (exklusive 2008). På EBITDA-nivå har dock NSP i genomsnitt redovisat en vinst på 176m för samma period, i genomsnitt 25m per år vilket är i paritet med det operationella kassaflödet inklusive rörelsekapitalförändringar. Summeringen inkluderar även en numera avvecklad och förlustbringande verksamhet (Food Solutions). Den underliggande rörelsen är med andra ord lönsam och verksamheten genererar goda kassaflöden. Med nya kreditavtal med SEB och Proventus i ryggen konstaterar vi idag ett såväl operationellt som finansiellt stabilt NSP.    

Ökade reallöner gynnar detaljhandel - och NSP

Med en verksamhet som uppvisar trender och säsongsmönster som liknar detaljhandeln i allmänhet räknar vi med ett visst stöd av ökade reallöner 2012. Dessutom har NSP under 2011 byggt om och renoverat flera befintliga restauranger vilket borde ge ett stöd åt försäljningen. 2012 har börjat starkt med draghjälp från momssänkning vid årsskiftet. Under Q1 ökade försäljningen med 6.5% i jämförbara enheter med en underliggande marknadstillväxt på 4.7%. Aktien handlas, baserat på våra prognoser, på ett P/E-tal (2013E) på 9.5x. Attraktivare är den mer rättvisande EV/EBITDA-multipeln som under 2013E sjunker till 4.2x från 4.7x för innevarande år. Bolaget har hittills inte gett någon utdelning och vi räknar med fortsatt kvarhållna vinstmedel i våra prognoser fram till 2014.

Källa: Tillbaka på tillväxt 2012

Bolag

Nordic Service Partners

Lista

Stockholmsbörsen

Bransch

Hotell, restaurang och fritid

Med ett 50-tal Burger King-restauranger är Nordic Service Partners ett av Sveriges största restaurangföretag.

EP Access logo

EP Access är en analystjänst om små och medelstora bolag som drivs av Erik Penser Bank.

Aktien

Kurs

8,50 kr

Utveckling 12 mån

11%

Relaterat

Nyhetsrum

Hela analysen med PDF

 

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister.

beQuoteds nyhetsredaktion bevakar företag för att ge en pedagogisk rapportering kring relevanta händelser.

beQuoteds kundservice uppdaterar nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplaster åt företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

På webbplatsen www.beQuoted.com uppdateras kontinuerligt finansiell information om olika företag.

Nyheter | Analyser | Pressmeddelanden | IR-webb | Investor relations

Prenumeration

Om du vill ändra eller avsluta din prenumeration på beQuoted nyhetsbrev Klicka här

Synpunkter och kommentarer uppskattas

Om du har synpunkter eller andra kommentarer att ge, hör då gärna av dig.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren