beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Positiva signaler från Kopy Goldfields borrprogram 
beQuoted nyhetsbrev 2012-03-27
Positiva signaler från Kopy Goldfields borrprogram

I mitten av februari inledde Kopy Goldfields den tredje delen av ett omfattande borrprogram i Krasny-projektet. beQuoted har talat med vd Mikhail Damrin om programmet och bolagets planer för året.

Omfattande borrprogram på Krasny

Kopy Goldfields är mitt uppe i ett omfattande borrprogram på projektet Krasny. Målet är en bättre förståelse för guldmineraliseringens struktur och uppskatta licensens mineraltillgång.

Så här långt har borrningarna visat god överensstämmelse med historiska ryska data. Dessa har visat reserver av typen P1 om cirka 600.000 uns guld med en guldhalt på 2,67 gram per ton.

- Under fjolåret började vi prospektera på två strukturer inom Krasny, en i den norra delen och en mineralisering med historiska data.  Det visade sig att de såg mer intressanta ut än vi väntade oss, både sett till tjocklek och djup, berättar Mikhail Damrin för beQuoted.

Krasny har varit föremål för intensiv prospektering under lång tid, även innan bolaget förvärvade licensen 2010. Över 14.000 meter diamantborrning har utförts i området. Det stora intresset för området hänger samman med den mineralisering som löper genom det.

- Det handlar om samma typ av mineralisering som vid Sukhoy Log, vilket betyder att den är homogen och enkel att utvinna, förklarar Mikhail Damrin.

Sukhoy Log anses vara en av de största och samtidigt minst utvecklade guldfyndigheterna i världen, med uppskattade guldreserver på 60 miljoner uns, motsvarande ungefär 1.700 ton guld.

Kopy Goldfields planerar för ytterligare borrning om cirka 10.000 meter på Krasny, om resultaten från de första cirka 2.000 meter är positiva.

- Det vi ska göra då är att genomföra tätare borrning inom vissa områden på Krasny för att kunna rapportera i enlighet med internationell standard JORC alternativt NI-41 101, säger Mikhail Damrin och tillägger:

- I slutändan är vi ute efter att förstå hur stor strukturen är. Därefter kan det bli aktuellt med en ytterligare borrning och lönsamhetsstudie.

Kavkaz och Kopylovskoye mot lönsamhetsstudier

Borrprogrammet på Krasny är ett av fyra mål Kopy Goldfields jobbar mot under 2012. Ett annat mål är att inleda en lönsamhetsstudie och hitta en samarbetspartner för projekten Kavkaz och Kopylovskoye.

Kavkaz prospekterades under 2010 och 2011. Guld har bekräftats i flera borrhål, både från ryska historiska data och från nytagna borrhål. Guldhalterna är relativt höga men inom korta intervall.

Under fjolåret presenterades även en JORC-rapport, bolagets första, över Kopylovskoyes mineraltillgång. I fallet Kavkaz tror inte Mikhail Damrin på fortsatta, tätare borrningar mot en JORC-rapport.

- Det handlar om småskalig produktion inom dessa licenser, vilket bäddar för joint venture tillsammans med någon rysk lokal producent. Dessa producenter nöjer sig med ryska tillgångsberäkningar, säger han.

Nya licensförvärv dubblar prospekteringsområdet

Ett annat av Kopy Goldfields mål för 2012 är att expandera projektportföljen med ytterligare licenser.

De två senaste förvärven, Purpolskaya och Verkhnyaya Orlovka, ligger på ungefär tio mils avstånd från bolagets samlade kluster av licenser norr om Bodaibo. Mikhail Damrin förklarar:

- Krasny och nyförvärvet Purpolskaya har berggrundsstrukturer som är mer homogena och mer vidsträckta. Det gör dem lättare att prospektera på och i förlängningen lättare att producera från.

Fördelen med nyförvärvade Verkhnyaya Orlovka, säger Mikhail Damrin, är att licensen ligger på en större berggrundsstruktur där flera andra företag är aktiva med prospektering, något som ger Kopy Goldfields en möjlighet att ta del av eller vara delaktiga i ett framtida anrikningsverk i området.

En sedan i höstas ny ägarbild talar för ytterligare licensförvärv i området. Kanadensiska guldkoncernen Eldorado Gold är numera den enskilt största ägaren i Kopy Goldfields med 29 procent av rösterna och kapitalet. Bolaget har även tagit plats i Kopy Goldfields tekniska kommitté.

- Eldorado Gold stödjer vårt långsiktiga mål på att utveckla 5 miljoner uns guld för att stödja produktion på 200.000 uns per år, vilket betyder att det är industriellt storskalig produktion som Kopy Goldfields fokuserar på med stöd av den erfarenhet Eldorado Gold har, säger Mikhail Damrin och tillägger:

- Eldorado Gold tror mycket på Lena Goldfields och området Kopy Goldfields verkar i. De stödjer den prospekteringsplan vi har lagt.

Kopy Goldfields bokslutskommuniké för 2011 offentliggörs imorgon den 28 mars.

Johan Nygren
[email protected]

 
Marknadsplats
First North


Mikhail Damrin,
VD Kopy Goldfields.
Kopy Goldfields är verksamt i Lena Goldfields i ryska Irkutskregionen, drygt 600 mil öster om Moskva.
Merparten av Kopy Goldfields nio licenser ligger samlade i ett kluster en drygt mil norr om gruvstaden Bodaibo.
Med de nyförvärvade licenserna Purpolskaya och Verkhnyaya Orlovka dubblar Kopy Goldfields sitt prospekteringsområde till nästan 500 kvadratkilometer.
Nästa händelse
2012-03-28
Bokslutskommuniké 2011
Mer info
Läs mer på beQuoted
Besök bolagets webbplats
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig