beQpress
Pressmeddelanden
Petrosibir: Petrosibir AB (publ) publicerar en andra kontrollbalansräkning 

Petrosibir AB (publ) publicerar en andra kontrollbalansräkning

Styrelsen har i enlighet med 25 kap. 16 § Aktiebolagslagen ("ABL") upprättat en andra kontrollbalansräkning som granskats av bolagets revisor. Kontrollbalansräkningen visar att bolagets totala tillgångar överstiger det registrerade aktiekapitalet.

I november 2022 presenterade företaget en kontrollbalansräkning under en extra bolagsstämma.Stämman hölls efter betydande nedskrivningar under mitten av 2022, vilket resulterade i att Petrosibirs egna kapital uppgick till mindre än hälften av det registrerade aktiekapitalet. Aktieägarna beslutade att ändra bolagsordningen och minska det registrerade aktiekapitalet till 500 000 SEK. I mars 2023 gav Bolagsverket tillstånd till Petrosibir att minska det registrerade aktiekapitalet. Petrosibir har nu upprättat en andra kontrollbalansräkning som visar att bristen i eget kapital fullt återställts i förhållande till det registrerade aktiekapitalet.

Kontrollbalansräkningen kommer hållas tillgänglig på bolagets hemsida www.petrosibir.com. Den är även bifogad detta pressmeddelande i PDF-format.

Kontrollbalansräkningen med revisorns yttrande kommer läggas fram på bolagets årsstämma 30 juni 2023. Under årsstämman ska aktieägarna även ta beslut om bolaget ska gå i likvidation eller om verksamheten ska drivas vidare.

För mer information, vänligen kontakta:

Pavel Tetyakov, Verkställande direktör, +46 8 407 1850

[email protected]

Jesper Sevelin, Vice Verkställande direktör och styrelseledamot, +46 8 407 1850

www.petrosibir.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PR230612-Petrosibir SWE.pdf
Kontrollbalansrakning20230430 PetrosibirAB final.pdf

Fakta om Petrosibir
Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland. Bolaget äger licenser i de ryska delrepublikerna Basjkirien och Komi. Petrosibirs olje- och gasreserver av kategorin 2P uppgår till 33,6 miljoner fat oljeekvivalenter. Enligt rysk klassificering uppgår olje- och gasreserverna till 35,4 miljoner ABC1+C2 fat oljeekvivalenter (rysk klassificering liknar 2P reserver enligt SPE PRMS standard). Petrosibirs B-aktie handlas från och med den 17 februari 2016 på OTC-listan hos beQuoted med kortnamnet PSIB-B.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.