beQpress
Pressmeddelanden
VIMAB GROUP: VIMAB Group AB (publ) ingår avsiktsförklaring avseende förvärv av B Göransson Produktion AB till en köpeskilling om maximalt 24,0 MSEK 

VIMAB Group AB (publ) ingår avsiktsförklaring avseende förvärv av B Göransson Produktion AB till en köpeskilling om maximalt 24,0 MSEK

VIMAB Group AB (publ) ("VIMAB Group") har ingått en avsiktsförklaring med aktieägaren i B Göransson Produktion AB ("Göransson Produktion" eller "Bolaget"), avseende förvärv av 100 procent av aktierna i Göransson Produktion till en köpeskilling om maximalt 24,0 MSEK.

Göransson Produktion är en mekanisk verkstad och legotillverkare med lång erfarenhet inom kapning, kantpressning, svetsning och metallbearbetning. Bolaget är baserat i Staffanstorp, har idag tio anställda och erbjuder sina kunder allt från enstyckstillverkning och prototypframtagning till serietillverkning.

Genom förvärvet av Göransson Produktion breddar VIMAB Group sitt produkterbjudande samt adderar ett välskött bolag med långa kundrelationer till koncernen.

Rörelseintäkterna för verksamhetsåret 2022 uppgick preliminärt till cirka 24,2 MSEK med en justerad EBIT om cirka 4,6 MSEK, vilket motsvarar en justerad EBIT-marginal om cirka 18,8 procent.

Transaktionen avses ske till en total köpeskilling om maximalt 24,0 MSEK. Den initiala köpeskillingen avses uppgå till 21,0 MSEK, fördelat på en kontant betalning om 7,0 MSEK och aktier i VIMAB Group till ett värde av 14,0 MSEK. Teckningskursen för vederlagsaktierna ska motsvara den volymvägda genomsnittskursen i VIMAB Groups aktie på Nasdaq First North Growth Market under tio handelsdagar närmast före ingåendet av aktieöverlåtelseavtalet. Vidare kan en tilläggsköpeskilling betalas ut, förutsatt att Bolaget uppnår ett i förväg fastställt mål för de kommande tolv månaderna efter förvärvet. Den potentiella tilläggsköpeskillingen uppgår till maximalt 3,0 MSEK.

VIMAB Group bedömer att förvärvet kommer att ha en positiv effekt på VIMAB Groups resultat per aktie under verksamhetsåret 2023.

Transaktionen är villkorad av VIMAB Groups due diligence samt att parterna kommer överens om att ingå ett aktieöverlåtelseavtal. Undertecknande av aktieöverlåtelseavtal samt tillträde är planerat till Q2 2023.

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB agerar finansiell rådgivare till VIMAB Group i samband med förvärvet.

För ytterligare information kontakta:

Peter Fredell, CEO

[email protected]

+46 705 77 25 95

Anna Bonde, CFO

[email protected]

+46 733 54 71 34

Mangold Fondkommission AB är VIMAB Groups Certified Adviser.

Viktig information

Denna information är sådan information som VIMAB Group är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande av ovanstående kontaktperson den 17 april 2023 kl. 08.50 CEST.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Vimabgroup Pressrelease 230417.pdf

Om VIMAB Group AB (publ)

VIMAB GROUP AB (publ) är en industrikoncern bestående av nio bolag verksamma inom energiservice-, industri- och miljöteknik. Företagets affärsidé är att leverera produkter och tjänster som tillför värde till våra kunder genom ökad säkerhet, förbättring av våra kunders arbetsmiljö samt underlättande av omställning till mer miljö- och energieffektiva verksamheter. Koncernen omsätter ca 230 MSEK och är noterade på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet VIMAB. VIMAB GROUP AB är verksamt både i Sverige och internationellt med siktet inställt på stark tillväxt, vilken skall nås genom såväl organisk tillväxt som genom bolagsförvärv.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.