beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Från europeiska visioner till lönsamhet i Sverige (Confidence) 
beQuoted nyhetsbrev 2012-01-25
Från europeiska visioner till lönsamhet i Sverige

Säkerhetsföretaget Confidence har under de senaste åren bantat och trimmat verksamheten. Med det har bolaget nått lönsamhet och presterat åtta vinstkvartal i följd. beQuoted har träffat vd Camilla Sundström för att ta reda på vart bolaget är på väg.

Uppstädning har gett resultat

Confidence har efter flera mer eller mindre lyckade satsningar inom och utanför Sverige bantat rörelsen och genomfört förändringar på ledningsnivå.

Verksamheter i England och Irland har skalats bort. Kvar finns huvudkontoret i Stockholm och regionala kontor i Göteborg och Malmö. Personalstyrkan har mer än halverats jämfört med för några år sedan.

I slutet november 2011 flyttades aktien från NGM till First North.

Vd Camilla Sundström, med tidigare bakgrund som bland annat vd för Relacom Sverige och styrelseuppdrag inom Confidence, tog över vd-posten i december 2010.

- Vi har lagt Irland och ett flertal satsningar bakom oss. Nu gör vi tvärtom. Vi ska hålla oss i Sverige och göra det vi är bra på, fast på fler ställen än idag, inleder hon när beQuoted träffar henne i Marilyn Monroe-rummet hos Confidence i Sundbyberg.

Dagens Confidence omsätter ungefär 80 miljoner kronor på årsbasis. Bolaget hade fram till tredje kvartalet 2011 presterat åtta vinstkvartal i följd. Rörelseresultatet för de första nio månaderna 2011 blev 1,7 miljoner kronor och för det tredje kvartalet isolerat 6.000 kronor.

På frågan om vinstsviten står sig 2011 ut svarar Camilla Sundström:

- Vi har ersatt omsättning med låg eller ingen marginal med marginalgivande omsättning. Det kommer ingen större förändring i omsättning i bokslutet, men det ni kommer att se är att den omsättningen vi har är lönsam.

Rensa och blomstra

Camilla Sundström talar om att Confidence ska rensa och blomstra. Med rensa avser hon bland annat att bolagets affärsområden reducerats till två under de senaste årens genomlysning.

Idag arbetar bolaget med säkerhet och brand som ett affärsområde, Entry Event som ett annat.

Brand är Confidence äldsta affärsområde och där bolaget en gång startade. Affärerna styrs dels av kundernas behov men också av lagar och förordningar. Brandsystem måste ses över regelbundet, vilket genererar återkommande affärer för Confidence.

Omsättningen har legat relativt stilla de två senaste åren och i den mån Confidence har växt så har det skett i den andra delen av det här affärsområdet, säkerhet. Det handlar om passersystem, kameraövervakning men även lås och larm.

- Vi är en utmanare till de stora drakarna, fortsätter Camilla Sundström. Vi är ett snabbfotat och flexibelt alternativ som slåss med bland andra G4s, Niscayah och Schneider i upphandlingarna.

Skälet till att Confidence tar affärer i den här konkurrensen är enligt henne bolagets profil som systemintegratör.

- På det här området har vi ingen egen utveckling som vi måste tvinga på kunderna. Vi är en integratör med möjlighet att välja den bästa lösningen för kunden.

Det andra affärsområdet, Entry Event, handlar om biljett- och passersystem för exempelvis arenor, infrastruktur för att hantera stora flöden av människor. Systemet finns installerat på bland annat Eskilstuna Zoo och Astrid Lindgrens värld, med en halv miljon årliga besökare.

Entry Event-området är unikt i den bemärkelsen att affärsområdet inrymmer teknikutveckling. Confidence säljer ett helt system med egen mjukvara i botten.

Tillväxten ska komma inom säkerhet

Confidence mål är att på de här två affärsområdena fördubbla omsättningen om 3 - 5 år. Målet ska enligt Camilla Sundström nås genom organisk tillväxt och uppköp.

- För att komma dit ser vi ett antal uppköp. Vår grundidé är att förvärven ska stärka vår affär och göra ungefär det vi gör fast i södra Sverige eller här i Stockholmsområdet.

Tillväxten väntas komma inom framförallt säkerhet och det är också där som bolaget satsat det senaste året. Personal har certifierats upp och bolaget har nyrekryterat.

- Vartefter vi är framgångsrika bygger vi nya lokala kontor där det behövs. Men vi gör det stegvis och det ska göras under lönsamhet, avslutar Camilla Sundström.

Johan Nygren
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Confidence:
» Storstädat Confidence ska vända till vinst
» Försiktig marknad får Confidence att lansera nytt tjänstekoncept
» Confidence kopplar upp GöteborgsPasset

 
Marknadsplats
First North


Camilla Sundström,
VD Confidence.
Säkerhetsprodukter som kameraövervakning, lås och larm är Confidence främsta tillväxtområde.
Biljett- och passersystemet Entry Event är en infrastruktur för att hantera flöden av människor vid större anläggningar. Systemet finns installerat på bland annat Eskilstuna Zoo och Astrid Lindgrens värld.
Nästa händelse
2012-02-17
Bokslutskommuniké 2011
Mer info
Läs mer på beQuoted
Besök bolagets webbplats
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig