beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Mobile Loyalty första nykomlingen på AktieTorget 2012  
beQuoted nyhetsbrev 2012-01-19
Mobile Loyalty första nykomlingen på AktieTorget 2012

Frankfurtnoterade reklamkoncernen Mobile Loyalty vill ta rygg på en snabbt växande marknad för marknadsföring i mobiltelefoner. Avtal med dagspress har tecknats och målen för kommande år är högt ställda. En nyemission har nyligen slutförts. Idag den 19 januari påbörjas handeln med företagets depåbevis på AktieTorget.

Fokus på mobilannonsmarknad
Malmöbaserade reklamkoncernen Mobile Loyalty siktar på att slå sig in på marknaden för marknadsföring i mobiltelefoner. Under fjolåret förvärvades reklamföretag inom film och sociala medier. Målet är att kunna erbjuda en helhetslösning inom mobilmarknadsföring.

Analysföretaget Gartner räknar med en explosiv tillväxt för marknadsföring i mobiltelefoner och uppskattar att 2010 års globala omsättning på 1,6 miljarder dollar ska växa till över 20 miljarder dollar 2015.

För att ta en position på den här marknaden har Mobile Loyalty tagit fram en affärsmodell som bygger på intäktsdelning med kunderna. Bolaget riktar sig till medieföretag och dagspress, parter som sitter på kundbaser för annonsförsäljning.

Mot en del av reklamintäkterna erbjuder Mobile Loyalty en teknisk infrastruktur för mobilmarknadsföring. Tanken är att medieföretagen ska lockas till en ny kommunikationskanal utan att behöva ta investeringar i ny teknik, personal och underhåll.

Flera kontrakt kommunicerade
Så här långt har en handfull svenska tidningar valt Mobile Loyaltys affärsupplägg. Först ut var Kristianstadsbladet. Därefter har treårskontrakt tecknats med två andra tidningar inom Gota Media-koncernen.

Mobile Loyaltys teknikplattforms ansikte utåt, de så kallade apparna, finns tillgängliga i både Apples App Store och Android Market. Två veckor efter lanseringen hade Kristianstadsbladets app laddats ned 7.000 gånger, något som gav appen som bäst en femteplats på App Stores topp tio-lista över gratis nyhetsappar.

Mångmiljonomsättning i mobilerna på två års sikt
Intäkterna från affärsområdet för mobilannonsering uppgick till 3,7 miljoner kronor de tre första kvartalen 2011. Periodens rörelseresultat blev -7 miljoner kronor. Siffrorna tar inte hänsyn till affären med Kristianstadsbladet som slöts under fjärde kvartalet 2011.

Dagens Mobile Loyalty är ett ungt förvärvsbygge. Under andra halvåret 2011 förvärvades Scandvision och Scandinavian Advertising, det senare ett bolag med fokus på sociala medier som startades så sent som 2008.

Det betydligt äldre Scandvision arbetar med rörlig media och omsatte 30 miljoner kronor med ett rörelseresultat på -1,7 miljoner kronor de första nio månaderna 2011. Omsättningen har pendlat mellan 35 - 45 miljoner kronor de senaste åren.

Koncernens tillväxt väntas dock komma inom mobilmarknadsföring, det affärsområdet som ligger under varumärket Mobile Loyalty.

Under sitt anförande på Stora Aktiedagen med Aktiespararna i december sa vd Nicklas Gerhardsson att målet är att lyfta verksamheten inom mobilmarknadsföring till att omsätta 60 miljoner kronor om två år. Den tillväxten kräver även att bolaget går utanför Sveriges gränser.

Listning nästa
För att finansiera en mer omfattande marknadsföring av tekniken för mobilmarknadsföring, och samtidigt utöka ägarkretsen inför listningen på AktieTorget, genomfördes en nyemission i slutet av 2011.

Mobile Loyalty-aktien är sedan juli 2011 listad på Frankfurtbörsen, varför nyemissionen inför listningen på AktieTorget skedde i form av depåbevis. Teckningskursen sattes till 3 kronor, motsvarande ett marknadsvärde på 109 miljoner kronor före emissionen.

Teckningskursen var i nivå med då aktuell aktiekurs på Frankfurtbörsen. Mobile Loyalty-aktien har sedan introduktionen i somras backat från 0,5 till dagens 0,25 euro.

Nyemissionen var tänkt att uppgå till 9 miljoner kronor vid full teckning. Emissionsgarantierna uppgick till 5,1 miljoner kronor. Det slutgiltiga utfallet i nyemissionen blev 5,8 miljoner kronor.

Med handelsstarten den 19 januari blir Mobile Loyalty årets första nykomling på AktieTorget.

Johan Nygren
[email protected]

 
Marknadsplats
AktieTorget


Nicklas Gerhardsson,
VD Mobile Loyalty.
Kristianstadsbladet var första dagstidning att använda Mobile Loyaltys teknikplattform för mobil marknadsföring. Därefter har treårskontrakt tecknats med två andra tidningar inom Gota Media-koncernen.
Marknaden för mobil marknadsföring spås växa kraftigt kommande år.
Diagrammet visar analysföretaget Gartners prognos över omsättningsutvecklingen för mobil marknadsföring.
(Klicka bilden för större bild)
Nästa händelse
2012-03-30
Bokslutskommuniké 2011
Mer info
Läs mer på beQuoted
Hemsida
www.mobileloyalty.com/sv/
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig