beQpress
Pressmeddelanden
Innowearable: Innowearable introducerar ny sensordata och aktuell projektansökan för den fortsatta utvecklingen av Inno-X™. 

Innowearable introducerar ny sensordata och aktuell projektansökan för den fortsatta utvecklingen av Inno-X™.

Innowearable integrerar accelerometerdata (IMU) som en del i den kommande produkten, Inno-X™. IMU möjliggör ett bredare användningsområde och en mer stringent beräkning av användarens readiness-nivå. Därtill har företaget skickat in en forskningsansökan med en utlysning på 400 000 SEK.

Inno-X™ är en neuromuskulär readiness-sensor som hjälper atleter att objektivt bedöma sin återhämtning, utmattning och readiness.

Nu har Innowearable adderat ett IMU (Inertial Measurement Unit) chip till sin sensordesign. IMU-chipet mäter hastighetsförändringar i tre dimensioner samt rotation.

"Chipet underlättar urval av data för signalbehandling, dessutom erbjuder den spännande möjligheter att logga rörelsedata vid till exempel hopp och att samköra denna med EMG-signalen. Detta öppnar upp för spännande möjligheter inför framtiden." säger Klas Sjöberg, CTO Innowearable.

Innowearable har skickat in en CIF-ansökan (Centrum för idrottsforskning) med en utlysning på 400 000 sek. Forskningsprojektet är ett samarbete mellan Innowearable, Högskolan i Halmstad och Svenska Tyngdlyftningsförbundet.

Syftet med projektet är att undersöka kända och nya EMG-features med hjälp av machine-learning.

Innowearable började handlas på beQuoteds OTC-lista den 6 september 2022 se länk: https://www.bequoted.com/bolag/innowearable/pressmeddelande/innowearable-borjar-handlas-pa-bequoteds-otc-lista-den-6-sep-98625/

Mer info finns på www.innowearable.se

För frågor, vänligen kontakta:

Peter Martinson, CFO

Telefon: +46 (0)70 814 64 65

E-post: [email protected]  

Innowearable AB (publ)

Olofsdalsvägen 40

302 41 Halmstad

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PR-2022-09-14.pdf

Om Innowearable

Innowearable är ett hållbart sensorföretag som erbjuder smarta och innovativa lösningar inom sport och idrottsmedicin.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.