beQpress
Pressmeddelanden
Meltron: Meltron offentliggör Årsredovisning 2021-22 

Meltron offentliggör Årsredovisning 2021-22

Meltron AB (publ) offentliggör sin Årsredovisning för räkenskapsåret 2021-07-01-2022-06-30, som nu finns tillgänglig på Bolagets hemsida www.meltron.com och investor.meltron.com tillsammans med revisionsberättelsen. Bokslutskommunikén publicerades 2022-08-26.

I revisionsberättelsen anger revisorn att han anser att det finns ett nedskrivningsbehov i moderbolaget Meltron AB för det upptagna värdet i balansräkningen av dotterbolaget i Finland, Meltron Oy. Han anser vidare att det föreligger en väsentlig osäkerhet om fortsatt drift, som är beroende av kapitaltillförsel och ökad försäljning. Som tidigare offentliggjorts förbereder styrelsen en företrädesemission om 16,1 MSEK, som är garanterad till 64 %, under september. Bolaget har under den nye VDn väsentligt sänkt sina kostnader och fokuserat sina säljinsatser. Styrelsen bedömer därför att vid fulltecknad emission och försäljning enligt nuvarande planer kan fortsatt drift säkras för innevarande räkenskapsår.

Revisorn tillstyrker ansvarsfrihet för styrelsen och den verkställande direktören.

Årsstämma hålls 2022-09-30 i Stockholm, se kallelse 2022-08-30.

För ytterligare information kontakta:

Göran Lundgren, ordf Meltron AB; +46 70 467 4040; [email protected]
Stefan Kåla, VD Meltron AB; +358 50 410 7802;[email protected] 

Denna information är sådan information som Meltron AB (publ) är skyldigt att offentliggöra med hänsyn till regulatoriska krav och handel på NGM Nordic SME. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg för offentliggörande den 5 september 2022 kl 10.30.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Meltron Revisionsberattelse.pdf
Meltron Pressrelease 2022-09-05.pdf
Meltron Arsredovisning 2021-2022.pdf

Om Meltron - "More than Just Light"

Meltron AB designar, tillverkar och säljer LED ljussystem baserade på multitekniska tillämpningar av elektronik, optik, termodynamik och nano-strukturer. "More than Just Light" betyder energieffektivitet, överlägsen ljuskvalitet, livscykelbesparingar, ökad produktivitet, säkerhet och hälsa. Meltron tillhandahåller högkvalitativa lösningar för de mest krävande miljöerna inom infrastruktur, industr och, logistik. 

Meltrons aktie handlas på NGM Nordic SME under kortnamnet MLTR.

Om du vill öppna texten i din webbläsare klicka här
______________________________________________________
Denna information skickades genom beQuoted Press
Om Du vill ha mer information gå till www.beQuoted.com
Om Du inte vill erhålla företagsnyheter klicka här

beQuoted Press är en service till Dig som är intresserad av finansiell information. Med beQuoted Press underlättas företagens finansiella kommunikation till Dig och till nyhetsbyråer, aktieägare, placeringsrådgivare och andra intressenter på aktiemarknaden.

Vi hoppas att Du uppskattar denna service.