beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: ADDvise ett steg närmare målet  
beQuoted nyhetsbrev 15 december 2011
ADDvise ett steg närmare målet

Drygt ett år efter förvärvet av KEBO Inredningar köper ADDvise Spångaföretaget Sunnex Tillquist. Därmed tar ADDvise ett stort steg framåt i den förvärvsplan som togs fram i början av 2010.

Växer på medicintekniska produkter
ADDvise förvärvar Sunnex Tillquist med 23 anställda. Bolaget marknadsför, säljer och utför service på medicintekniska produkter, labbutrustningar och vågar till kunder inom sjukvård, forskning samt industri och handel.

Sunnex Tillquist har en egen sälj- och serviceorganisation som täcker den svenska marknaden. Bolaget omsatte 41 miljoner kronor med ett rörelseresultat om cirka 0,6 miljoner kronor under det brutna räkenskapsår 2010 / 2011. 

Omsättningsutvecklingen har varit i en negativ trend de senaste åren. Bolagets marknad påverkades mycket negativt av finanskrisen 2008. Även ADDvise har ett par svåra år bakom sig.

Köpeskillingen uppgår 8,3 miljoner kronor av vilka 5,3 miljoner kronor erläggs kontant och finansieras genom lån. Resterande 3 miljoner kronor, motsvarande 697.674 ADDvise-aktier a 4,30 kronor, emitteras i samband med tillträdesdagen, senast den 16 januari 2012.

Strategiskt förvärv
ADDvise menar att förvärvet av Sunnex Tillquist är strategiskt viktigt och i linje med den tillväxtstrategi som formaliserades av styrelsen i ADDvise i början av 2010. Att tillväxten skulle ske genom förvärv har vd Rikard Akhtarzand varit tydligt med.

- Vi är rustade för att genomföra förvärv och jobbar systematiskt med detta hela tiden. Jag träffar åtminstone 2 - 3 bolag i månaden ur ett förvärvsperspektiv, sa han när beQuoted talade med honom i slutet av augusti.

ADDvise produkt- och tjänsteutbud utgörs idag främst av laboratorieinredningar, skyddsventilation och renrum. I och med förvärvet av Sunnex Tillquist kompletteras befintligt utbud med apparatur och förbrukningsmaterial. 

- Vi har siktet inställt på att bli den ledande aktören inom laboratorier och tillhörande utrustning i Norden. Med förvärvet av Sunnex Tillquist närmar vi oss det målet, säger Rikard Akhtarzand.

I linje med prognosen för 2011
ADDvise prognos för 2011 är en försäljning på över 50 miljoner kronor med ett positivt EBITDA. Omsättningen för årets nio första månader uppgick till 33,4 miljoner kronor med ett EBITDA om 0,1 miljoner kronor. Det fjärde kvartalet är historiskt sett ADDvise starkaste.

Om Sunnex Tillquist konsoliderats proformamässigt den 1 januari 2011 hade ADDvise omsättning uppgått till cirka 62,2 miljoner kronor med ett rörelseresultat före avskrivningar och extraordinära kostnader om cirka 0,5 miljoner kronor under motsvarande period.

JOHAN NYGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om ADDvise:
» Ingen avmattning för ADDvise
» Starkt andra kvartal för ADDvise
» Marknadsvändning för ADDvise

 
 
Marknadsplats
First North
 
 
 

 
ADDvise förvärvar Sunnex Tillquist som marknadsför, säljer och utför service på medicintekniska produkter och labbutrustningar till kunder inom bland annat sjukvård och forskning.
 
 
Förvärvet utökar ADDvise befintliga produkt- och tjänsteutbud med apparatur och förbrukningsmaterial.


 
 
 

 
Fjolårsförvärvet av KEBO
Inredningar gav ADDvise tillgång till egen produktion av inredningar.
 
 
 
 
Nästa händelse
2012-02-23
Bokslutskommuniké 2011
 
Mer info
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig