beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Mot break-even på hemmaplan (Ironroad) 
beQuoted nyhetsbrev 12 oktober 2011
Mot break-even på hemmaplan

Med en kraftig expansion finns Ironroads videoteknik för mobiltelefoner tillgänglig i fler än tio länder. Partneravtal med bland andra Aftonbladet har presenterats, liksom samarbeten med Hollywood-kändisar. Årets mål är att nå break-even i Sverige och Indonesien.

Kraftig expansion under 2011
Stockholmsföretaget Ironroad har utvecklat en videoteknik för mobiltelefoner. Det handlar om videomeddelanden som skickas mellan användare eller tjänster där företag och organisationer använder VMS för att skicka videomeddelanden till medlemmar eller prenumeranter.

Tekniken lanserades under fjolåret och nådde tidigt ut på stora mobiltelefonmarknader som Indonesien och Filippinerna. Bolaget har sökt sig till länder med stora befolkningar och expanderande 3G-nät för att få upp volymerna av skickade VMS.

Tar kändisar till hjälp
Under 2011 har lanseringen fortsatt till bland annat USA, flera länder i Arabvärlden och nu senast ytterligare europeiska marknader. I dagsläget finns VMS-tekniken tillgänglig i fler än tio länder världen över. 

I samband med USA-lanseringen i maj presenterades ett "Advisory Board", bestående av bland andra skådespelaren Michael Keaton från Batman-filerna och Ian Bryce, producenten bakom Transformers. Tanken är att gruppen ska agera rådgivare åt Ironroad.

Samtidigt, på hemmaplan, har VMS fått draghjälp av bland andra Aftonbladets modebloggare Sofi Fahrman. Genom ett prenumerationsupplägg kan läsarna ta del av hennes videobloggar från New York.

Satsningar kostar på 
Ironroad får en del av intäkten från mobiloperatören när någon kopplar upp sig för att titta på ett VMS. Försäljningen består dock fortfarande till stora delar av licensintäkter från tekniken.

Försäljningsfokus har, som nämnts, legat på kändisar men ska enligt bolaget flyttas till volymkunder som företag och organisationer som vill göra direktmarknadsföring genom video i mobilen.

Fjolårsförsäljningen uppgick till 5 miljoner kronor. Expansionen har dragit kostnader men ännu inte satt något rejält avtryck i försäljningen. Första halvåret 2011 låg intäkterna på 2 miljoner kronor. Periodens rörelseförlust blev -9,9 miljoner kronor (-1,4).

För att möjliggöra expansion och vidare lanseringar har bolaget tagit in drygt 21 miljoner kronor i nyemissioner sedan introduktionen på AktieTorget vid årsskiftet 2009 / 2010. Av dessa har 12 miljoner kronor tagits in i år.

Årets ambition nå break-even i Sverige och Indonesien
Enligt bolagets uppgifter har mer än tre procent av Sveriges befolkning fått ett VMS i sin telefon. Det svenska bolagets mål är att nå ut till tio procent av befolkningen under 2011, något som Ironroad anser är en riktlinje för att en produkt ska vara helt etablerad i ett land.

Ambitionen är att under hösten nå break-even för verksamheterna i Sverige och Indonesien.

JOHAN NYGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Ironroad:
» Ironroad stärker sin position i Sydostasien
» Emissionsaktuella Ironroad utmanar SMS och MMS med ny videoteknik

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 

 
Videotekniken VMS lanserades under fjolåret med lanseringar i bland annat Sydostasien. I år har lanseringarna fortsatt till Arabvärlden och USA.  
 
 
 
 

 
VMS-meddelandet kan skickas mellan två användare eller användas i bloggar, så kallad VMS Broadcast. 

 
 
 
 

Nästa händelse
2011-11-25
Delårsrapport Q3 2011

Mer info
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig