beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: AllTele växlar upp 
beQuoted nyhetsbrev 14 september 2011
AllTele växlar upp

AllTeles rapport för första halvåret 2011 visar på en fortsatt god volymtillväxt och resultatutveckling. Med förvärvet av helhetsleverantören Ventelo skruvas bolagets ambitiösa finansiella mål upp ytterligare. 

Fyra förvärv första halvåret
AllTele kallar sig en tillväxtmotor inom branscherna telefoni- och datakommunikation. Strategin har länge varit att växa snabbt genom uppköp av mindre bolag och kundstockar, samt att genom stordriftsfördelar uppnå större lönsamhet än de tidigare ägarna.

Årets första halvår var inget undantag, när ytterligare fyra förvärv genomfördes. I början av det andra halvåret slog sedan AllTele till med sitt största uppköp hittills när man köpte helhetsleverantören Ventelo.

Kraftigt växande volymer
Koncernens intäkter ökade 42 procent det första halvåret. Bakom uppgången ligger till stor del förvärvet av Blixtvik, som slutfördes under det första kvartalet.

Siffrorna för det första halvåret 2011 i sammandrag:

      • Omsättning: 243,1 Mkr (171,1)
      • Kassaflöde: 42,3 Mkr (27,2)
      • Resultat efter finansnetto: 4,6 Mkr (3,2)
      • Vinst per aktie: 0,34 kr (0,23)

Siffrorna för det andra kvartalet 2011 i sammandrag:

      • Omsättning: 130,3 Mkr (99,5)
      • Kassaflöde: 13,2 Mkr (16,0)
      • Resultat efter finansnetto: 5,8 Mkr (2,1)
      • Vinst per aktie: 0,43 kr (0,15)

Även den organiska tillväxten, framför allt bland små- och medelstora företag, var stark. Företagsförsäljningen uppvisade en 25-procentig tillväxt under perioden och det är en direkt följd av tidigare investeringar i molnbaserade växel- och mobiltjänster.

AllTeles kassaflöde för det första halvåret uppgick till 42,3 miljoner kronor (15,1).

Köper av ComHem
I juni meddelade AllTele att man köpt Canal Digitals svenska IPTV-verksamhet, med 22.000 IPTV-kunder och teknikplattform av ComHem för 11 miljoner kronor.

Förvärvet måste godkännas av Konkurrensverket, på grund av ComHems storlek. Godkännandet dröjer, men om det inte kommer innan årsskiftet kommer köpeavtalet inte att fullföljas. 

Största köpet hittills
I början av andra halvåret förvärvades helhetsleverantören Ventelo Sverige. Förvärvet initierades i början av sommaren. Det blev helt klart den 30 augusti, i och med att förvärvet godkändes på den extra bolagsstämma som då hölls. 

AllTele betalar 83 miljoner kronor för Ventelo. Köpeskillingen betalades genom en nyemission av 1.500.000 AllTele-aktier á 28,90 kronor styck, vilket var aktiens stängningskurs 30 augusti samt med en säljarrevers om nominellt 40 miljoner kronor. Reversen kvittades i samband med tillträdet mot konvertibla skuldebrev i AllTele till samma belopp.

Nyemissionen av 1.500.000 aktier innebär för befintliga aktieägare en utspädning med drygt 12 procent. De konvertibla skuldebreven innebär om de tecknas fullt ut en utspädning med ytterligare sju och en halv procent.

Ventelo levererar fast telefoni, mobil telefoni och internettjänster med små- och medelstora företag samt offentlig sektor som målgrupp. Den offentliga sektorn är en viktig strategisk affär. Antalet företagskunder uppgick vid AllTeles förvärv till 23.500 stycken. 

Ventelos omsättning till slutkund uppgick vid övertagandet till ungefär 300 miljoner kronor. I och med köpet utgör företagsaffären nu drygt hälften av AllTeles omsättning. 

Målen kommer att revideras
På medellång sikt har AllTele haft som mål att uppnå en omsättning på 650 miljoner kronor till utgången av 2012. I och med förvärvet av Ventelo, som omsatte runt 300 miljoner kronor, är det målet inte längre aktuellt. Redan i slutet av detta år räknar bolaget nu med att omsätta över 800 miljoner kronor.

AllTeles styrelse har därför gett vd:n Ola Norberg i uppdrag att ta fram nya ekonomiska mål för verksamheten, mål som ska presenteras i samband med 2011 års bokslutskommuniké.

Lång integrationsperiod för Ventelo
Resultatet för det andra halvåret kommer troligtvis påverkas negativt av de integrationskostnader som köpet av Ventelo medför. 

Köpet är det största som förvärvsintensiva AllTele gjort och man räknar med en integrationsperiod på 6 - 9 månader. I slutändan räknar bolaget dock med betydande synergivinster, i form av bland annat samverkan i produktions- leverans- CRM och IT-system. 

Vinnare på sur börs
Den 27 juli, när AllTele släppte nyheten om Venteloförvärvet rusade bolagets aktie med runt 20 procent. Även om aktien sedan fallit tillbaka något så tillhör AllTele de stora vinnarna på årets krisande Stockholmsbörs. Samtidigt som börsen sjunkit med 25 procent har AllTele stigit med drygt 90 procent.

MAGNUS ERIKSSON
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om AllTele:
» AllTele räknar med bättre lönsamhet
» AllTele satsar på långsiktig tillväxt
» AllTele blickar framåt

 
 
Marknadsplats
Stockholmsbörsen
 
 
 

 
AllTele visar fortsatt god tillväxt. Bolaget växte med 7.500 nya kunder per månad under första halvåret. 
 
 
 

 
Ventelo, AllTeles senaste förvärv, är en helhetsleverantör av fast telefoni och internettjänster.
 
 
 
Sedan årsskiftet har AllTele även köpt Blixtvik s bredbands- och ip-telefoniverksamhet och övertagit bredbandsleveranserna till 35 bostadsrättsföreningar från Bredbandsbolaget.
 
 
 
 

 
Det första halvåret 2011 har inneburit en fortsatt volymtillväxt för AllTele. Till exempel uppvisar  företagsförsäljningen dryga 25 procents tillväxt, skriver Ola Norberg i halvårsrapporten.
 
 
 
AllTeles mål för verksamheten fram till och med 2012:

 • Omsättning > 650 Mkr senast vid utgången av 2012
 • EBITDA-marginal > 18 procent senast vid utgången av 2012
 • Rörelsemarginal > 10 procent senast vid utgången av 2012
 • Starka operativa kassaflöden

AllTeles styrelse har gett bolagets vd i uppdrag att presentera nya mål i samband med 2011 års bokslutskommuniké.

 

 

Nästa händelse
2011-11-25
Delårsrapport Q3 2011
 
Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig