beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: AllTele räknar med bättre lönsamhet 
beQuoted nyhetsbrev 17 juni 2011
AllTele räknar med bättre lönsamhet

AllTele fortsätter att expandera aggressivt via förvärv, en strategi som gjort att resultatet delvis fått stryka på foten på bekostnad av tillväxten. Nu menar bolaget att punkten nåtts där fortsatt expansion ska gå att kombinera med en bättre lönsamhet.

r delmål på en halv miljard kronor
Bakgrunden till att bolaget nu räknar med en bättre lönsamhet ligger i att man, via förvärv och omstruktureringar, nu har uppnått en organisation som är väl anpassad för affärsvolymen. 

Under 2011 har AllTele fortsatt på det inslagna förvärvsspåret med ytterligare tre förvärv, bland annat Blixtviks bredbands- och ip-telefoniverksamhet och operatören ePhone med sammantaget drygt 45.000 tillhörande kunder. 

Förvärven tillför bolaget runt 90 miljoner kronor i årsomsättning. Därmed, menar bolaget, nås det kommunicerade delmålet om en årsomsättning på en halv miljard kronor 2011 från och med andra kvartalet.

Förvärven skjuter fart på omsättningen
Koncernens omsättning första kvartalet 2011 ökade med 57 procent jämfört med samma period förra året, en följd av bolagets aggressiva förvärvsstrategi. Under förra året köptes Spinbox, LandnCall och Invegio samt kunder från Boxer. 

Bolaget har alltså inlett året med ytterligare tre förvärv, uppköp som inte gav fullt utslag i siffrorna för det första kvartalet.

AllTele betonar även att den organiska intäktstillväxten från företagskunderna utgjorde en markant del av den totala omsättningsökningen. Bolaget väljer emellertid att inte avslöja några siffror bakom detta uttalande. 

Siffrorna för det första kvartalet 2011 i sammandrag:

      • Omsättning: 112,8 Mkr (71,7)
      • Kassaflöde: 28,6 Mkr (11,2)
      • Resultat efter finansnetto: -1,3 Mkr (1,1)
      • Vinst per aktie: -0,08 kr (0,08)

I resultatet ligger strukturkostnader av engångskaraktär i samband med gjorda förvärv under kvartalet på dryga 5 miljoner kronor. 

Jämfört med första kvartalet 2010 steg kostnaderna drygt 60 procent, inklusive engångskostnader. Ökningen är enligt AllTele främst relaterat till de många förvärven.

Kostnaderna avser löpande rörelsekostnader från de förvärvade rörelserna, samt extra kostnader för omstrukturering av tidigare organisation och integrering av de nya verksamheterna.

Under första kvartalet investerades 38 miljoner kronor i immateriella anläggningstillgångar i och med förvärven av kunder från Bredbandsbolaget, ePhone och Blixtvik.

Ökande men volatilt kassaflöde
Kassaflödet från den löpande verksamheten ökade från 11,2 miljoner kronor första kvartalet förra året till 28,6 miljoner kronor i år.

Den stora skillnaden förklaras enligt AllTele främst av tidpunkten för de genomförda förvärven, då bolaget normalt fakturerar kunderna i förskott för abonnemang och betalar leverantörerna i efterskott. 

Stora svängningar i kassaflödet blir då normala, och ett sämre kassaflöde nästa kvartal skulle inte komma som någon stor överraskning.

Ny finanschef från Spotify
I slutet av maj meddelade AllTele att man anställt en ny högsta ansvarig för bolagets växande finanser. Ny CFO blev Daniel Ekberger som kom från en liknande tjänst på Spotify. Han kommer även att ingå i företagets ledningsgrupp. 

AllTeles Vd Ola Norberg gläds främst åt att företaget via Ekberger får en CFO med både bred industriell bakgrund från IT-branschen och samtidigt en från ett snabbväxande företag inom mediebranschen. 

Bristfällig prognosrevidering
Nyligen meddelades att Stockholmsbörsens disciplinnämnd funnit att AllTele brutit mot börsens regelverk avseende informationsgivning till aktiemarknaden.

Det gäller bland annat en prognos för 2010 som lämnades i december 2009. Efterföljande prognosrevidering kan enligt Stockholmsbörsen inte anses ha varit tillfredsställande och ålägger AllTele ett vite om 0,8 miljoner kronor. 

Utmanande mål
På medellång sikt har AllTele som mål att uppnå en omsättning på 650 miljoner kronor till utgången av 2012. Delmålet på 500 miljoner kronor för 2011 ska enligt bolaget vara uppfyllt från och med det andra kvartalet. Och nu förskjuts fokus till lönsamheten.

Om AllTele kan nå målet för 2012 med god lönsamhet återstår att se. AllTeles vd Ola Norberg räknar med en "markant lönsamhetsutveckling" redan i år.

MAGNUS ERIKSSON
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om AllTele:
» AllTele satsar på långsiktig tillväxt
» AllTele blickar framåt
» AllTele fortsätter förvärvsstrategin

 
 
Marknadsplats
Stockholmsbörsen
 
 
 


Ola Norberg
VD AllTele

 
 
 
 

 
Varumärket ePhone med drygt 11.000 tillhörande kunder inom bredband och ip-telefoni har förvärvats under 2011.
 
 
Sedan årsskiftet har AllTele även köpt Blixtvik s bredbands- och ip-telefoniverksamhet och övertagit bredbandsleveranserna till 35 bostadsrättsföreningar från Bredbandsbolaget.
 
 
De tre förvärven som genomförts under 2011 tillför AllTele runt 90 miljoner kronor i årsomsättning.
 
 
 
 

 
Den organiska intäktstillväxten från företagskunderna utgjorde enligt AllTele en markant del av bolagets 57-procentiga omsättningsökning under första kvartalet.
 
 
 
 
AllTeles mål för verksamheten fram till och med 2012:

 • Omsättning > 650 Mkr senast vid utgången av 2012
 • EBITDA-marginal > 18 procent senast vid utgången av 2012
 • Rörelsemarginal > 10 procent senast vid utgången av 2012
 • Starka operativa kassaflöden

 
 
 
 
 

Nästa händelse
2011-08-31
Delårsrapport Q2 2011
 
Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig