beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Nyemission ska trygga global lansering (MedicPen) 
beQuoted nyhetsbrev 8 juni 2011
Nyemission ska trygga global lansering

Sedan tablettdispensern Medimi lanserades har MedicPen presenterat flera försäljnings- och samarbetsavtal. Det senaste i raden är ett avtal med Ericsson kring system för telemedicin. beQuoted har talat med vd Cristian Hallin om avtalen och den pågående nyemissionen.

Samarbete med Ericsson viktig referens
Det senaste halvåret har MedicPen presenterat flera försäljnings- och samarbetsavtal kring sin digitala tablettdoserare Medimi. Det senaste i raden är en avsiktsförklaring med Ericsson kring telekomjättens system för telemedicin. 

– Avtalet är en viktig milstolpe i MedicPens historia. Hälsoprodukter är ett av Ericssons prioriterade områden och det är givetvis en viktig värdemätare på våra produkter att de vill samarbeta med oss, säger MedicPens vd Cristian Hallin till beQuoted.

Avsiktsförklaringen, som rör Ericssons system för telemedicin, tecknas tillsammans med det kroatiska dotterbolaget Ericsson Nikola Tesla som utvecklar stora delar av systemet. Samarbetet är en viktig referens för MedicPen som nu hoppas kunna flytta fram positionerna hos andra bolag.

– Vi räknar med en kraftigt ökad tillverkningsvolym tack vare detta och ska sätta oss de närmaste veckorna och fatta beslut om hur vi ska gå vidare, fortsätter Cristian Hallin.

Nya kanaler för Medimi
I vintras tecknades en avsiktsförklaring med Finlands ledande leverantör av nyckelfärdiga tjänster för egenvård i hemmet, Emtele. Medimi kommer att erbjudas som en del av bolagets produktkedja inom e-hälsa. Kunderna finns inom apotek, landsting och kommuner.

– Emtele är en ideal samarbetspartner för oss som hanterar hela vårdkedjan. Det är ett väldigt kunnigt bolag som är väl förankrade inom hemtjänst, vård i hemmet och äldrevård. Vi hoppas på att teckna ett skarpt avtal under andra kvartalet, säger Cristian Hallin. 

I nära anslutning till Emtele-nyheten meddelades ett distributionsavtal kring Medimi med Hammarplast Medical, som säljer mot vården och apotek i stora delar av världen.

– Företaget passar oss som hand i handske. De har i sitt utbud redan produkter med liknande teknikinnehåll och i samma prisgrupp som våra produkter, säger Cristian Hallin.

Cristian Hallin räknar med att distributionsavtalet kommer att kunna ge betydande försäljningsvolymer framgent.

Försäljningen fortfarande på låg nivå
Det nystartade svenska internetapoteket familjeapoteket.se började sälja Medimi i december 2010. Säljstarten innebar en lansering av Medimi mot konsumentmarknaden.

Samtidigt har amerikanska E-Pill, världens största återförsäljare av den här typen av produkter, legat i startblocken en tid. Enligt Cristian Hallin bör de första mindre leveranserna till den amerikanska återförsäljaren komma igång under innevarande kvartal.

Med produkten på väg ut till marknaden är försäljningen fortfarande låg. Första kvartalet i år såldes Medimi-enheter för 75.000 kronor (90.000). Periodens resultat blev en förlust på -0,01 kronor per aktie (-0,03).

MedicPens mål för innevarande år är att komma igång med faktureringen genom affärer med de kunder och distributörer som avtal tecknats med. Någon mer specifik försäljningsprognos har inte kommunicerats.

Rabatt till befintliga ägare 
För att kunna göra mesta möjliga av de ingångna samarbetsavtalen, och för att kunna leverera ut produkter, behöver bolaget ytterligare rörelsekapital.

Därför genomförs nu en företrädesemission om 8,6 miljoner kronor. Emissionen är genom garantier och teckningsförbindelser säkerställd fullt ut. Aktier för drygt 1,2 miljoner kronor täcks genom teckningsförbindelser av parter i bolagsledningen. 

I höstas tecknade MedicPen ett avtal med den amerikanska investeringsfonden Global Emerging Markets om en eller flera riktade emissioner om sammanlagt 10 miljoner kronor under en treårsperiod.

Hittills har MedicPen inte utnyttjat den här möjligheten. Med knappt 2,5 år kvar på avtalstiden väljer bolaget att vända sig till den egna ägarkretsen.

- Vi är 1.200 aktieägare som har varit med och finansierat bolaget länge. I den situation MedicPen nu befinner sig, nära det kommersiella genombrottet, ser vi hellre att aktieägarna får möjlighet att köpa med en liten rabatt, säger Cristian Hallin.

JOHAN NYGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om MedicPen:
» MedicPens Medimi i svenska konsumenters händer
» Välkommet gensvar på MedicPens nya produktgeneration
» MedicPen nära kommersiellt genombrott

 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 


 

 
MedicPens vd Cristian Hallin demonstrerar Medimi under en presentation på G&W:s kapitalmarknadsdag i maj. 
 
 
 
 
 

 

 
MedicPen Medimi
är uppföljaren till bolagets tidigare MedicPen Classic. Medimi hanterar flera tablettsorter parallellt och har mer datorkraft än sin föregångare.


Medimi kan kommunicera via GSM och blåtand, vilket gör att den lämpar sig för telemedicinska tillämpningar.
 
 
 
 
 

 
MedicPen Medimis tablettmagasin håller reda på upp till 90 stycken tabletter och 6 olika sorter. 

 

 
 
 
 
Nästa händelse
2011-08-18
Delårsrapport Q2 2011
 
Mer info
Läs mer på beQuoted
 
Hemsida

Fakta om nyemissionen

Sista dag för teckning är fredagen den 17 juni

 

Nyemissionen i korthet:

  • Teckningstid 31 maj - 17 juni
  • Teckningskurs 1,75 kr per aktie
  • Emissionen sker med företräde för befintliga aktieägare
  • Emissionen uppgår till 8,6 miljoner kronor
  • Högst 4.887.477 nya aktier emitteras genom nyemissionen
  • Emissionen är säkerställd genom teckningsförbindelser
    och garantiåtaganden
  • De nya aktierna motsvarar 17 procent av företaget
  • Styrelsen har åsatt företaget ett marknadsvärde om 42,8 miljoner kronor före emissionen och 51,6 miljoner kronor efter emissionen
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig