beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Värmlands Finans i volymaffär med låg risk 
beQuoted nyhetsbrev 26 maj 2011
Värmlands Finans i volymaffär med låg risk

Finans- och factoringföretaget Värmlands Finans har förhandlat fram ett factoringavtal inom vårdsektorn värt 240 miljoner kronor per år. Kapitalet från den nyligen genomförda nyemissionen kan därmed omedelbart sättas i arbete.

Tecknar stort factoringavtal
Värmlands Finans har tecknat ett avtal om fakturaköp uppgåendes till 240 miljoner kronor per år. Avtalsparten är en aktör inom vårdsektorn, där Landstinget står som slutkund. beQuoted utgår från att avtalet trädde i kraft i samband med offentliggörandet.

- Det känns fantastiskt roligt att kunna teckna ett sådant här avtal i denna volym och därmed kunna växla upp bolagets verksamhet till en helt ny nivå, säger Hans Söderberg som är ny vd i Värmlands Finans sedan i mars.

Avtalet väntas ge ett betydande tillskott till både omsättning och resultat under innevarande verksamhetsår. Nyheten fick Värmlands Finans aktie återhämta en stor del av tappet som följde på offentliggörandet av företrädesemissionen.

Att få Landstinget som slutkund passar Värmlands Finans. Risken i avtal med den offentliga sektorn bedöms som lägre. Omfattningen på avtalet pressar troligen marginalerna, som brukar ligga runt 5 - 7 procent.

Operativt mål för 2011 sannolikt redan uppnått
Värmlands Finans har under en längre tid haft problem med att anskaffa kapital för att möta efterfrågan på fakturaköp.

Så sent som i januari 2011 gav bolaget ut företagsobligationer för att expandera kapitalbasen för fakturaköp. Intresset för obligationerna var magert, trots en ränta om 9 procent. Bolagets fick in hälften av de 15 miljoner kronor som efterfrågades.

Målet med factoringverksamheten är att kunna köpa fakturor för i snitt 20 miljoner kronor i månaden, ett mål som inte gick att nå med kapitaltillskottet från företagsobligationerna. Det är mot den bakgrunden som den senaste nyemissionen genomfördes.

Utfallet från företrädesemissionen, som stängde den 20 maj, har ännu inte kommunicerats. Erbjudandet omfattade maximalt 15 miljoner kronor och var i sin helhet garanterat.

Tillsammans med tillskottet från vinterns obligationserbjudande bör därför bolaget nu kunna nå sitt operativa mål för 2011 om att kunna omsätta fakturor för 20 miljoner kronor i månaden. 

Nya finansiella mål
Första halvan av det brutna räkenskapsåret juli 2010 - juni 2011 visade bolaget på nolltillväxt. Periodens omsättning blev 37 miljoner kronor (37) och ett nollresultat utslaget per aktie (0,02). 

Bolaget rapporterar en fortsatt mycket hög efterfrågan på factoringtjänster, som är grunden i affären. Resultatet har belastats med engångskostnader inom de sidoverksamheter som ryms i finansverksamheten. Bolaget menar att problemen är övergående.

Bolagets nya finansiella mål avseende innevarande verksamhetsår är att uppnå en omsättning i köpta klientfakturor om minst 160 miljoner kronor. Kommande verksamhetsår ska den siffran nå 250 miljoner kronor.

Imorgon, fredag den 27 maj, släpps rapporten för perioden januari till mars, som är verksamhetsårets tredje kvartal.

JOHAN NYGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Värmlands Finans:
» Obligationslån ska lätta upp Värmlands Finans likviditetsproblem
» Nya kapitalinjektioner behövs för Värmlands Finans expansion
» Snabba cash en lönsam affär för Värmlands Finans

 
 
 
Marknadsplats
AktieTorget
 
 
 

  
Värmlands Finans
har förhandlat fram ett factoringavtal inom vårdsektorn värt 240 miljoner kronor på årsbasis.
 
 
Avtalet väntas ge ett betydande tillskott till både omsättning och resultat under innevarande verksamhetsår.
 
 
 
  

 
Under maj genomfördes en garanterad företrädesemission som tillför bolaget 15 miljoner kronor.
 
 
Bolagets finansiella mål för innevarande verksamhetsår är en omsättning i fakturaköp om minst 160 miljoner kronor. 
 
 
 
  
Nästa händelse
2011-05-27
Delårsrapport 2010-07-01 till 2011-03-31
 
Mer info
Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig