beQpress
Pressmeddelanden
beQuoted nyheter: Cryptzone tror på vinst i år  
beQuoted nyhetsbrev 12 maj 2011
Cryptzone tror på vinst i år

Inför Thenberg & Kindes lunchgäster presenterade Cryptzones vd Peter Davin bolagets kvartalsrapport. Då meddelade han att bolagets mål för året är ett positivt kassaflöde och positivt resultat på sista raden. Detta trots ett första kvartal som inte nådde bolagets förväntningar.

Nådde inte förväntningarna
Cryptzones rapport för årets första kvartal visade att de positiva effekterna av den senaste tidens förvärv dröjer ett tag till. Intäkterna växte med 7 procent till 9 miljoner kronor samtidigt som EBITDA försvagades till -3,8 miljoner kronor (-1,3).

- Vi borde ha gjort mer än så, förklarar Peter Davin men trycker på att verkligheten bakom siffrorna på pappret är något annorlunda: 

- Vi har för första gången i det här bolaget fått in order för leverans, som vi av olika skäl inte kunde leverera ut i mars månad. Det är en affär på ungefär 4 miljoner kronor som exekveras nu.

Peter Davin säger att affären kommer att intäktsföras under det andra kvartalet. Tillsammans med support om 5 miljoner kronor har bolaget därmed gått in i andra kvartalet med 9 miljoner kronor i omsättning, resonerar han.

Nyförvärvens påverkan
Från Thenberg & Kindes lunchbord höjs frågan om kvartalets blygsamma tillväxt, trots det flertal förvärv Cryptzone genomförde under andra halvåret 2010. Frågeställaren menar att huvudförklaringen inte kan vara affären som intäktsförs först under andra kvartalet.

- Förvärven ingick operativt först i januari och de borde ha gett oss 2,5 miljoner kronor i intäkter. Med förra årets siffror plus förvärven borde vi ha legat på ungefär 11 miljoner kronor, förklarar Peter Davin.

Vill bli en heltäckande säkerhetsleverantör
Cryptzones affärsidé är att se till att affärshemligheter förblir hemliga. Visionen är att skapa ett heltäckande svenskt it-säkerhetsföretag med global närvaro.

Peter Davin uppskattar att bolaget i dagsläget har mindre än 1 procent av marknaden. Samtidigt menar han att marknaden fortfarande bara är i sin linda.

- Sättet människor jobbar på idag är helt annorlunda än för bara 5 år sedan. Nu är man mycket mer mobil och kräver att man ska få tillgång till informationen oavsett var man befinner sig. Det ställer helt nya krav på företagen.

På tre års sikt uppskattar han med att Cryptzone omsätter i storleksordningen 140 miljoner kronor på årsbasis. Det under förutsättning att ett par mindre förvärv genomförs varje år, men också en högre försäljning på befintlig kundstock.

Enligt Peter Davin har bara 7 procent av bolagets 850 kunder mer än en produkt från Cryptzone i dagsläget. Där, menar han, har bolaget en stor intern marknad att bearbeta.

Ska vända till vinst i år
I det kortare perspektivet ska bolaget nå positiva resultat på nyckelmarknaderna i Sverige, England och USA. Peter Davin fortsätter:

- Vi ska ha en positiv utveckling på alla våra produktlinjer, ett positivt kassaflöde och en vinst på sista raden för helåret. Det är våra mål för 2011.

Kostnaderna kommer enligt Peter Davin att ligga kvar på nuvarande nivå, motsvarande 48 - 50 miljoner kronor på årsbasis. Det ger en break-even med hänsyn till en extra avskrivning på ungefär 58 miljoner kronor. Det ska enligt Peter Davin vara nåbart för Cryptzone i år.

JOHAN NYGREN
[email protected]

Tidigare publicerade artiklar om Cryptzone:
» Cryptzone visar bättre resultat tack vare förvärv
» Därför investerar Björn Davegårdh i Cryptzone

 

 
Marknadsplats
First North
 
 
 

Cryptzone presenterade sig under ett lunchmöte hos Thenberg & Kinde.
 
 

 
 

Cryptzones vision är att skapa ett heltäckande svenskt it-säkerhetsföretag med global närvaro.
 
 


 
Bland kunderna finns storföretag som AstraZeneca och fotbollsklubben Arsenal.
 
 
 

 
Marknaden för it-säkerhetslösningar drivs bland annat av ökade krav på mobilitet från de anställda.  
  
 
 
 
Nästa händelse
2011-08-19
Delårsrapport Q2 2011
 
Mer info
Läs mer på beQuoted

Hemsida
  
  
Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter och bolagsfakta för journalister och investerare.

Uppdragsgivarna är noterade företag som vill att allmänheten ska få mer och bättre information om den egna verksamheten.

Målgrupperna är nyhetsbyråer, finansiell press, aktiemäklare, riskkapitalister, institutionella och privata investerare.

beQuoted väljer självständigt vad som skrivs och publiceras och garanterar att nyheter, analyser, bedömningar och slutsatser alltid görs oberoende av erhållen ersättning.

beQuoted AB
Sveavägen 31
111 34 Stockholm
Tel 08-692 21 90
Fax 08-506 533 99
[email protected]
www.beQuoted.com
 
Ansvarig utgivare:
Thomas Lindgren
Prenumeration

Om du vill prenumerera på beQuoteds nyhetsbrev klicka här

Om du vill avsluta din prenumeration klicka här

E-postadresser hanteras omsorgsfullt genom vår Privacy policy

Synpunkter och kommentarer uppskattas
Om du har synpunkter på innehåll, tips eller andra kommentarer att ge - hör då gärna av dig